![]() |
|
nastaveni multiswitch + otazkyZdravim hosi,Po dlhsej dobe som sa zase dostal k satelitu, spravil upgrade firmwaru... a nejak mi to nie je uplne jasne ako to nastavit. Receiver mam Vu+ Solo SE, a vsetky lnb su Inverto Quattro. Image mam Open BlackHole... Potreboval by som si ujasnit ako spravne nastavit multiswitch 33/12 od EMP-Centauri, lebo nedava mi to uplny zmysel... Ked som pozeral na streche v skrinke som mal nasledovne poznamky: A - 23.5E B - 19E C - 13E D - 9E E - 5W F - 28E G - 42E ABCD je jasne, cez diseqc 1.0 to funguje, ale pri vyssich ktore musia ist cez Diseqc 1.1 mi to nedava logiku :) Pred zmenou firmware som si spravil fotky nastaveni, a napriklad 28E, bolo nastavene takto: LNB - LNB 7 Priority - Auto Type of LNB - Universal Voltage mode - Polarization Increased Voltage - No Toner mode - No DiSEqC mode - 1.1 Fast DiSEqC - No Toneburst - None DiSEqC 1.0 Command - Port D DiSEqC 1.1 COmmand - Input 2 Command Order - DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1, toneburst DiSEqC 1.1 repeats - None Sequence repeat - Yes Force legacy - No a s tymto nastavenim mi vyhladalo okolo 400 stanic z 28E.... (normalne by malo byt 600, domnievam sa ze sa odpalili nejake porty). Comu zodpoveda moje nastavenie? Aky vztah ma diseqc 1.0 a diseqc 1.1 command medzi sebou? Ako z toho spravne urcit konkretny port LNB? 2. Bezohladu na pochopenie nastavenia, pravdepodobne sa mi odpalili niektore porty na multiswitchy, lebo napriklad slovensku Jednotku a Dvojku neviem naladit (12363 V), ale na vystupe z LNB a este aj na vstupe do Multiswitchu z kablu ich naladim v poriadku... 3. Otazka do plena - napriklad CT 24 HD sa mi naladi v poriadku (12345 H), ale ked ju pozeram na TV, frekvenciu mi pise 14759 H - je toto v poriadku? Vdaka :) Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 500 |
![]() |
|
nastavenia multiswitchSkontroluj nastavenie LNB v menu prijímača.LNB UNIVERZAL alebo L.O.9,75 - 10,60 Frekv.10700 - 12750. |
garbanka
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 780 |
![]() |
|
nastaveni multiswitch + otazkyZde je manuál ohledně DISEQC příkazů https://emp-centauri.cz/pdf/1003573.pdf ,Příkazy 1.0 ovládají jen vstupy 1-4 (A-D), pro vstupy 5-8 (E-H) je potřeba i příkaz 1.1 "2" pro druhou sekci/čtveřici vstupů, podobně i pro další - až pro 16 nezávislých pozic. Viz popis v manuálu.To nastavení pro konkrétní vstupy zde uvedené mi nějak "nesedí" např. LNB7 (pozice 8?) vůči vstupu "8-H" (1.1=2,1.0=D) není u tebe zapojen. Mělo by to být (1.1=2,1.0=B). Astra 23.5E (1.1=1,1.0=A nebo jen 1.0=A). K dalšímu, nesprávný kmitočet - špatně nastavený osscilátor (jeho hodnota) u LNB, možná vadný LNB, může to způsobit nefunkci TP12363/V, co ostatní frekvence - sedí ? Pokud jde o počet programů z A28E, ty na začátku pásma i některé další vysílají v UK-beamu, u nás vyžadují velkou parabolu od 180cm ! |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 846 |
![]() |
|
nastaveníNa ASTRE2=28,2°E ide na 90 cm parabolu 158 FTA programov. |
garbanka
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 780 |
![]() |
|
RE: nastaveni multiswitch + otazkyWarpik: vdaka za navod, nastaveniu uz teda rozumiem.Pozeral som nastavenie na streche - tie kable su poprehadzovane oproti tomu co som mal napisane od technikov co to montovali (spravili chybu). Zistil som ze napriklad Port 5 (E), neni zapojeny vobec, ale 6,7,8 ano... Co sa tyka ladenia 28.2e - skusal som ladenie na inej 90cm parabole asi o 5km vedla. naslo mi tam 600 stanic (hovorim o vsetkom, radio, tv, kodovane - pouzil som to len ako jednoduchu metriku ze ci mi nieco chyba na mojej T90ke..) Ohladom LNB - ked som napojil satfinder priamo do VH vystupu z LNB, tak mi 12363V bez problemov naslo aj to hralo.... takze sa domnievam ze odisla elektronika v multiswitchy... mozem skusit ponachadzat "porty" ktore funguju a na zaklade toho to nejako zlepit do funkcnej podoby... ale 300 EUR za novy multiswitch sa mi momentalne nechce velmi dat... nakolko situacia sa vyvrbila tak, ze prispeli na to viaceri majitelia bytov, ale realne to nikto z nich nevyuzil, okrem mna (aj to len velmi obcasne). Vdaka za objasnenie! Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
![]() |
|
@seattleZáruka je 6 let.Podívej se z boku na žlutou nálepku s datem výroby, pokud je v záruce, tak pošli do EMP |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 045 |
![]() |
|
RE: nastaveni multiswitch + otazky@RAFI007: dik za napad, myslim ze to bolo kupovane v SORTECu na slovensku kde uvadzaju len 24 mesiacov zaruku, ale na stranke vyrobcu je 72 mesiacov, skusim pozret nalepku, to by bola najlepsia moznost...Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.
|
seattle
![]() |
|
![]() |