![]() |
|
Ochrana proti přepisu na VHSZdravím, mám tu nějaké VHS s rodinými nahrávkami. Kromě toho že je digitalizuju, přes DVD rekordér vím že se vyplatí ponechat i originál. Lze nějak na kazetě zamezit přepisu nahrávky?T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73 | |
![]() |
|
@geronimohtrochu preklep , ale je to CVBS . z aliexpressu mám prevodník z hdmi do scart , ale ten je funkčný len u CVBS a to duo4k nemá . budem musieť skúsiť zo solo2 . to ak by som chcel nahrať niečo staré zo satelitu v tých rokoch alebo z pc .ale momentálne ma zaujíma z vhs kazety zdigitalizovať stužkové . už to nemajú v čom prehrať . tak až si dokúpim daľší prevodník zo scart do hdmi a dám ho do duo4K hdmi in či to aj pôjde nahrať . to ma teraz zaujíma najviac . až ešte išlo XP som to cez easy cup tv nahral bez problémov . aj do notebooku som dal XP , ale tam je v dnešnej dobe problém s ovládačmi a tak mi to nejde . v nay je prevodník za 20 € . rozlíšenie má 720p aj 1080p . https://www.nay.sk/winner-scart-hdmi-konvertor?gclid=CjwKCAjwvZv0BRA8EiwAD9T2VaucnlekTyOF2sZ_SQXSVgwKVhp0eQrk810GmI1VMyc6ZyXEpaNMfBoC4ZMQAvD_BwE vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 596 |
![]() |
|
@geronimohNěkdy mi přijde že analog trochu šlape na paty digitálnímu Youtube videu v rozlišení 480p. Samozřejmě že FullHD to není ale na stejném rozlišení vede analog. Je tu ještě někdo kdo dělá nebo má v plánu dělat pokusy s analogem?T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@JanMteď už se kvalita na Youtube zlepšila, ale před pár lety se to zvukově nedalo poslouchat, hlavně v porovnání se zvukem z dřívějších analogových hudebních satelitních TV stanic. Ve srovnání s nimi mi zněly chudě i některá CD, a digitální hudební Tv s nízkým datovým tokem zvuku. Možná už si i moje uši zvykly, ale pořád mi nejvíc sedí ten analogový zvuk, nebo i zdigitalizované nahrávky z analogu ( analogových zdrojů ). Nejvíc jsem to vnímal při pořízení kvalitních repro ( Infinity Kappa 8.2 )DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
@BrumoNevím jestli si rozumíme, pokud chceš vyzkoušet nahrávat ze satelitního přijímače na VHS, a máš ten převodník z HDMI na SCART ( CVBS ), tak CVBS neumí sat. přijímač, ani nepotřebuje umět, ale umí ho každý VHS videorekordér. A ten převodník by ti měl převést signál z digitálu na analog CVBS ( což je základní videosignál a umí ho každý VHS VCR, může tam být jen rozdíl v normách PAL, NTSC atd. )DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
RE: Ochrana proti přepisu na VHSnerozumieme si , ale to nevadí . skrátka mi nejde signál z duo4k do prevodníka . ale taraz ma zaujíma z vhs do pc alebo do vuplus a zdigitalizovať kazety .čo sa týka analogových videoklipov z čias kaziet u matic , betamax , vhs a podobne , tak máš pravdu . analogový zvuk , tam je lepší ako terajší digital . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@BrumoZ Duo 4K do převodníka asi jen přes HDMI.Já digitalizoval snažší cestou, do DVD Rekordérů s HDD, výhoda byla snadnost a komfort, nevýhoda že výstup jen DVD, ideálně DVD-RAM. Další možnost je digitalizovat do PC momocí nějaké grabovací karty. Zkoušel jsem to kdysi dávno přes Tv kartu s nevalným výsledkem. Existují ale i profi grabovací karty, a pak lze asi dosáhnout lepších výsledků. Jinak VHS má rozlišení asi 200 řádků, takže asi nemá smysl snažit se při digitalizaci dosáhnout Full HD a podobně. Nějakých 576p bude asi plnně dostačující DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
@BrumoCo se týká toho zvuku, pro mně to byla tragedie, přechod na digitální satelitní vysílání znamenal znatelný pokles kvality zvuku u hudebních TV stanic. Plus byl kvalitnější obraz, ale já tehdy mohl nahrávat stejně jen na VHS .... Vykompenzovalo to tehdy ( rok asi 2001 ), že mi jela na Humax IRCI-5400 mimo Británie celá Evropa, včetně PPV programů s filmama, které ještě často ani nebyly u nás v kiněDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
RE: Ochrana proti přepisu na VHSNejvíc jsem pro digitalizaci používal VCR JVC HR-J777, ty jsem měl dva, v černé barvě, koupil jsem je tehdy na aukru okolo tisícovky a po digitalizaci zase prodal. Jeden stříbrný je teď na Aukru. Mají i TBC, ale dosahoval jsem lepších výsledků s vypnutým TBC ( Time Base Corrector - korektor časové základny ), asi vzhledem k typu mých záznamů, videoklipyDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
RE: Ochrana proti přepisu na VHSna tom nezáleži do akého rozlíšenia sa to zdigitalizuje . aj tak to ešte dotlačím do 4K . prečo ? dopíše mi pixely odstráni sa šum v obraze a nastavím si gamu a jas . až potom to dám do full hd . obraz je o niečo lepší a aj majiteľ kazety si to môže kedykoľvek pustiť a nehľadať príčinu , prečo mu to nechce prehrať . asi tak . dám vedieť koncom mesiaca . najprv to musím spojazdniť.vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@BrumoO.K. můžem pak porovnat výsledek![]() DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
RE: Ochrana proti přepisu na VHSja už som tie testy robil z youtube , old rock , starý kiss a podobne . výsledok je vyditeľný .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@Dagy2VHS záznam přežije všechny DVD asi tak o sto let,pak bude jen problém,kde to přehrát,ale to bude i u DVD brzo |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
![]() |
|
@pierrepetrUž teď mám problém sehnat malý 11palec notebook s mechanikou. Stále ji potřebuji především na hudební CD. Akorát za DVD stále není náhrada. BluRay je zatím drahá hračka a streamovací služby se nejsou schopné dohodnout aby všechno bylo všude.Ale s tím jak se rozmáhá kódování nahrávek, tak v kazetě by mohla být budoucnost jako jediné "svobodné" nahrávací médium. Akorát by ji chtělo trochu zmodernizovat (vyšší rozlišení). Byly tu pokusy jako S-VHS. Jak je na tom kvalitou S-VHS obraz v porovnání s digitální SD kvalitou v DVB-T nebo na satu? T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: Ochrana proti přepisu na VHSsa mi zda ze ste su menej zname znacky co vyrabaju combo zariadenia kde je vhs/DVD aj nejaky tuner ale urcite nebudu tak ponukane ako dnesne vsetko UHD. Cele to technologicke znasilnovanie obyvatelstva raz skonci, otazka akym sposobom. Clovek musi kupit co niekto uzna za vhodne a nie to co potrebuje.![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@JanMvhs - 240 riadkovs-vhs - 400 riadkov . sd -720 x 576 riadkov pri norme pal. 704 pri ntsc . 720 riadkov má len štúdiový video recorder u-matic . dnešné SD video2000 (grundig) system audio kazety - otočiť a pozerať . betamax - rýchle pretáčanie bez pruhov , používané v štúdiách . hi-8 sony , bolo naj , ale sa moc nepreslávilo - cena . vhs , neskoršie s-vhs - editácia záznamu ,pretlačené JVC - extrémne nízka cena a preto aj taká kvalita . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
RE: Ochrana proti přepisu na VHSJeště se objevil Systém Digital VHS, ale už moc do boje nezasáhl, tuším umožňoval vysoký datový tok audia a víc audiostop https://diit.cz/clanek/system-digital-vhs-firmy-jvcDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
RE: Ochrana proti přepisu na VHSVHS kazety určitě nemají nijak dlouhou životnost, z vlastní zkušenosti mi nejrychlej degradovaly záznamy na kazetách BASF / EMTEC, a nejdéle vydržely na MAXELL. Stejně tak odcházejí audiokazety, vydržely dost, ale nejsou nesmrtelné. Vzhledem k nízkému rozlišení VHS je to dnes na obraz nepoužitelné, leda na zvuk, ale z analogových zdrojů, třeba z gramofonu nebo audiokazetDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
RE: Ochrana proti přepisu na VHSale to je neschopnost zobrazovacov, nic ine.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Ochrana proti přepisu na VHSvhs ešte používam ako audio . japonci na to nahrávali vážnu hudbu . 4 hodiny audia , bez obracania platne . hralo ako vinyl a šetrili si platne .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
RE: Ochrana proti přepisu na VHSaudio na VHS i na LP režim v HI-FI kvalitě ( stereo VCR a záznam do šikmých stop ). Bez zaznamenaného obrazu i ten záznam vydržel bez chyb déle, jak obrazový záznamDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
![]() |
|
@BrumoO Betamaxu jsem někde slyšel, ale moc se nerozšířil. Co se týká kvality obrazu, tak tam mi připadá, že do rozlišení 480p vede analog aspoň tedy podle záznamů digitalizovaných S-VHS na Youtube, sám takovou kazetu nemám. Možná by pamětníci mohli porovnat. Ale Full HD to samozřejmě nezvládne. Stejně jako každá technologie má analog výhody i nevýhody ale kvalita obrazu mezi výhody rozhodně nepatří. Ale třeba rychlostí přepínání vstupů VCR překonává většinu moderních TV, a i z toho důvodu jsem u jedné TV v domácnosti nasadil levný HDMI hub z ebay s analogovým přepínáním místo přepínání vstupů ovladačem a tak trochu jsem tím vyřešil nedostatek HDMI portů. Přepnutí trvá tak půl sekundy a nevím jestli dneska existuje box který by to zvládal tak rychle. I Vu+ UNO 4K SE se zapnutým FCC je pomalejší. Další výhodou analogu byla nižší citlivost na kvalitu signálu. Samozřejmě ale že analog má i další nevýhody a to jeden pouze jeden program na kmitočet.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
Moja skusenostAhojte, pridam moju skusenost, zacal som digitalizovat zopar starych kaziet kde mam stuzkovu apod. Ja pouzivam stare LG LV4987, no ale bolo kupene este ked sa predavali ako nove a skoro vobec nepouzivane. A hraje :-)Vstup do TV karty mam redukciou zo Scart na Cinche vo videu a vstup do PC karty je cez HDMI. HDMI bol dodavany s PC kartou - AverMedia H727 PCIe. Kartu som kupoval asi v roku 2014-2015. Dokonca ta karta ma este jeden HDMI vstup na bezne HDMI,nie len to "redukciove" co bolo dodavane. Nahravanie je priamo v softe AverMedia, nahrava mi to do MPEG cca 8Mbit tok a 256kbit Audio, pomer stran urci sam.. Inak zaujimave citanie, nevedel som, ze uskladennie moze az tak ovplyvnit kvalitu zaznamu na paske.. |
Mopky
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 199 |
![]() |
|
@geronimohhifi video jak píšeš,nejlepší analog záznam do šikmejch stop,to chodí stále,obraz k ničemu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 394 |
Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73 | |
![]() |
|
![]() |