Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Solo2 Tunery

Přišel jsem k 2-tuneráku Solo2 (origoš). Proti UNU je to volajaké zmetěné.
1. Diseq ( Twin , duální monoblok se 2 ma šlahouny. na Astry 19+23.Žádné emu, sharing apod. Jak správně nastavit tunery? Diseq AB, nebo ABCD??? nebo jak? S diseqem mám problém i na UNO, než se strefím na nějakou funkční kombinaci...
2. Ladění ( musím zvlášť ladit každý tuner? Tedy 2x) Zatím se mi zdá, že při nahrávání mám jenom cca 7 streamů, což je stejně jako testér na Parabole se sólo ozařovačem.
3. CAM : na Unu mi nějakou dobu nešlo použít Cccam, nedekóduje některé programy( Prima Krimi, snad i seznam??cccam 2.3.0. Jsem odkázaný na VTI kde je OscamButler, se kterým se dá nastavit oscam, který funguje ale hodně zamrzává. Na Solo2 ( Vti 14.0.6) cccam dělá to samé OscamButler zase nevygeneruje oscam.config , který funguje.
Sám si ho nedokážu sesmolit

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Solo2 Tunery

nějak nechápu, co je nejasné solo2 pokud máš nastavený tak, že do každýho vstupu jde samostatnej kabel si v menu konfigurace tunerů nastav třeba tak, že nastavení bude jednoduché a porty pouze A/B kde pod písmeno dáš družici podle toho jak máš nadefinovaný v monobloku. Potm v natsavení tuneru B dej shodné s A a vyřízeno toť vše, sólo 2 jsem měl 5 let a nebyl problém.

hogofogo11
Registrace: 9/2014

RE: Solo2 Tunery

Na nastavení aj 2 tuneru nieje nič zložité!
K tvojim bodom ja ešte dodám toto:
1. - Zo zásady a mnoho rokov v linux stb nastavujem DiSEqC povely v móde "rozšírený"! Zatiaľ som sa osobne nestretol z konfiguráciu zapojenia DiSEqC prepínačov, pri ktorej by to nefungovalo.
Po prvotnom nastavení tunerov odporúčam reštart stb.
2. - Každú sat pozíciu stačí naladiť iba raz, je jedno, či v stb je jeden tuner, alebo 2, 3, či 4 tunery.
3. - Cccam 2.3.0 je šmejd, v žiadnom prípade neodporúčam a osobne ani nepoužívam. Oscam je najlepším multiprotokol a card readerom! Ak nevieš, ako ho nastaviť, ujo Google pomôže, stačí hľadať, študovať a skúšať. Pri dobre vykonanej práci, dostavia sa aj úspechy.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

jsem

jen uživatel, co to chce zapnout a dívat se. Doby, kdy jsem se v tom šťoural, lokalizoval image do češtiny a podobně jsou pryč. Vždycky něco instnu a pak jedu nějakej ten rok, než se něco změní a přestane to fachčit, (zálohy už pak taky nefungují) . Takže mezitím zapomenu, jak jsem to udělal, pročtu nějaké to fórum, a bez vyjímek se tam vždy dozvím, "naštuduj si to sám" přitom nakonfigurovat oscam je pro většinu divákú neřešitelný problém. Nebavíme se o lidech s stb Skylink ready, kteří si nic nenahrávají souběžně víc programů
K tomu disequ. Se solem jsem vyzkoušel hafo hlavních image( skončil jsem zase u VTi). Někde jsem se dostal k tomu, že ani automatická detekce disequ (ABCD)nevedla k správnému nastavení družice. Satfinder plugin sice ukázal na obou družicích funkční signál na výchozím tranďáku, ale následné vyhledávání programů třebas nic nenalezlo( na jedné družici).

Vu+ UNO Twin Tuner, Vu+ Solo2

jerry00
Registrace: 11/2009

@jerry00

Už sa to tu riešilo niekolko krát. niekedy stačí poprehadzovať vstupy s LNB na disecu a v menu si to samozrejme nastaviť,alebo skúsiť inú značku disecu. zmena image málo kedy pomôže . :)))

maradona
Registrace: 8/2018

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra