Quantcast

freeSAT zařazuje do nabídky Slovak Sport TV2 HD

| Tisk

logo Operátor satelitní placené televize freeSAT rozšiřuje programovou nabídku o další kanál ve vysokém rozlišení - do programového rastru zařazuje slovenský sportovní kanál Slovak Sport TV2 HD.

Stanice se stává součástí české nabídky freeSATu a to konkrétně HD balíčku. freeSAT nebude tento kanál nabízet divákům na Slovensku. Exkluzivitu pro tento trh drží společnost Slovak Telekom, která poskytuje tento program ve svých platformách Nová Digi TV a Magio Sat. Modulaci Slovak Sport TV2 HD poskytuje zákazníkům freeSATu z České republiky právě Slovak Telekom.

V době publikování textu ještě vysílání Slovak Sport TV2 na kartách freeSATu nebylo dostupné.

Slovak Sport TV2 HD vysílá stejný obsah jako v SD rozlišení. Liší se jen technickou kvalitou přenosu obrazu a zvuku. Diváky láká zejména na přenosy z anglické fotbalové Premier League a dále zápasy z české fotbalové Synot ligy a velké množství dalších atraktivních přenosů.

freeSAT zařadil program Slovak Sport TV2 v SD rozlišení koncem ledna letošního roku. Stanice je součástí doplňkového balíčku Plus.

logo technické parametry:

satelit: Thor 6 (0,8°W)
kmitočet: 11,977 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000 ksymb/s
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK



ID: Slovak Sport 2 HD
service ID: 2019
video PID: 1902 (MPEG-4/HD)
audio PID: 1903 slovensky (AAC)
CA systém: Nagra Media Access (CAID 1815, 1882), CryptoWorks (0D02, 0D97), Irdeto (0653), Conax (CAID 0B1C, 0B02)

Slovak Sport 2 HD je poskytován z kapacity společnosti Slovak Telekom na družici Thor 6 (0,8°W). Stanice je šířena v DVB-S2 multiplexu ve formátu MPEG-4/HD (H.264) a zvuk je šířen v AAC, což je pro klienty freeSATu zásadní novinka - některé HD přijímače nemusí tento zvukový formát umět zpracovat. Do budoucna se očekává, že programů freeSATu se zvukem v AAC bude přibývat - společnost UPC DTH testuje u Slovak Telekom několik HD programů s tímto zvukovým formátem.

redakce





Reklama




Vybrané články