Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Co (ne)umí TV Samsung

Volala mi skoro sousedka, že jí na TV Samsung nehraje obraz na stanicích T2, na T hraje obraz i zvuk. Musel jsem přijít, koronavirus - nekoronavirus.
1. Z počátku jsem měl dojem, že pouze vypla obraz, ale TV z roku 2017 to ještě neuměla, i když již měla H.265.
2. Návod tištěný obsahoval pouze vnější přípoje a varování, že televize po zalévání konvičkou neroste. Jinak nic víc.

S takovou závadou jsem se dosud nesetkal. Na TV stanicích DVB-T hrálo vše jak má,také z Polska na stanicích H.264, jen na našich stanicích DVB-T2 šel pouze zvuk a na obrazovce naskočil symbol repra, jako je tomu při provozu na rádio.

Televizi jsem uvedl na výchozího nastavení, jako před prvním zapnutím, nepomohlo.

Jak se Vám to stalo? No zapla jsem to a už to nešlo. To mě nakoplo. Uvedl jsem TV do Stand-by a vypl přívod ze zásuvky. Paní se chlubila, že vždy televizi vypíná "i z proudu". Po znovuzapnutí šlo vše, jak má i na stanicích DVB-T2.

Doporučuji TV nevypínat "i z proudu", ta spotřeba je opravdu minimální. Jak vidno zříti, start TV se vždy nemusí povést...

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Co (ne)umí TV Samsung

No nevím měl jsem lg plazmu a ta jela vpohodě 8 roku. Teď mám Samsung qled a taky spokojenost. Kolega měl Panasonic a ten nepřežil 3 roky. No četl jsem za na prodaných 7 tv Samsung vychází 1 další značka . Jestli ta větší poruchovost nebude počtem prodaných kusů.

satman1
Registrace: 9/2010

Mám plazmu Panasonic a kolegové také, už jedou 12 let OK... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

@MMorous

Co si mám představit pod pojmem "Opakované výpadky . . . "
Pod tymto pojmom su jednoducho opakovane vypadky. Neviem ako v Tvojom meste alebo obci funguje el. prud, ale napriklad u mna su opakpvane vypadky el. prudu snad akousi normou...Takze opakovany vypadok el. prudu charakterizuje polopate, niekolko nasobny vypadok el. prudu v priebehu par minut. Pri nepriaznivom pocasi a burkach nam vypadol el. prud v priebehu stvrt hodiny snad desat krat...Takyto stav vie "potesit" kazdu telku, v rezime standby.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@bohus31

Aha, tak tohle v Plzni neznáme. Tady je v tomhlr pohoda. A jak jste na tom napěťově? Jak moc to kolísá?
Setkal jsem se s podobným případem kdysi na severu Čech, to byly ještě 90-tý léta. Dělal jsem tam nějakou investici a napětí lítalo od 170 do 270V a Siemens Simaticy to neustály a pár jich odešlo. Rv Rv Rv

MMorous
Registrace: 10/2019

co samšunt neumí??

,lepší by bylo napsat,co umí,toho je méně

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Napiš která tv umí víc. :laughing:

satman1
Registrace: 9/2010

Sice je to trochu Off topic, ale: nenašel jsem na své TV Samsung funkci napájení ant. zesilovače - každý STB tuto funkci má, ale TV asi ne. Je to tak?

Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí dělat, ten to učí. Kdo to neumí učit, ten to řídí.

kahuda
Registrace: 3/2008

@kahuda

Je to tak... ;) :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

@drobeček

Dík ;)

Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí dělat, ten to učí. Kdo to neumí učit, ten to řídí.

kahuda
Registrace: 3/2008

@satman1

celkem každá

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra