Quantcast

TV Lux HD přešla na Astře do DVB-S2

| Tisk

Slovenská katolická televize TV Lux HD dokončila své stěhování do DVB-S2 multiplexu na satelitu Astra 3B. Nyní je možné program naladit už jen z nových vysílacích parametrů.

Stanice TV Lux HD doposud využívala kapacitu v DVB-S multiplexu, který přímo provozoval satelitní operátor SES (Astra), na kmitočtu 12,168 GHz. V tomto multiplexu jsou nadále šířeny české hudební televizní stanice Óčko TV a Óčko Star a dále volně vysílané programy z Lucemburska.

TV Lux HD se po přechodnou dobu vysílal na satelitu Astra 3B ze tří různých frekvencí. Před časem (v polovině května) stanice opustila testovací kapacitu na kmitočtu 12,012 GHz, kde vysílala u lucemburského operátora M7 Group, člena CANAL+, po dobu měsíce a půl. Od konce dubna se tentýž program vysílá i na aktuálním kmitočtu 12,343 GHz, který rovněž provozuje M7 Group. S přechodem do DVB-S2 multiplexu se vedle technických parametrů nezměnil způsob distribuce programu - nadále je poskytován volně ( FTA) a je tedy dostupný prostřednictvím širokého paprsku (wide beam) v celé Evropě a části severní Afriky a Středního východu a to bez jakékoliv přístupové karty a předplatného divákům FTA programů a zákazníkům česko-slovenské platformy Skylink.

technické parametry:


satelit: Astra 3B (23,5°E)
frekvence: 12,343 GHz
polarizace: horizontální
SR: 29900
FEC: 2/3


norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

TV Lux HD.
service ID: 8014
video PID: 2410 (MPEG-4/HD)
audio PID: 2420 (MPEG, slovensky)
CA systém: žádný (FTA)

redakce





Reklama




Vybrané články