Quantcast

Prima LOVE změnila parametry v DVB-T multiplexu 3

| Tisk

obrázek Diváky v České republice dnes čeká první přeladění programu v tomto roce. Televizní skupina Prima mění parametry distribuce programu Prima LOVE v celoplošném DVB-T multiplexu 3 u operátora Czech Digital Group (CDG). Změna parametrů souvisí s přechodem programu na novou licenci, kterou získala FTV Prima v závěru loňského roku.

Společnost CDG dnes ráno ukončila distribuci programu "Prima love" na původních parametrech v multiplexu 3. Na její pozici se nyní objevila statická obrazovka s následujícím textem:


obrázek

Obr. 1 - Textová informace umístěná na původní pozici Prima LOVE

"Vážení diváci, od 2. ledna došlo ke změně v pozemním vysílání kanálu Prima LOVE. Pokud se vám Prima LOVE automaticky nenaladí do programové nabídky, zvolte prosím režim ručního ladění. Děkujeme za pochopení."

Původní programová pozice nyní nese název "Prima love - preladte".

Se spuštěním statické obrazovky na původní pozici byla do multiplexu 3 zařazena nová pozice "Prima LOVE", která obsahuje řádné vysílání televize Prima LOVE. Prakticky tím Prima LOVE přechází na novou vysílací licenci, jež získala na konci roku 2016.



Připomeňme, že Prima LOVE získala novou terestrickou a satelitní licenci na posledním prosincovém zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). S přechodem vysílatele na novou licenci je povinnost změnit service ID (SID). Týká se to pouze pozemní distribuce. Satelitní není v tomto směru regulována a satelitních diváků se přechod programu na novou vysílací licenci vůbec netýká.

V DVB-T distribuci programu Prima LOVE se změnil jen zmíněný identifikátor SID, ostatní parametry (video a audio PIDy) zůstaly zachovány, což znamená, že na některých přijímačích, které si pamatují PIDy by mělo vysílání Prima LOVE fungovat i bez přeladění. V případě, že přijímač podporuje dynamickou aktualizaci PIDů, uvidí divák zmíněnou obrazovku s textem o přeladění programu.

Prima LOVE podle nové licence zůstává tématickým programem zaměřený na dramatickou tvorbu, zejména mimoevropskou provenienci. Jde zejména o seriály, filmy, různé formáty zábavních pořadů a reality show. Stanice může vysílat minimálně 18 hodin, maximálně 24 hodiny denně v českém jazyce. Licence platí pro území České republiky.

Prima LOVE je jedním z programů televizní skupiny Prima. Do ní patří hlavní program TV Prima, mužský kanál Prima COOL, zmíněný ženský program Prima LOVE, dokumentární Prima ZOOM, seriálový a filmový Prima MAX. Pod značkou Prima vysílá také Prima Comedy Central. Tu ale provozuje společnost Viacom a Prima jen propůjčila stanici svůj název.

redakce





Reklama




Vybrané články