Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Ochrana proti přepisu na VHS

Zdravím, mám tu nějaké VHS s rodinými nahrávkami. Kromě toho že je digitalizuju, přes DVD rekordér vím že se vyplatí ponechat i originál. Lze nějak na kazetě zamezit přepisu nahrávky?

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73
Odpověď v diskusním vlákně

@JanM

Musí to vyschnúť trošku. A keď sa Ti seká aj teraz, tak problém asi bude v mechanike. Ale pásku Ti nežere ešte, to je dobré

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

RE: Ochrana proti přepisu na VHS

pásku treba dať pretočiť až potom skúsiť prehrať . čo ak bola naposledy prehratá v inom stroji a je inak namotaná , poprípadne je po tých rokoch popriliepaná a preto seká.

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

Takže projet celou tam a zpátky?

JanM

@JanM

Neviem ci tu zaznelo nieco o skladovani VHS kaziet...Mam z 80-tych rokov snad 350 ks VHS kaziet s nahravkami druzicovej televizie tej doby. Doteraz hraju dobre a nikdy sa mi nestalo to, co Tebe. VHS-ky mam skladovane v suchom prostredi a na stojato. Nikdy neskladujte VHS-ky a MG-pasky na lezato.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

ano . aj ta to tak robím . a to aj keď je úplne nová . predsa už majú nejaké tie roky .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

bohus31

Smim se zeptat, jaky je v pozici skladovani rozdil?

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

no na ležato ti páska môže spadnúť :laughing: , tak z ruky , ako aj na stojato .
https://postimg.cc/MfW9mSV9

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@bohus31

To bude asi tím. Mám některé od dědy a ten to skladoval v šuplíku pod TV (suché místo) ale naležato a některé mají problém. Ty co máme naše domácí tak ty byly skladované na stojato a stav je lepší. Myslíš že by pomohlo projet to několikrát na rychlé převíjení tam a zpátky?

Trochu mimo téma: Máš nějaké nahrávky TF1 z přelomu tisíciletí?

JanM

@bohus31

Co máš na těch VHS? Myslím jestli klipy případně hitparády 80s?

stapa
Registrace: 9/2006

@bohus31

Mas tam Star Academy z roku 2001? Našel jsem něco na Youtube, ale první sezona tam není. I když myslím že takové věci tady většina lidí nenahrává.

JanM

Kludne digitalizuj, ale pokial mas na com prehravat urcite pasky nevyhadzuj, zopar ludi si uz bucha hlavu a spoliehali sa na hvezdnepruhovanu digitalizaciu. :O

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

ešte mi zostalo vhs mono , vhs hi-fi stereo a v dlhom poli ma čaká s-vhs .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@liquere

Mám tu i pár prázdných nepoužitých kazet, takže pokud seženu modulátor tak můžu aspoň dělat pokusy, i když běžně nahrávám samozřejmě digitálně na pevný disk v satelitním boxu. Samozřejmě že u těch už nahraných z minulosti (rodinné ale i televizní) jsem udělal tu protipřepisovou ochranu kterou jste mi poradili nahoře, abych si je omylem nepřepsal. Ale i když jsem mladší generace, tak se mi tahle stará technologie začíná líbit.

JanM

@JanM

zaujíma ma , ako do satelitného boxu a cez čo . ja mám converter hdmi na scart , ale to je funkčné iba cez cvsb a to nemám . rozmýšľam nad scart to hdmi . daj info. easy capture mi cez W10 nejde .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@Brumo

moc to nechápu, asi myslíš CVBS ( kompozitní signál ) a to je základní videosignál, který umí každý VHS videorekordér. Kvalitnější je S-Video, ten umí asi jen S-VHS videorekordéry, nebo RGB, ten už asi jen TV a DVD Rekordéry, pokud mluvíme o SCART-u

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

@Brumo

Tou otázkou myslíš čím běžně nahrávám? Tak to nahrávám normálně na Vu+ UNO 4K SE ze satelitního tuneru na pevný disk, tedy ne na video. To video mám zatím zapojené přes RF-out na analogový tuner DVD rekordéru SONY pro digitalizaci kazet a z něho HDMI do HDMI-IN. Na tom VCR je výstup pouze SCART a RF a při tomto zapojení na něho nelze nahrávat. Na HDMI-RF modulátor bych si musel počkat až začne po koronaviru fungovat ebay a Ali.

On je tu ještě někdo kdo si hraje se starou analogovou technikou? Analog z orbitu nebo z pozemního vysílání už asi nechytím. Sice jsem našel nějakou poslední analogovou družici s několika programy v PAL a NTSC, ale ta je pod horizontem.
https://www.lyngsat.com/Star-One-C2.html
Nevím tedy k čemu jsou ty analogové boxy, co se prodávají na aukru. Video aspoň přehraje už nahrané kazety a při správném zapojení na něho jde ještě i nahrávat (tedy přes SCART nebo RF modulátor a tím si "vyrobit" analogový program. Ale analogový satelitní box? Do toho už nijak nejde dostat signál.

JanM

@JanM

Tak nejen analogový satelitní přijímač. Já naposled nahrával na VHS z digitálního satelitního přijímače Humax IRCI-5400, než jsem pořídil první DVD Rekordér, i na ten jsem nahrával přes SCART, jiná možnost nebyla. Jinak digitalizovat přes RF modulátor, to je nejnižší kvalita signálu ze všech možností co jsou. Digitalizoval jsem stovky VHS kazet, z VCR na DVD Rekordér. Nejlepší výsledky jsem měl z S-VHS videorekordéru, jako S-Video. i z VHS to vytáhne víc, jak obyč. VHS VCR

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh

@geronimoh

Ještě je tam CVBS SCART a ten vyjde kvalitou na stejno. Cinche ani S-Video to video nemá.

JanM

@JanM

S-Video má jen S-VHS videorekordér, buď spešl konektor a kabel S-Video, nebo přes SCART. Pak ho mívali i další přístroje, jako DVD rekordéry, TV atd.

geronimoh

@JanM

Proces RF modulace a zpětné demodulace původního obrazového signálu je provázen ztrátou kvality. Konverze do obrazu může vnášet šum či různé formy rušení. Z těchto důvodů je lepší k připojení používat cinch místo RF konektoru .... https://cs.wikipedia.org/wiki/Kompozitní_video

geronimoh

@JanM

čím použiješ kvalitnější zobrazovadlo, tím se ti zvýší nároky i na přenos signálu :8)

geronimoh

@geronimoh

Jenže na tom videu Cinch není. Vím že je lepší ale prostě tam NENÍ. Asi bude lepší sehnat po skončení nouzového stavu nějaké S-VHS JVC video typu HR-Sxxxx. Doplním že model videa je SILVA 660Y.

JanM

@JanM

Aha, to jsem nevěděl, že se dělaly i VCR bez cinch a SCART, nebo jsem to už zapoměl. Každopádně za pár korun koupíš obyč. VHS, a pokud toho máš víc k digitalizaci, nebo cenné záznamy, tak se vyplatí S-VHS VCR, které se dá myslím opět prodat. Já měl v době kdy jsem digitalizoval doma 4 S-VHS videorekordéry, 3 JVC a jeden Panasonic. Dvě JVC jsem po digitalizaci prodal, dvě S-VHS mám ještě doma, a pár VHS videorekordéru, Ani nevím, jestli ještě hrají . A do sběrného dvora jsm tehdy odvezl dva pytle VHS kazet ....

geronimoh

nemohl jsem si vzpomenout, jestli můj první VCR ( ORION )měl Cinch a SCART, ale něco určitě měl, protože jsme nahrávali s kámošem z videa na video, třeba kazety z půjčovny, a nebylo to přes RF modulátor

geronimoh

Jinak mimo téma, stereo VHS videorekordéry měly nízké rozlišené obrazu, ale byly skvělé na HI-FI zvuk ( šikmé stopy ). Stačil i LP režim. Analogová doba měla své kouzlo, hlavně grafické equalizéry a indikátory vybuzení

geronimoh
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra