Quantcast

JOJ Svet odstartuje v létě. Bude na satelitu, v kabelu či IPTV

| Tisk

Během léta spustí slovenská mediální skupina JOJ v pořadí již devátou slovenskou stanici a celkově čtrnáctý televizní kanál ve svém portfoliu. Bude se jmenovat JOJ Svet a zaměří se na dokumentární filmy.

JOJ Svet chce divákům nabízet nejlepší a nejnovější dokumentární filmy z celého světa ve slovenském jazyce. Divákům hodlá přinášet výběr původních slovenských a také partnerských dokumentů od renomovaných domácích a zahraničních tvůrců.

"Jsme hrdý, že právě televize JOJ obohatí programovou nabídku o divácky žádaný dokumentární kanál, který přinese široké spektrum žánrů, prostor pro domácí tvůrce a očekávanou prodanou hodnotu v podobě naučných pořadů," uvedl u této příležitosti Marcel Grega, generální ředitel JOJ Group.

Kanál JOJ Svet se bude vysílat pouze na slovenském trhu a divákům nabídne slovensky komentované nejnovější dokumenty s nejrůznějším tématickým zaměřením, které byly vyrobeny od roku 2014.

Co JOJ Svet nabídne

Programové schéma JOJ Svet bude nastaveno tak, aby si dokument vybral opravdu každý - diváci všech věkových kategorií a různých zájmů či zálib - od přírody a zvířat přes historii, politiku, společenské vědy, astronomii a vesmír až po minulé a současné trendy a pohledy nejen do ději, ale i do budoucnosti a to z různých úhlů pohledu, které nás, lidstvo, zajímají, poučují a zároveň posouvají vpřed.

JOJ ve spolupráci s nejlepšími domácími a zahraničními tvůrci vyrábí své vlastní dokumentární série, které bude exkluzivně vysílat na nové stanici JOJ Svet.

"JOJ Svět je výzva, ve které se ukrývá odhodlání ukázat celému Slovensku celý svět. Svět fascinující, inspirativní, krásný navzdory všemu, co mu děláme. Věřím, že JOJ Svět bude smysluplnou televizní stanicí, která přinese radost, pohodu, odpočinek, informace, možná někomu nový pohled, nová fakta. Velmi se na tento proces těším a v neposlední řadě si vážím důvěry, kterou jsem od vedení televize JOJ dostala. Osobně mě láká spolupráce a podpora slovenské dokumentární tvorby, ať už spolupráce s významnými jmény slovenského dokumentu, nebo se studenty, jejichž tvorba si zaslouží pozornost," říká Martina Cyprichová, šéfka připravované stanice JOJ Svet.



Distribuce programu JOJ Svet

Tématická stanice s dokumentárním zaměřením (tzv. factual entertainment) bude dostupná slovenským domácnostem a to prostřednictvím satelitu, kabelových, IPTV či OTT operátorů. Stanice bude také součástí streamovací platformy JOJ play - v balíčku Premium budou dostupné všechny dokumenty.

JOJ Svet nedávno získal zelenou od slovenského regulátora médií RpMS (Rada pro mediální služby).

redakce





Reklama




Vybrané články