Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat DIGIT ISIO 4K + TV Samsung

Zakoupil jsem si nový 4K sat přijímač Technisat. Po připojení technisatu k 4K TV Samsung mi při přepínání programů na technisatu pokaždé zapraská zvuk. Občas se i stane že naskočí obraz ale nejde zvuk. Včera se mi poprvé stalo, že pro změnu šel jen zvuk ale nešel obraz. Může mi někdo poradit, v čem je problém? zkusil jsem technisat na starší full HD TV Samsung a tam jde vše bez problémů. Také jsem zkusil ke 4K TV připojit jiný satelitní přijímač a vše šlo bezvadně (žádné praskání při přepínání). Zkusil jsem i několik HDMI kabelů a praskání zůstalo. Vyzkoušel jsem u TV i ostatní HDMI vstupy a praskání je stále :-) je možné že by nebyl technisat kompatibilní s tímto modelem TV??? Mockrát děkuji za rady

Technisat DIGIT ISIO STC 4K Ultra HD, Humax Icord HD, Gibertini 135x125cm

Dan_zx12r
Registrace: 8/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat DIGIT ISIO 4K + TV Samsung

aký formát zvuku máš nastavený v nastaveniach zvuku u technisatu na HDMI?
PCM alebo bitstream?
máš povolené DD v nastaveniach zvuku?
robí to každá tv stanica alebo len niektoré?

Dagy2
Registrace: 11/2010

dělají to úplně všechny stanice a pokaždém přepnutí... na nastavení zvuku se kouknu a napíšu

Dan_zx12r

nastavení zvuku na technisatu je PCM a stereo

Dan_zx12r

zkus přepnout na bitstream - nepůjde ovládat zvuk přes Technisat pouze na TV, pouze pro zkoušku.

Dagy2

Zvuk na Technisatu

musí být na maximum, hlasitost televize snížena podle potřeby.
Praskání zvuku je podle mého názoru přílišná strmost vypnutí předchozího kanálu, utlumení napěťového nárazu není v přijímači ošetřeno.
Zvuk jsem provozoval přes optický kabel a zvukovou soupravu extra, praskance byly také. Našel jsem takovu hlasitost, kdy mi to již nevadilo.

Výpadky zvuku při přepnutí kanálu jsou občasné a jsou u všech kusů tohoto přijímače. Měl jsem čtyři přijímače tohoto typu a všechny to dělají. Je to systémová chyba SW, která se táhne již od předchozích typů Technisatu od typu "H8". Němci na SW nejsou moc popředu, spíše je německý SW pozadu za ostatními. Našel jsem stanici (Stingray Music C),kde zvuk vždy naskočil a pak jsem následně mohl zapnout jinou stanici v pořádku. Výpadek zvuku byl rovněž v situacích, kdy jsem přepínal mezi jednotlivými operátory satelitu, Globecast-Skylink apod. Znovuzapnutí přijímače zvuk zpravidla nahodilo.
Tyto potíže jsem snášel kvůli kvalitě obrazu, která je vynikající, zejména po přepočtu do 4k.Pak se dá dívat i na SD při rozměru úhlopříčky TV - 190 cm.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samoroste

neblázni...
mám pořád historický HDS2 který jede 12 let, další 4 technisaty, teď provozuji 2ks Technicorder a NIKDY se mi nestalo že by po přepnutí nešel obraz nebo zvuk, nebo něco práskalo do zvuku TV. Používám 2 různé karty v pŘijímači, jsou tady kolegové se třemi kartami.
Myslíš, že bychom všichni výpadky zvuku nebo obrazu trpěli u přijímače za 300 EUR?

Pokud jsi koupil Technisat v e-shopu vyměň ho. Chápu že může být kus který má problém.

Dagy2

Praskání zvuku se projevuje rovněž

při prohlížení EPG = SFI, zde je namístě zvuk dočasně vypnout.

samorost

P.S. Samorost

a desetitisíce němců s námi?

Dagy2

HD S2

jsem měl také, byl to můj první HD přijímač. Moje zkušenost s následnými přijímači řady H8 byla negativní.
Je pravda, že jsem měl 1 nový a 3 bazarové přijímače UHD. VŠECHNY to dělají, bez výjimky!!!
TechniCorder občas také dokáže zvuk nazapnout, ale počet těchto případů se mi zdá mnohem menší než u UHD přijímače, který mi připadá jako vylepšená verze H8 i z hlediska konstrukce.

samorost

No mě hlavně udivuje, že bratr má stejný typ technisatu a ten jeho na mojí televizi praská taky a na jeho televizi nepraská vůbec... Když vezmu můj TechniSat k bráchovi tak taky nepraská. Praskání je jen u mé tv... Zajímavé je že když k mojí tv připojím můj starý humax tak nepraská taky nic. Proto už nevím kde je problém

Dan_zx12r

@Dan_zx12r

Kup si VU+ Uno 4k SE a nebude Ti nikde nic praskat.

Gustoh
Registrace: 9/2016

@Gustoh

To ovšem neřeší problém bez další a možná zbytečné investice.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

@samorost

Pravda Technisat DIGIT 4K nemám, pre mňa je nepoužiteľný tým, že má len jednu CI šachtu a bez možnosti HDD v šuplíku takže nemôžem posúdiť.
U Technicorderu som nikdy praskanie nezaznamenal navyše tak ako hovoríš, že pri prehliadaní EPG!!! Mein GOTTTTT!

dám dotaz na inom fóre kam sa chodí po rady, tipy a triky či sa s tým niekto stretol. Ale mám pocit že v minulosti niekto riešil buď u HD8 alebo ISIO1

Dagy2

keď je to systémová chyba, prečo to nerobí na iných TV s týmto kusom, prečo to nerobí bratov TS ale len v spojení TS+konkrétny Samsung TV.

Dagy2

Právě že systémovou chybou to asi nebude, zkusil jsem i koupit kvalitní HDMI kabel dle technických parametrů technisatu a beze změny :-(

Dan_zx12r

skusil si prepnut na bitstream?
skus vypnut HDMI-CEC povel na zap/vyp tv a regulaciu zvuku

Dagy2

Praskání je elektrický náboj,

který se vybije na malém vstupním odporu zvukového zesilovače nebo se nevybije u vstupu s vysokým vstupním odporem.Nová 4k televize bude mít vstupní odpor vysoký.

samorost

to Dagy

Jsem schopen předvést praskání 3 kusů UHD Technisatů při listování po EPG. Klidně přijeď.
Kdyby to byl jeden kus, beru to jako náhodu, ale 3 ks svědčí o něčem jiném.

samorost

Upřesnění

V ložnici mám starou televizi Samsung 40 palců + Technisat UHD, cca 7 let, zde nepraská nic, občasné výpadky zvuku jsou.
V kuchyni mám Samsung 43 palců 3 roky stará + Technisat UHD, nepraská nic, občasné výpadky zvuku jsou.
V obýváku mám rok starou televizi Samsung 75 palců, zde praskaly všechny 3 kusy Technisatu, zkoušel jsem je postupně.
Také z tohoto důvodu je v obýváku již VU+Ultimo 4k a Technisat odsud zmizel.
Prostě a dobře přijímač a televize si musí vzájemně sednout, není pravda, že vše je vzájemně kompaktibilní...

samorost

@přijedu

až skončí jednou tahle šaškárna s rouškama.
chápu odkud se může vzít praskání do repro TV, proto píšu zkusit vypnout PCM a HDMI-CEC.
a jinak řešení asi zde:
https://www.amazon.com/RUIPRO-4K60HZ-HDMI2-0b-Supports-HDCP2-2/dp/B06ZXYL1Q7 ?

Dagy2

@Dan_zx12r

Chyba je v tom Technisatu, jak už někdo psal, obrazově jsou dobrý, ale soft celkově nestojí za nic.

sateliťák
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra