Quantcast

Cartoonito přichází, nahrazuje kanál Boomerang

| Tisk

Od soboty na českém a slovenském trhu začíná působit dětský kanál Cartoonito. Nahrazuje značku Boomerang, která opouští náš trh. Jde o rozhodnutí provozovatele zaměřit se na své klíčové značky.

V sobotu 18.3.2023 v šest hodin ráno se s diváky rozloučil dětský kanál pod značkou Boomerang. Hned poté se divákům představila stanice Cartoonito, jedna z klíčových značek dětských kanálů Warner Bros. Discovery, která stanici provozuje.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Cartoonito - záběr z příjmu stanice

Nová značka Cartoonito odkazuje na sesterskou stanici proslulého dětského kanálu Cartoon Network, který se rovněž vysílá na českém a slovenském trhu. Cartoonito se od září loňského roku vysílal na stanici Boomerang jako programový blok pro svoji cílovou skupinu.

Pořady Cartoonito jsou určeny dětem ve věku od dvou do pěti let. Cílová skupina na stanici najde známé postavičky a příběhy od předních tvůrců ale i zbrusu nové seriály. Vysílání stanice podporuje rozvoj čtyř vlastností: kreativitu, péči, zvědavost a odvahu.




obrázek

▲ Obr č. 2 - Boomerang - záběr z příjmu stanice. Ještě před rebrandem

Stejnou verzi programu Cartoonito jako v České republice a na Slovensku mohou sledovat diváci v dalších zemích - v Albánii, Arménii, Ázerbájdžánu, Bělorusku, Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, Estonsku, Gruzii, Maďarsku, Kazachstánu, Kosovu, Kyrgyzstánu, Lotyšsku, Litvě, Makedonii, Moldávii, Černé Hoře, Polsku, Rumunsku, Srbsku, Slovinsku, Ukrajině, Uzbekistánu, Nizozemí, Belgii, Lucembursku, Německu, Rakousku, Itálii, Švýcarsku a Lichtenštejnsku. Ve všech těchto zemích se původní kanál Boomerang dnes představil pod novou značkou Cartoonito.

Rebranding na stanici Cartoonito

Vedle zmíněných trhů se Cartoonito objeví i v dalších zemích. Portugalská mutace Boomerang Portuguese se dnes také přejmenovala na Cartoonito Portuguese. Ve Francii, Belgii, Lucembursku, Monaku a Švýcarsku bude jiný program vysílatele - Boing French - rebrandován na Cartoonito French a to až 3. dubna 2023. Obě žádosti schválil společnosti HBO Europe, s.r.o. na svém druhém letošním zasedání český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání), u kterého jsou tyto lokální mutace licencovány.

Televizní kanál Boomerang odstartovala v USA před více než třiceti lety - v roce 1992. Do Evropy se program dostal v roce 2000, kdy se objevil na britském trhu. O pět let později program expandoval i do střední a východní Evropy.

redakce





Reklama




Vybrané články