![]() |
|
Přijímač pro iRadioPotřebuji přijímač, který by uměl toto:- přehrávat streamy pro iRadio z Internetu (m3u, mp3) - streamy pro jednotlivé rozhlasové stanice mít uložené v seznamu Rádií - alespoň displej s čísly programů - nastavení URL streamů alespoň z PC přes config soubor Vyhovuje Dreambox nebo VU+ s Enigma2, ale to je poněkud zbytečná investice na takovou "maličkost". Neumí tuto funkci nějaký jiný přijímač? |
x008
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 125 |
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioZáleží, kolik do toho chceš vrazit...![]() ![]() Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 764 |
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioJeště bych doplnil Tvůj požadavkový list o analogový audio výstup na cinche /nebo přinejhorším scart/, to už přestává být standard...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioA dreambox nebo vu+ není vůbec zbytečná investice, pokud to myslíš jenom trochu vážně...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioBazarový notebook(telefon,tablet) do 1000 Kč.![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioDobře jsou přístroje značky Hama třeba Dir3100 ten umí i DAB+. Internetová rádia tam jsou taky v pohodě va přes internetovou stránku si je můžeš i organizovat. Navíc se tahle Hana ovládat i pomocí aplikace v mobilním telefonu. Mám jí doma několik let a jsem naprosto spokojený kačka software byl před několika lety aktualizován a je i v češtině. Dodnes se tohle rádio prodává i oblíbené. Poslouchám na něm jak internetová rádia tak i rozhlas DAB+. navíc tohle rádio má USB Port takže si můžeš připojit například USB flash paměť a poslouchat písničky třeba z flashky.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 095 |
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioDobré jsou přístroje značky Hama třeba Dir3100 ten umí i DAB+. Internetová rádia tam jsou taky v pohodě a přes internetovou stránku si je můžeš i organizovat. Navíc se tahle Hana dá ovládat i pomocí aplikace v mobilním telefonu. Mám jí doma několik let a jsem naprosto spokojený. Software byl před několika lety aktualizován a je i v češtině. Dodnes se tohle rádio prodává a je oblíbené. Poslouchám na něm jak internetová rádia tak i rozhlas DAB+. navíc tohle rádio má USB Port takže si můžeš připojit například USB flash paměť a poslouchat písničky třeba z flashky.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioU té Hama Dir3100 lze přímo editovat adresy (URL) pro internetová rádia? Nebo je to jen výběr z nějakého seznamu "od výrobce"? |
x008
![]() |
|
@Kamil_k4nebo starý mobil :) ...T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 222 |
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioPC1a nemáš problém s bočním repro ? Já ho kvůli tomu vrátil a koupil Soundmaster HighLine ICD2020. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
@x008Jsou tam seznamy stanic ,ale lze tam přídávat pomocí jejich internetové stránky i své streamy. https://smartradio.frontier-nuvola.net/Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
@JimmyBoční repro mě nevadí. Hraje to parádně. A je to oblíbený přijmač, který ve své reklamě na DAB+ používal i český rozhlas. Prodává se to snad pět let a několik známých ho má. Hama Dir3100 má i možnost odmontovat anténu a připoji si svou. Kamarád si tam tak připojil anténu na DAB+ pro dálkový příjem.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
@x008Dodatek: Hama Dir3100 má i Lan Konektor pro připojení internetu. Nemusíš tedy spoléhat jen na Wifi. Kdyby jsi chtěl vědět víc napiš soukromou zprávu.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
@PC1Já ho měl týden, takže vím jak vypadá. Jinak software pro int.radia jsou snad stejná tak i pro ten náš Soundmaster. I když je v ang.jazyce. Ale to neva. Měj se.Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioNa tento účel skvěle funguje streamer Silvercrest SMRA 5.0 A1 z Lidlu. Dá se v inzercích sehnat za pár stovek. Mám ho v garáži a k němu kvalitnější PC repro a hraje to super. Ovládaní přes aplikaci UNDOK, stejně jako Hama DIR3100 (mám taky). Editace webradii pres https://smartradio.frontier-nuvola.net/.Sony KD-55XE9005 , DreamBox 8000HD
|
FAB5
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 389 |
![]() |
|
@x008Takovým přijímačem,jaký požaduješ,může být i laciný set-top box na T2 za cca.700 Kč - Ariva T 760i.Vytvoříš si vlastní playlist webradio z jakýchkoliv radiových streamů v mp3(v poznámkovém bloku na PC),uložíš na flešku a tu vložíš do USB boxu.Podmínkou je připojení na net přes LAN kabel.Displejem je TV. |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
@jerzyDíky, něco takového jsem si představoval. Jak se tam webradio ovládá - musíš jít někam v menu a spustit funkci, nebo se dají přidat přímo doseznamu rádií? Nechci mít připojenou TV... |
x008
![]() |
|
@PC1Mě na těchto přístrojích vadí, že tam tu URL streamu nemůžeš nastavit přímo. Jít na to přes web výrobce je obludnost, která dnes funguje a zítra již nemusí a to z mě principu vadí. Nevylučuji, že za dobu životnosti přístroje k takovému problému třeba nedojde, ale ta závislost mě prostě vadí...Mezitím jsem si to nastavil na Dreamcastu plus Quickbutton v DM7025, kde to krásně chodí. Jenže můj kousek má HW problém, že občes nechce nabootovat (jen dvě čárky na displeji) ani za nic (zdroj OK). Takže možná z bazaru nějaký DM800, ten má displej a dá se ovládat bez TV a plugin by tam mohl být také. |
x008
![]() |
|
@x008No nemít připojenou TV znamená,že by ses musel naučit perfektně co zmáčknout na DO.Musíš se totiž dostat do funkce webradio a pak spustit požadované rádio - na displeji boxu se pak objevuje jen číslo 1,2,3 atd. U každého playlistu samostatně - těch může být max.18 |
jerzy
![]() |
|
@jerzyHmm, to bude lepší ten Dreambox, kde lze název přečíst na displeji... |
x008
![]() |
|
@x008V tom případě jo. Tohle je box na T2 a fakt se předpokládá,že jako hlavní displej je TV.Tam,když se uloží stream rádia do playlistu jako 1.ČRO 3 Vltava 256.mp3,tak se to na TV takhle objeví.Na displeji boxu bohužel ne. |
jerzy
![]() |
|
@x008Nevím mám to řadu let a jen jednou měnili server pro stanice a to díky nespolehlivosti předchozího poskytovatele dat a od té doby nemám žádný problém. Zvykl jsem si. Vesměs všechna internetová rádia berou seznam streamu od někud , třeba Tune In (To bere muj reciver Onkyo 8270). Je to o zvyku. Poslouchával jsme rádia přes satelitní přenos ,ale to přepínání atd. to mě nevyhovovalo a u Octagonu bez zapnuté Tv je to někdy krkolomné. Navíc Hama se dá ovládat stejně jako Onkyo z aplikace z Mobilu a to je moc fajn.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioHama DiR 3100 je perfektne. Moderny dizajn, vyborny zvuk. Samozrejme ide o ucel na ktory je pristroj vyuzity. Ja som ho kupil ako male radio do kuchyne a druhe mi hra v kancelarii v robote. Do obyvacky by som ale volil nieco ine. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Přijímač pro iRadioStarý dobrý Gramofon, ktorý som si svojho času kúpil tuším za 49 eur, škoda že tento projekt je už mŕtvy, teda nepredáva sa, ale zatiaľ mi funguje a dúfam že fungovať neprestane |
LuboTS
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 929 |
![]() |
|
![]() |