Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

internet IPTV

Hezký den. Mohu poprosit o radu jaka je nejlepší rychlost internetu na příjem IPTV resp využítí satelitního přijímače. Děkuji

Ramoneto
Registrace: 4/2017
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: internet IPTV

Samozrejme že tá najrýchlejšia, ale to si nechcel počuť. Napr. U antiku pre hd cca 8 a pre SD 4 mb/s ale oni vysielajú v 265ke.

tomko
Registrace: 1/2006

hm, čo máš na mysli pod využitím sat prijímača v spojitosti s IPTV?

Dagy2
Registrace: 11/2010

O2 ma minimalne 6mb/s, ale to lze sledovat tak sd kvalitu. Telly by mela mit 10mb/s. Stejne tak i T-(nevhodné slovo)e

Protein
Registrace: 3/2020

T-De.ile jsem chtel napsat

Protein

Takže 20 mb od Vod...u by stačilo?

Ramoneto

Lol, uplne pohodove

Protein

Rychlost obecně už není až takový problém, vzhledem k tomu, že zvonkodráty pro VDSL často vedou i do těch nejzapadlejších dědin, případně to jistí LTE. Co je ale zásadní pro IPTV je stabilita, rozuměj ztráta paketů a především latence. Oba problémy postihují nejčastěji konektivitu přes wifi. To že ti lokální ISP slíbí 50/5 Mb/s ještě neznamená, že si za hustého sněžení přečteš i ten blbej email..

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

@Scruffy

Díky. Doporučil by jsi mi něco? Díky

Ramoneto

IPTV zásadně od toho, od koho máš net.

bretah
Registrace: 9/2012

Ale já přece nevím, jaké máš možnosti, co se internetu týká.Optika, kabelovka, VDSL, wifi, atd ;) Obecně bych začal třeba zjištěním, jaká je dostupná rychlost třeba přes web zrychlujemecesko. Zmínil jsi Vodaf@ne, ten nabízí i vlastní IPTV řešení, navíc i za zvýhodněné ceny, pokud si od nich vezmeš i ten VDSL internet, ale takhle to má vyřešené většina ISP.

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy

Ještě je třeba zmínit tu výhodu, že IPTV je protokol, který má v provozu přednost před ostatní datovou komunikací. Takže když zakolísá rychlost tvojí přípojky, TV se nemusí zaseknout, ale omezí se třeba stream Youtube, download obecně. Takže pokud si IPTV z 20Mb/s ukousne 6Mb/s, u dvou TV 12Mb/s, tak si sám dopočítáš, kolik zbude na ostatní provoz..

Scruffy

@Scruffy

Děkuji.Mám to pro sebe když jsem v práci mimo domov k jezdím na víkend. Jde mi o to že chci spolehlivý internet aby sat a všechno jelo v pohodě

Ramoneto

O2 tv si clovek bez o2 internetu nepustí. Ale tmobile a Telly funguji s cizim internetem stabilne

Protein

@scruffy: fajn že šíříš IT povědomí. Jen drobnost: IPTV provoz bude priorizovaný jen tam, kde to provozovatel datového vedení takto nakonfiguroval, ne? Žiju v domnění, že krom vlastních řešení (např. O2 ve své síti) jsou tyto provozy neošetřeny a u lokálních Wifi providerů už vůbec ne...........

Jantars
Registrace: 2/2008

Protein

Mne O2TV Sport pack běží úplně bez problémů na internetu od UPC

keramik
Registrace: 1/2007

@keramik

Tak zkus to pustit treba pres Chromecast a uvidíš. Zalezi, na cem to poustis.

Protein

pokud to bude IPTV, tak predpokladam, ze poskytovatel v siti garantuje pasmo pro tv, ale zrejme byl dotaz na OTT, pak by melo 20mbit na vetsinu sluzeb stacit, ale pokud je na domaci siti i jiny provoz, pak bych urcite bral vyssi rychlost.

baronb
Registrace: 7/2007

@Ramoneto

Už sa toto riešilo milionkrát. Borci, ktorí tvrdia, že 20mB/s stačí na plynulé pozeranie IPTV sice majú pravdu, ale počítaj s tým, že Ty budeš chcieť robiť aj niečo iné na nete. a vtedy nato zabudni. ;) Pod 100 mB/s by som nešiel. Sice sú tu aj takí, čo 4K film cez wifi v pohode pozerajú s 20mB/s netom :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@petersk

Predpokladam, ze lide přemýšlejí a chápou, ze pro sledovani s 20Mb/s clovek nemuze zaroven stahovat. Ja mam net do 15Mb/s, jsem v siti sam, nestahuju, max. jsem pri sledovani na mobilu, a krome O2 funguje kazda TV bez sekani na nejlepsi kvalitu. Obcas se Nova prepne na 720p z 1080p.

Protein

@Protein

Veď áno, ale či premýšľajú o tom v tom som na pochybách :)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

@petersk

To je fakt. Mimochodem to budeme vedet s urcitosti za chvili, az vlada zrusi opatreni, jestli premysleji :)))

Protein

@Protein

Nedávam tomu veľkú šancu, že začnú :)))

petersk

@petersk

U nas jo. Od pondeli to zrusi.

Protein

No se 100 a více Mbity můžete machrovat někde ve městě. Teď jsem řešil připojení na chalupu (venkov). Po telefonní lince max. rychlost 6 Mbitů (za neuvěřitelných 450 až 499,- měsíčně O2/T-M/H2O). Vzduchem LTE max. 20 Mbitů, H20 údajně "až" 30 Mbitů. Místní Wi-Fi má cca 8 - 12 Mbitů, ovšem s agregací neuvěřitelných 1:50, za neuvěřitelných 399,-.

Těch možností tu moc není. A v okolních vesnicích totéž. Optiku sem nikdo tahat nebude, nevyplatí se to.

Takže, na IPTV, na 2 televize a internet vám už stačí tak max. na prohlížení webovek nebo možná ten email. O nějakém YouTube si můžete už jen tak nechat zdát. A kecy o 4K... dovolte, abych se zasmál :laughing: :laughing: :laughing:

OrHoro
Registrace: 4/2010

Jinak mám zkušenost, že např. Horizon Go od UPC vezme klidně těch 8 Mbitů.

OrHoro
Registrace: 4/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra