Quantcast

A11 s pozemní licencí, vrací satelitní

| Tisk

Celoplošná komerční televize A11 získala licenci pro šíření programu prostřednictvím pozemních vysílačů. Provozovatel zároveň vrací satelitní licenci.

Společnost Regionální televize CZ, s.r.o. získala licenci pro pozemní vysílání k distribuci televizního programu A11. Rozhodl o tom český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém 10. zasedání konaného 20. června 2023.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Logo televize A11

Podle licenčních podmínek se jedná o program složený z pořadů z regionů a pro regiony s časovým rozsahem vysílání 24 hodiny denně. Stanice se může vysílat na území České republiky.

Televize A11 vysílá od konce dubna 2023 letošního roku v celoplošné síti 23 (multiplex 23) u operátora Czech Digital Group (CDG), vlastněný Českými Radiokomunikace, doposud jako převzatý kanál. Nyní má stanice licenci pro pozemní vysílání platnou 12 let.

Stanice A11 začala vysílat koncem dubna letošního roku po přejmenování z Náš Region TV (předtím Regionální televize CZ). Po rebrandu provozovatel stanice rozšířil programovou nabídku o další pořady - talk show, dokumenty, seriály a filmy.

Na stejném zasedání RRTV vzal na vědomí, že provozovatel televize A11, společnost Regionální televize CZ, s.r.o. vrací licenci k satelitnímu vysílání a zaniká ji k 31.7.2023. Regulátor o této skutečnosti vydává provozovateli osvědčení.



Je třeba poznamenat, že stávající satelitní licence A11 byla provozovateli vydána 13.3.2012 a platila 12 let. Nabízelo se buď požádání o prodloužení licence, požádání o novou, eventuálně vrácení stávající licence.

A11 vysílá volně ( FTA) přes satelitní systém Astra 3B (23,5°E) do celé Evropy, části severní Afriky a Středního východu prostřednictvím širokého paprsku (wide beam) z kapacity lucemburské mediální skupiny M7 Group, člena CANAL+, provozovatele česko-slovenské satelitní platformy Skylink.

redakce





Reklama




Vybrané články