![]() |
|
France Bleu mizerná kvalita zvukuZdravím, mám zapnuté France Bleu (E5WB, 12564 V 29950) a zajímá mě, je problém u mě nebo to fakticky jede v tak mizerné zuvkové kvalitě že to jde poznat i na levných Genius bednách?T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
RE: France Bleu mizerná kvalita zvukuZměřil jsem to že je to 128kbitT-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: France Bleu mizerná kvalita zvukučo to mizerná kvalita ,keď nemáš kvalitný zdroj .chýbajú ti dva základné zdroje , z troch .zbytočný príspevok . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
@BrumoV mizerné kvalitě to hrálo i když jsem to přepojil na mikrosystém Aiwa NSX-V900, na kterém už jde takováto (ne)kvalita běžně odlišit, jako třeba rozdíl mezi CD a MP3 128kbit. Takže problém bude nejspíš někde mezi studiem a družicí. Jenom mě zajímá jestli si téhle nekvality všiml i někdo jiný. Z těch písní co tam hrály nám některé na originálním CD a ta kvalita je úplně někde jinde.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: France Bleu mizerná kvalita zvukumikro systém tiež nieje nič moc . je to len taká pochybná (software ) náhrada na zalepenie uší . ja som telku pred pár dňami dal na domáce kino , cez optiku. no , hrá to lepšie ako z tv . ale , len to hrá lepšie . a to som dal na troj pásmové bedne a nie , čo dávajú k tomu , s výnimkou stredového reproduktoru .to vieš , z jedného integrovaného obvodu , super kvalitu nedostaneš. každý kanál má mať svoj vlastný obvod a nie mať všetko v jednom. no a dvojpásmové bedne s hučiacim wooferom je určené pre filmy a nie pre kvalitnú hudbu .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@BrumoV porovnání s levnýma Geniusama to hraje dobře, tedy pokud je kvalitní zdroj, i když hifi to asi není. Ale je mi jasné že basy jsou vytahnuté softwarově. Pokud vypnu ekvalizér tak to na nízkých frekvencích ani neškytne. Ale tady jde o to že ta kvalita toho záznamu na France Bleu byla tak mizerná že to šlo odlišit i na levných geniusech.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@BrumoMoc těmhle věcem nerozumím. Ale podle specifikace mi přijde že tomu chybí jedině subwoofer. Ale máš pravdu že co se týká propojení tak je to sice více měničů, ale propojení je všechno na jedné hromadě v jednom kabelu pro každý kanál. Tady je specifikace, možná z ní něco vyčteš. https://www.manualslib.com/manual/1004933/Aiwa-Nsx-V900.html?page=2#manualT-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: France Bleu mizerná kvalita zvukuje to základný model.domáce kino s tých dávnych čias kŕmené cez stereo signal . prevodník 1 bitový , je strašne málo , ale na 5.1 postačí . dts to nevie . v nastaveniach by mala byť možnosť nastavenia reproduktorov small alebo large . korekcie bývajú do plusu 10 db .to treba dať na maximum . treba sa pohrať v nastaveniach . vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@BrumoJsou tam jenom nějaké předdefinované ekvalizéry, nějaká záhadná emulace sorroundu 5.1. Jinak co ty bedny? Ja ani nevim jak podle parametru poznat kvalitni bednu. Přijde mi že středy a výšky to má dobré, akorát basy to prakticky nemá.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: France Bleu mizerná kvalita zvukuv tých a podobných - bedniach nie je ani jedna vyhýbka . bedne , nie su nič extra . je to len tak pre oči a na oklamanie uší. tomu zodpovedá aj cena za komplet . domáce kino do 300 € aj s bedňami , nie je nič moc .v dnešnej dobe sa dá kúpiť samotný prijímač do 250 €.treba sa poobzerať po niečom inom .bedne sa dajú lacnejšie kúpiť na bazoši . staršie klasické bedne sú ideálne . ale ja nechcem niekomu nútiť aby si kúpil na čo nemá . ja mám doma aj aj a tak teraz testujem domáce kino , či mi to bude vyhovovať. na klasické stereo cez 4 bedne to nemá . domáce kino je pre filmový zážitok .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
@BrumoTreba sa rozhodnúť, čo chceš preferovať. Či stereo posluch alebo pozeranie filmov. Obe dohromady môžu byť len a len cez kompromis. Mal som slušný AV receiver Onkyo 747, celkom slušný bol, ale potom som počul tie bedne, čo som mal (Wharfedale Diamond 250), na diskrétnom koncáku BV Audio a to bolo niečo úplne iné. Neporovnateľné. |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
![]() |
|
@JanMNějak jsem nepochopil, o co go? Jestli je špatná zvuková stopa na France Bleu, nebo jsou špatný bedny?Od přístroje podobné třídy nemůžete čekat kvalitu. A s levnými bednami už vůbec ne. Manuál - to jenom reklamní leták. 10Hz-20kH zahraje dneska všechno. Otázka je ale jak? |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
![]() |