Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Obnovení přechodu na DVB-T2

Je už známe datum od kdy bude pokračovat přechod na nový standart DVB-T2? ;)

Max W
Registrace: 2/2007
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

@lance

To unáhlení bylo myšleno s tím zastavením přechodu na T2 a nikoliv hodnocení celkových opatření k pokusu o zastavení šíření viru. To nemohu posoudit, nejsem lékař - epidemiolog, proto jsem se vyjádřil pouze k zastavení přechodu na T2, které bylo dle mého názoru zbytečně zbrkle zastaveno. Jinak sto lidí, sto názorů. Z mé strany už končím, jak jsem psal v diskusi to nevyřešíme. Přeji všem hezkou neděli.

cha-cha
Registrace: 5/2007

@cha-cha

Přesně tak.

bretah
Registrace: 9/2012

@cha-cha,bretah

To je skutečně tak těžké to pochopit, že pozastavení přechodu v ČR patří právě mezi ta opatření proti šíření viru??? Tj. aby nebyli zejm. starší vystaveni zbytečnému riziku navíc z důvodu, že jim přestane hrát televize (v době izolace možná jediný druh jejich zábavy a zdroj informací) - kdy by přišli úplně o TV a neobešli by se bez pomoci třetích osob, od kterých hrozí riziko? Prostě ta stopka měla pomoct to riziko omezit. O nic víc nejde, žádný jiný důvod k tomu není a samozřejmě to má spoustu negativních konsekvencí. Nepochybně o tom nerozhodl někdo s nějakou velkou radostí! Srovnávat přechod v ČR s přelaďováním na Slovensku a pochopit diametrální rozdíly je také tak obtížné? V SK je penetrace přijmu DVBT pod 10% (v ČR 60%) a přelaďování v SK se neděje s přechodem na T2 HEVC (u zákl. VP multiplexu), tzn. Slovák v naprosté většině jen přeladí svůj stáv. přijímač (třeba starý mpeg), STV mu pojede vesele dál, nezdechne mu lautr všechno jako v ČR! ... takový drobný rozdíl, no... :(

lance
Registrace: 10/2008

@lance

Já svůj názor nezměním a nemusím nic chápat, sáhlo se zkrátka do něčeho co jelo a teď budou problémy. Zbytečně se průběh epidemie dramatizuje, dnes a denně se setkávám s názory lidí (a převažují ti starší), že je to jen "silnější chřipka" a oni takových epidemií už v životě prodělali několik, akorát se o tom za minulého režimu tolik nepsalo a ofiko místa se spíš tvářila, že je vše OK, sám si z dětství jednu velmi, velmi silnou epidemii chřipky pamatuju, mrtvých bylo několikrát více než dnes a nebyly uzavřené školy, továrny, to si soudruzi nedovolili. STB pro T2 drtivá většina lidí už dávno má (a staří téměř všichni, ti se vybavolali jako první, protože ti musí být u všeho první a mít to jako první, v tohle jsou fakt disciplínovaní) a ti co dodnes STB nemají, s těmi nehne nic až snad to, že jim bude na zobrazovači svítit "No signal", to už tady bylo při přechodu analog/digital. STB šel před virem a jde i v rámci viru zakoupit přes net bez nutnosti někde trajdat s donáškou až domů a automatické ladění snad umí pustit každý a pokud ne, není problém telefonicky navigovat bez nutnosti osobní návštěvy dotyčných v bytě. To platí pro ITA, STA se dá upravit bez nutnosti navštěvovat nájemníky v bytech, takže tady opět není nutný osobní kontakt, stačí opět navigovat neznalejší telefonicky a případné drobnosti odstranit po odeznění epidemie. V minulých letech byly taky epidemie chřipky a vše vcelku fungovalo. Jak sem psal, nejsem epidemiolog (a ani jsem jím nikdy nechtěl být), ale kdesi jsem četl názor od jistého epidemiologa, že ten kdo se dožil minimálně 50-ti let prodělal x virových nákaz a žije a proto není nutné nijak panikařit. Ale už opravdu končím, jdu užívat neděle, soused už chladí baterii domácí dvaapadesátky, to je nejlepší lék na jakýkoliv virus! Kdybychom každý na den fasovali půllitr kvalitní dvaapadesátky, žádné epidemie by nás neohrožovaly. A jen pro úplnost, podle čísel TWC je na Slovensku penetrace pozemního příjmu ne 10% (to uvádějí satelitáři), ale skoro 40%, svého času to bylo zveřejněno na jejich webu). A v Polsku je to údajně kolem 50%. Ale teď už mám fakt žízeň a prchám k sousedům. :))) :)))

cha-cha

RE: Obnovení přechodu na DVB-T2

Tak to už no comment, celý svět se zastavil kvůli nějaké chřipečce a v Ostravě už přišli jak na to... :laughing: přeji Ti, aby Ti ten optimismus vydržel až se budeš dusit a lapat po dechu... hlavně nezapomeň mít pro tyto případy po ruce flašku slivky :))) ... tak jo, zatím si užívejte, čus ;)

lance

@lance

Nevím na co přišli v Ostravě, s Ostravou nemám nic společného. A můj názor (samozřejmě s ním ostatní nemusí souhlasit) je, že pokud onemocnět mám tak onemocním, pokud se mám pak vyléčit, vyléčím se, pokud se vyléčit nemám tak holt půjdu bačkorami dopředu, takový už je život, lidé ze světa odešli z daleko banálnějších příčin a nikdo tady nebudem věčně, s tím se musí počítat, třeba zítra půjdu nakoupit a přejede mě auto nebo špatně šlápnu, upadnu a rozbiju si hlavu. Pokud bych měl neustále takto uvažovat a mít až panickou hrůzu z této epidemie, asi bych nevytáhnul paty z domu. :O
Ale to už se dostáváme do jiné dimenze než byla původní diskuse a jdu si teda užít a posílit imunitu, dám si na tvé zdraví pořádného stakana a budu ti přát, ať tě ten virus obejde co největším obloukem. Společně to určitě zvládneme. :)))

cha-cha

@cha-cha

Kdyby to bylo jen o Tobě a žil by sis někde na Aljašce, řekl bych Ti, dělej si co chceš. Problém ale je, že kvůli frajerům jako Ty natáhne bačkory spousta jiných, kterým se třeba tolik umřít nechce... ale nepředpokládám, že by to zrovna Tebe zajímalo :-/

lance

@lance

A jak kvůli mě "natáhne bačkory spousta jiných"? Myslíš, že obcházím veřejná prostranství a kašlu lidem bez ochrany do obličeje? To mi prosím vysvětli. Nebo tím, že by se starší lidé "courali" kupovat STB kdyby bylo dle mého a přechod se nezaříznul? Zajdi se někdy podívat k nejbližšímu např. Kauflandu v době kdy je vyhrazený čas pro 65+ zákazníky, kolik lidí se tam "courá" a má plné košíky zbytečností, jejichž nákup by určitě počkal až do doby zmírnění epidemie. To samé hobby markety, atd.. Já nenapsal, že chci umírat, ale myšlenka byla klasická, "co se má stát, to se zkrátka stane a člověk to nezmění" a může být 1000x opatrný a namlouvat si co všechno pro to, aby neumřel udělal. Já to na beru prostě s nadhledem, protože to jinak ani nejde. A naštěstí (jak vidím kolem sebe) nejsem sám. R^

cha-cha

@cha-cha

Vysvětlím - ta omezení prostě mají nějaký svůj smysl a méně nakažených = méně mrtvých. Jednoduché. Argumentovat, že někdo něco nedodržuje nebo staří se stejně chovají neracionálně a proto to vlastně nemá smysl, je samozřejmě kravina. Kravina asi v podobném stylu, jako např. argumentace, že nemá smysl čekat na semaforu na zelenou, protože támhle Franta celý život jezdí na červenou a nic se mu nikdy nestalo, zatímco Pepa jezdil celý život jen na zelenou a stejně ho nakonec zabil náklaďák... páč "co se má stát se stane", ne? Svoje děcka jsi taky učil že mají po cestě do školy semafory na křižovatkách ignorovat? Už mě tato debata nebaví, to si musí srovnat každý sám v kebuli... zdarec a nalož se řádně do ethanolu, nejlépe s nadhledem, to je jistě ta nejlepší imunizace :)))

lance

@lance

Fakt to tak neprožívej, pokud bych to prožíval stejně jako ty, asi bych celé dny seděl někde v koutě, drkotal zubama strachy a "odháněl viry". :)))

Máš pravdu končíme, stejně tady odblokování přechodu nevyřešíme, ale už mě ve vztahu k STA napadlo jisté řešení jak to vše udělat na původně zamýšlený jeden zátah, a o to přece původně šlo. Diskuse už stejně kromě nás dvou asi nikoho nezajímá. Jsou důležitější a veselejší věci na světě než řešit dokola nějakou epidemii, která se stejně nakonec vyřeší sama přirozenou cestou. Hezkou neděli. :8)

cha-cha

@cha-cha

OK, napodobně :) Já jsem měl taky své plány... ale teďˇ jsem si konečně dopřál měřák s echem, hraju si a jsem nadšený, jaký brajgl mně to tady doma ukazuje... hezkou neděli ;)

lance

@lance

JJ, to sem se taky po tom co jsem začal být schopný měřit echo nestačil divit co za svinstvo kolikrát v těch (hlavně) údolích v etéru je a je až s podivem, že to ty STB nebo TV zkousnou a fungují. Samozřejmě myslím ty kvalitní. Tak hezké hraní.

cha-cha

@cha-cha

Ti řeknu - mám plasmu a oled Panasonic a ty jejich tunery zaslouží absolutorium R^ R^

lance

ještě je naděje, že

například 30.6.2020 se vše staré vypne a basta. To už bude v době totálního uvolnění. I my u klávesnice se teď uvolníme....

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@cha-cha

např. K47 Ornontowice sotva dýchá s preechem z Rybniku -8-10dB, echa -20dB ani nepočítám a vedlejší K48 má min. o 25dB víc... a Panas to uhraje! nechápu R^

lance

@lance

Panasonic je co se týče kvality vstupních dílu fakt špička, nevím jestli to tady bylo (snad to nebude redakci vadit), pokud ano tak sorry kde je Panasonic jasná volba: https://www.idnes.cz/technet/audio-foto-video/kentere-televizory-samsung-lg-a-philips-nekdy-dvb-t2-nenaladi.A200303_094959_audio-foto-video_nyv

Značka Panasonic mě provází ještě od dob analogu a vždy k plné spokojenosti.

Pak mám ještě dobré zkušenosti s tunery u TV Hisense nebo Gogen (neřeším teď jejich ostatní parametry, jako úhel sledování, kvalita podání i když i zde platí, že co divák to názor) ty zatím taktéž nezklamaly, používají je většinou cenově citliví zákazníci.

cha-cha

@samorost

S tím nepočítej, peodleva tam určitě bude, počítám s tím, že i kdyby došlo v nejbližších dnech k odblokování přechodu bude posun minimálně v týdnech, možná měsících. Někde jsem zachytil (nevím jestli je to fakt nebo fáma), že ČTÚ žádá čtyřměsíční odklad vypínání a to by znamenalo např. u Kojálu kde měl být MPX1 na K29 vypnutý 15. března nový termín 15. července a všechny následné termíny taktéž, u MS kraje by se ČT MPX vypínal 30. srpna a na zlínsku někdy koncem září a celý přechod by pak neskončil 30. června jak byl plánován, ale (nejdřív) 30. října. A to už je dost velké zpoždění, navíc kdo ví co z odpovědných institucí nakonec vypadne. Aby to nebyl třeba termín 31. prosince, u nás je možné všechno, lidé co ty termíny vymýšlejí většinou sedí za zeleným stolem a jsou na hony vzdálení realitě v terénu.

cha-cha

doufam ze po skonceni nouzoveho stavu zacnou zase vypinat dvbt a doufam ze aspon v cechach vypnou hned a vsechno uz.
mne totiz to preruseni vypinani puvodniho dvbt stve vic nez nejaka omezeni.
navic kdyz obchody s elektronikou jsou otevreny pro vydej a funguje i dorucovani domu a navic se dvbt2 prijmace prodavaji i v supermarketech s potravinami.
jen udelal se z toho vetsi katastrofa nez byla.
usekl bych neco tem kdo rozhodl o pozastaveni vypinani!

sioga_bs
Registrace: 6/2007

Cely plan prechodu na DVB-T2 bude dokoncen do 3 mesicu od nového terminu zahajeni TPP. Vice na Tele...web.cz. Pokud se nebude prodlužovat oparteni, tak by se mohlo zacit nekdy během druhy poloviny kvetna. Cely plan by mohl byt dokoncen podle me do pulky nebo maximalne do konce letnich prazdnin, když vse dobře dopadne. Uvidíme.

HYPER
Registrace: 11/2010

@HYPER

Jenže to o těch třech měsících od odblokování tvrdí provozovatel vysílacích sítí (ČRa), ovšem přesný harmonogram stanoví MPO prostřednictvím ČTÚ, takže pokud ČTÚ vymyslí obnovený harmonogram např. do 31. 12. 2020 budou ho muset ČRa respektovat (a samozřejmě i DB Dr. Pařízka). ČRa potom můžou krásně vypisovat o tom, že oni by bili schopni do tří měsíců, ale nemůžou. ;) ;) V každém případě jsme zatím unikát, menší část republiky v DVB-T2, větší část v DVB-T. :))) Ale jak jsem napsal tady to nevyřešíme a příslušné instituce si stejně udělají co budou chtít, ostatně tak jako to udělali se zaříznutím přechodu. Rv

cha-cha

Sorry překlep, správně má být samozřejmě: "...oni by byli schopni...", problém s klávesnicí.

cha-cha

Menší část republiky v DVB-T2 ?

Co je to za nesmysl? Kde není vypnuté DVB-T, běží přechodové sítě DVB-T2. Rozhodně to neznamená, že DVB-T2 je "v menší části republiky", to totiž vůbec neodpovídá realitě.

PeVy
Registrace: 2/2006

@PeVy

Nadsázka, nepochopil? Končíme, dále už nemá cenu pokračovat, pokud panstvo nerozhodne, nic se nezmění. Rv

cha-cha

Tak pokud to vláda schvali, tak novy harmonogram TPP je naplanovan od 16.cervence do rijna. Uvidíme. Vice na Televizní..b.cz

HYPER

Postup vypinani DVB-T a preladeni na DVB-T2 bude pokracovat tak, jak byl navrhnut před prerusenim.

HYPER
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra