![]() |
|
Montáž motorZdravím, dnes jsem montoval motor AMIKO DM3800. Jsem amatér, používám parabolu 85Al. Jednalo se o náhradu za porouchaný SG2100. Se starým motorem jsem bezproblémově chytal od 46E do 30W. dle volného výhledu. Montoval jsem si to sám asi před 10 lety. Nyní mám problém.Vím jak nastavit 0 bod atd., ale někde dělám chybu. Dosavadní výsledek 46E cca 80% 19E cca85% 1W cca 60% a končím na 4W cca 50%. Poslední družici kterou jsem se starým motorem chytal na cca 80% byla 30W. Nyní ji ale nemohu naladit. Otáčení motoru mám nastaveno přes USALS. Latitude na motoru nastavena na 50st. dle GPS. Pokud vypnu USALS a použiji u 1W DiseqC manuální korekcí na východ dosáhnu zlepšení signálu na cca 80% Korekce elevace paraboly na motoru nahoru ani dolu nepomáhá. Co mám doladit? Pohnout motorem na stožáru na východ? Jiná korekce? Poznámka: parabola je v 15m. výšce nic moc komfort pro montáž je to trochu na srdce. Nemám také žádný měřák. Nastavuji prostřednictvím telefonu a druhé osoby u STB. Díky všem. |
Amper1
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 263 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
RE: Montáž motorMa pri usals 0 bod vyznam?![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
Montáž motorAhoj chlapi, děkuji za pomoc všem. Musím konstatovat, že 30W není pro mne žádná nutnost, co potřebuji mi funguje 46E až 1W. Jenom mám takovou úchylku, jsem strojař a když něco není přesně nastaveno, tak mi to nedá pokoj![]() |
Amper1
![]() |
|
RE:motor /Amperík /Zdravím !Páni,niektorím kuchárkam treba pri receptoch začať ,to se veme čistej hrnec....a to samé je to tady: 1. kolmost konzoly 2. všechno do zákrytu,motor na "0",t.j.nastavení paraboly na čepu!! 3.latitud nastav,nespleť s elev.,jsou 2 stupnice, vždyť Ty máš long."přesně"16°před sebou! A podle ní všechno nastav.Když máš všechno nastavené,kraje Ti automaticky vyjdou!!! Mám dojem,že v archivech najdeš rozsáhlejší popis nastavení... Přeji úspěch,zvlášť když máš špatnej přístup ! Peter ![]() |
ralp5
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
@Amper1Do prijimača zadaj svoje súradnice.Motor na nastav tlačítkami na motore na nulu.Parabolu musíš mať pri tejto pozícii v zákryte.Následne nastav uhly na motore a na parabole.Ja mám motor Powersat DG380S, ktorý má uhol medzi osou motora a nohou 35°.Ak má tvoj motor taký istý uhol, tak by si mal mať na parabole 27,7°(35°- deklinačný uhol7,3°) a na motore 39,5°.Na prijímači zvoľ stanicu na 30W, motor sa ti natočí, potom natoč mechanicky celok na max.signálu.A ak máš stožiar kolmo, tak to musí ísť. |
valae
Registrace: 4/2020 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
@valaeVed noha na motorke je od novoty nastavena na nulu nie? Ci po rozbalení to mal niekto aj inak? Tiež mam ten motor co ty na ňom 125 gib.a šľape ako drak ide niečo až za 90e a to ho mam na streche. Zvládol aj 90 km vietor. Nic sa nepohlo nezlomilo. A celá montáž necelú hodinu v pohodicke |
RATT
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
RE: Montáž motorOprava:motore |
RATT
![]() |
|
RE: Montáž motorAno, pohodička...stačí aby parabola nebyla v zákrytu "na nule" a už je to v pytli, jak napsal vw..., až taková brnkačka to není, obzvlášt někde na střeše. A stačí posunout parabolu na noze motoru níž a už jsou zase jiné hodnoty / dle mého názoru lepší/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
RE: Montáž motorNo, dávat gb125 na motor až taková pohodička na hodku teda není, ale možná ...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Montáž motorAmper už s motorom točil, preto tá poznámka na mech.nulu.Mám parabolu Fracarro Penta 85, spokojnosť.Ako ti ide cez deň TV25 na 46E s 125? |
valae
![]() |
|
RE: Montáž motorto bolo pre RAAT |
valae
![]() |
|
@Antonínto je trošku zdlouhavější postup,ale vždy 100% naladění všech dostupných družic a také to tak dělám....Avšak tam musí být pochopitelně splněna všechna potřebná kritéria pro správné fungování i těch okrajových družic.... ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 961 |
![]() |
|
@valaeV pohode plný signál. Aj keď na flysate je uvedené že to je v hevc. Tukan no je. Lebo ju neťahám na strechu poskladanu ale po častiach. Tak žiadny problém.ale záleží od strechy. Dám ju na dostupné miesto aby som mal bezproblémovú montaz |
RATT
![]() |
|
RE: Montáž motorJá bych zkusil na přijímači nastavit nějaký program z té polohy 30 st.E a když by se motor na tuto polohu natočil a přesto žádný signál,, tak bych ručně otáčel lehce celým stožárem. Pokud to nenaběhne, je chyba někde jinde, popř. bych ještě pohnul s elevací. |
safari
Registrace: 2/2020 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: Montáž motorVelice šikovná funkce je nastavení pozicionéru v menu, která umožnuje používat usals v kombinaci s manuální pozici, která se nastavuje v menu. Použít nastavení usals pro tento satelit - ne, a je tam pozice v paměti, kterou si "dokrokujete" do nejlepšího signálu, uložíte /tak jako za starých časů prvních motorů/ a používáte místo usals...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Montáž motorVe výšce 15m to musí být pěkná vražda.Píšete, že umíte nastavit nulový bod, mě se to moc nezdá. Já to nastavuju v Plzni podle slunce přesně proti 13E na kanál Supertenis. Pokáceli mi stromy ve výhledu, tak jsem asi před 2 měsíci takhle ladil znovu Hi 30W. Postup - Svislý stožár - směr závěsu přesně podle sluníčka na jih - Supertenis na 13E na max signál - potom zatočil ručně motorem přes tlačítka na motoru postupně na Thor, 5W a pak rovnou na 30W. Jemně doladil skew a hotovo. Stupnici jsem vůbec neřešil, jenom jsem si tam potom udělal fixou čárku. Ať se zadaří. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
Montáž motorZdravím a děkuji všem za rady. Nechal jsem to trošku uležet a snažil se Vaše rady nastudovat. Pro jednoduší nastavení jsem objednal sat finder a nyní budu pokračovat. Jak jsem již psal moje zeměpisná poloha je 50,5N a 15,5E. Parabolu s motorem nasměruji v jedné přímce co nejpřesněji na jih. Na stupnici motoru v návodu uvádějí nastavit latitude přesně dle zeměpisné šířky. V mém případě 50,5 st. V jiných návodech jsem se dočetl nastavit tento úhel dle výpočtu 90st. mínus zeměpisná šířka. V mém případě tedy 90-50,5=39,5st. Tak nyní nevím co nastavit? Elevaci paraboly nastavím na cca 35st. Nulový bod zvolím Eutelsat 16E. Otočením celého motoru na stožáru horizontálně nastavím co nejlepší signál. Čím prosím vyladit nejlepší signál vertikálně? Latitude na motoru, nebo elevací na parabole? Díky. |
Amper1
![]() |
|
Montáž motorNastav tam těch 50st., je to myslím ta stupnice vlevo (když mám chobot vpředu=stojím za motorem) a vertikál musíš nastavit na parabole. Bez měřáku to bude stejně vopruz, vůbec ti nezávidím. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
DecmenDík za radu Zdendo. Zítra se na to vrhnu. Starý motor jsem nastavil bezvadně bez ničeho, tak to musí zafungovat i s tímhle. |
Amper1
![]() |
|
@Amper1držím palce, má být pěkně, tak si vezmi něco na hlavu, ať nemáš úpal a hlavně nespadni ! |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
Montáž motoru.Poradím jednu vychytávku při sestavování motoru a paraboly do jedné přímky. Nedávno u nás zateplovali barák, tak jsem musel parabolu sundat kvůli lešení. Rozhodl jsem se parabolu s motorem přeměřit. V garáži v přítmí jsem na parabolu a motor posvítil laserem. A ejhle LNBečko bylo o 8 mm mimo paprsek.Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.
|
digidik
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 284 |
![]() |
|
Montáž motoruZdravím, tak je dobojováno. Motor nastaven. Povedlo se zprovoznit od 46E po 30W s dostatečnou rezervou v obou krajních družicích. Problém byl ve špatném nastaveni motoru na stožáru. Bylo to natočeno moc na východ. Nakonec jsem to řešil laicky podle doporučení chytit nejprve signál z 30W a následně postupně dolaďovat ostatní družice. Byl to skutečně masakr v té výšce a bez měřáku. Ten finder mi moc nepomohl. Nyní jsem ale spokojen. Díky všem za rady. |
Amper1
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
![]() |