Quantcast

JOJ Svet odstartuje za několik dní

| Tisk

Na slovenském televizním trhu začne již za několik dní vysílat nový tématický kanál. Místní televizní skupina JOJ spustí svůj nejnovější projekt s názvem JOJ Svet. Nová stanice se zaměří na novější dokumentární filmy různých žánrů.

JOJ Svet bude v pořadí devátá stanice JOJ a celkově čtrnáctá v portfoliu provozovatele (včetně kanálů CS).


obrázek

▲ Obr č. 1 - Logo stanice JOJ Svet

Nová stanice slibuje, že bude divákům přinášet nejlepší a nejnovější dokumenty z celého světa ve slovenštině. Divákům nabídne i bohatý výběr původních slovenských a partnerských mezinárodních dokumentů od renomovaných domácích a zahraničních tvůrců.

Vysílání JOJ Svet bude dostupné jen na slovenském trhu a divákům nabídne slovensky komentované nejnovější dokumenty s nejrůznějším tématickým zaměřením, které byly vyrobeny od roku 2011.

JOJ Svet chce oslovit diváky všech věkových kategorií a s různými zájmy a zálibami - od přírody přes historii, politiku, společenské vědy, astronomii, vesmír až po minulé a současné trendy a pohledy nejen do dějin, ale i do budoucnosti. Zároveň již nyní JOJ vyrábí ve spolupráci s domácími a zahraničními tvůrci své vlastní dokumentární série, které exkluzivně představí divákům televize JOJ Svet.

Programová skladba JOJ Svet

Programová skladba nejmladší stanice z portfolia JOJ Group je složená z takových titulů jako například:

* "Katastrody v priamom prenose" (Destruction Decoded, 2022)
* "Top 10 skvosty architektúry" (Top 10 the Art of Architecture, 2016) * "Prísne tajné projekty UFO: Odtajnené" (Top Secret UFO Projects: Declassified, 2020)
* "Najväčšie tajomstvá a záhady" (Top 10 Secrets & Mysteries, 2016)
* "Zbrane ríše zvierat" (Animal Armony, 2016), "Prežiť v divočine" (Survive the Wild, 2016)
* "Hitlerovo zlato" (Hitler's Gold, 2020)
* "CIA vs. Bin Ládin" (First In: CIA vs. Bin Laden, 2021)
* a řadu dalších titulů

Ze slovenské a české tvorby bude JOJ Svet vysílat například díla spisovatelky a dokumentaristiky Veroniky Homolové Tóthové, která natočila 15dílný dokumentární seriál o lidech, kteří přežili nacistické anebo komunistické pronásledování, vězení a lágry s názvem "Neumlčaní" nebo celovečerní dokumentární film "Atentát na Heydricha: príbeh Jozefa Gabčíka a Jána Kubiša".

Pro milovníky cestování po Slovensku a okolních zemích jsou připraveny cestopisy "V karavane po Slovensku" (2022) s Daliborem Gondíkem a "V karavane po Maďarsku" (2023) s Vicou Kerekes.



Tým tvůrců JOJ Svet se zároveň v současné době podílí na tvorbě zahraničních a domácích dokumentárních cyklů. Za všechny tituly jmenujme "Hitlerové tajné misie" a "Aliens files".

Distribuce programu JOJ Svet

Tématická stanice s dokumentárním zaměřením (tzv. factual entertainment) bude postupně dostupná slovenským domácnostem a to prostřednictvím satelitních, kabelových, IPTV a OTT operátorů. Jako první bude stanici JOJ Svet nabízet společnost Slovak Telekom. U ostatních poskytovatelů televizních služeb zatím programová novinka JOJky zatím nebude.

Na druhou stranu si zařazení JOJ Svet do nabídky operátorů vyžádá vyřazení české stanice Prima ZOOM, která se rovněž zaměřuje na dokumentární filmy a tento program by tak kanálové novince JOJ Svet ubíral diváky.

Spuštěním JOJ Svet tak na Slovensku může začít postupné vyřazování programu Prima ZOOM z nabídek operátorů. Diváci získají domácí dokumentární stanici ve slovenském jazyce.

redakce





Reklama




Vybrané články