Quantcast

A11 Sport a Radio Energic s licencemi

| Tisk

logo Na českém trhu mohou fungovat další tématické televizní a rozhlasové programy. Zelenou dostal nový sportovní kanál A11 Sport, který hodlá zahájit své vysílání na podzim letošního roku. Před startem je také projekt Radio Energic.

A11 Sport

Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém osmém letošním zasedání, konaného 2. května 2023, rozhodl o udělení vysílací licence pražské společnosti Perinvest, a.s. Subjekt získal licenci k pozemnímu vysílání a provozování stanice A11 Sport. Licence platí 12 let.

Podle licenčních podmínek se bude jednat o televizní program se sportovním zaměřením. Vysílat bude 15 až 24 hodiny programu denně. Licence platí pro území České republiky.

A11 Sport plánuje vysílat pořady ze světa 2. hokejové ligy a mládežnického hokeje, fotbalové zajímavosti a aktuality z fotbalové juniorské ligy, florbalové zápasy, volejbalové i basketbalové přenosy, golfové turnaje (Czech PGA Tour), běžecké a cyklistické maratony, jezdectví a mnoho dalších. Ve vysílání se mají objevit i pořady o zdravém životním stylu.

Televizní stanice A11 Sport je společný projekt mediální skupiny A11 a společnosti Perinvest.

Stanice A11 Sport má vysílat celoplošně prostřednictvím pozemních vysílačů (multiplex 23), satelitu, kabelových a internetových operátorů.

Radio Energic

Na stejném zasedání českého regulátora médií byla udělena také licence pro digitální rozhlasové vysílání v systému DAB (Digital Audio Broadcasting). Požádala o ni mladoboleslavská společnost Radio Energic, s.r.o., která hodlá přes digitální multiplex vysílat program Rádio Energic.



Hudební rádio se zaměří na mladé posluchače, kterým nabídne taneční hudbu různých žánrů.

Licence Rádia Energic platí 8 let.

redakce





Reklama




Vybrané články