Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Maximum T55

Ahojte. Dostal som sa ku Maxumum toroidal T55. Rozmyslam ci sa nou oplati nahradit parabolu 80 cm s motorom.
V zasade som uz strasne davno neotacal motorom (aj vyse roka), nemam trpezlivost na to cakat.
Preto som provizorne na parapbolu namontoval monoblock na astru 23E+19E.

Chem sa opytat ake mate s touto parabolou skusenosti.
Ci je signal dostacujuci na skylink.

Teoreticky ak to je mozne by som nanu pouzil quad monoblock co mam (teda ak tam nie je iny rozostup).
Dalsia otazka je kedze mam este 4 dalsie LNB, tie by som pripojil do diseqc prepinaca.
Tak by som mohol vystup z monoblocku dat do tuneru 1 a vystup z diseqc do tuneru 2 (ziskal by som prijem z 6 druzic).

Mal by som teoreticky zaujem o druzice 23E+19E monoblok a 28E, 16E, 13E, 1W cez diseqc.
Ak sa samozrejme takto daju vedla seba natrepat LNB.

Preto ma zaujimaju vase skusenosti a odpovede na otazky:
1., Je mozne pouzit monoblok na toroidnu parabolu?
2., Nie je tam iný rozostup v stupňoch?
3., Je T55 dostacujuca na skylink hlavne 8PSK kde je citlivý signál?
4., Je možné nasekať vedľa seba LNB na družice 28E, 23E, 19E, 16E, 13E, 1W?
5., Akékoľvek ďalšie reálne skusenosti majiteľov tejto paraboly a informacie o konfiguracii druzic su vitane

Vopred dakujem.

palces
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

@palces

Všechno jde, když se chce. Jde o to, jak to udělat a jak to potom funguje. Vyzkoušej a uvidíš. Napiš si hodnoty silnějších transpondérů a pak se zaměř na ty slabší abys viděl ten rozdíl. Zkus si taky všechny 4K Dema na Astrách včetně Heritage na 13E a uvidíš tu nádheru.

MMorous
Registrace: 10/2019

@petersk

..zrejme asi uz nepamatase, pretoze na pokrytie celeho orbitu mam pat fix anten, z toho je jedna T-90. Siestu sat antenu mam na prieskum orbitu motorizovanu. Nemusi mat kazdy iba jednu antenku, ako Ty :)))
Prajem Ti prijemny den a vela zdravia, aby si sa spokojneho dochodkoveho veku dozil...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@Antonín ...ve výše uvedeném smyslu nešilhá

Jasne Tondo, veríme ti a držíme ti palce. Ak myslíš šilhánim to, že nejakému ma.gorovi ide jedno oko do boha a druhé do krista, tak v tom zmysle určite nešilhá. Ale inak šilhá úplne rovnako ako bežné paraboly.
...používá jiný geometrický tvar odrazných ploch...Jasne Tondo, ešte napíš o aký geometrický tvar sa jedná, pravdepodobne sa jedná o tvar škúlibola. Vedz, že reflektor je klasická ofsetka s ďalekým ohniskom, teda je to výsek z relatívne veľkej paraboly. Subreflektor je parabolidný toroid, ktorý zabezpečuje to, že lnb nemusia byť umiestnené na metrovom rahne, čo robí celú zostavu oveľa kompaktnejšou a stabilnejšou.
PS:Teším sa na to, ako to zase obkecáš.

baltik
Registrace: 6/2019

@bohus31

Jasné prepáč zabudol som. Samozrejme vždy vytiahneš tú o ktorej sa tu akurát diskutuje :))) Jaj bohus toľko koľko Ty naklameš :)))
Aj ja Ti prajem pekný deň, a dávaj si pozor, Ty si už ohrozená skupina, :))) Nie, že Ťa stratíme, toľko srandy nečítam nikde len od Teba.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

RE: Maximum T55

Nech si kazdy mysli co chce. Mne je uplne jedno co sa komu odohrava v hlave, nakolko pisem veci z praxe. To, ze tu poniekto zavidi hromadu akesi sat zeleza co v za 32 rokov prijmu druzicovej televizie doma pouzivam, je iba jeho problem...

bohus31

@bohus31

V martine mal prvý satelitný prijímač technisat aj s motorom , palo navrátil , 1989 . a ten aj chodil hrávať kulečník do wilsonu . zistil som to cez jeho brata , sme kolegovia , v práci .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumoneeeee

Ked si z Martina, tak mozes vediet ze receiver Technisat s pf 180cm laminat a prirubovym konvertorom Technisat 1,8 dB puzivala v roku 1988 moja malickost...

bohus31

@bohus31oneeeeee

my vieme ty si mal všetko prvý aj korona vírus :laughing:

Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.

suto123
Registrace: 9/2018

@bohus31

Píš ešte ďalej, prinášaš svetlo na toto fórum. Hltáme slová Tvojej maličkosti. Chceme sa učiť od majstra :)))
Jaj ináč Ti nezrušili hodnosť, Dankovi áno. Takže pozor :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Maximum T55

..co hodnost, hlavne ze dochodok stupol!

bohus31

@bohus31

Veď áno. A to Ti nikto nezoberie, odrobil si svoje. Len pre zaujímavosť, akú máš hodnosť.

petersk

@petersk

major (poradie 13 ) , je jeho posledná hodnosť , tam skončil a jeho funkcia ako športovec , mal na starosti kontrolu kompresorov . ;P

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

Major nemohol mať, keď nemá vysokú školu. Najviac nadpraporčík :)))

petersk

@baltik

Docela dobrý. Kdyby tam ještě bylo, že úhel odrazu se rovná úhlu dopadu, tak by to bylo komplet. :laughing: :laughing: Mohu se optat, odkud jste tohle mouro opsal? :laughing: :laughing:

MMorous

@MMorous

Něčemu nerozumíš? Tak se víc uč a méně piš svoje "moudra", jinak si dej smajlíky spíš sám sobě - viz. 27.04.2020, 21:51:55
"...13-16-19 vedle sebe nedáte ani na T-90. Nevím jak na T-55, ale předpokládal bych, že bude i problém dát vedle sebe 19-23-28. Osobně T55 nemám, tak to nemám vyzkoušené..." :laughing:

lance
Registrace: 10/2008

@lance

Dobře jste to napsal. Když se chce, tak jde všechno. Záleží,co od toho očekáváme, jak se to udělá a jak to bude fungovat až zaprší.

MMorous

@MMorous

to byla samozřejmě jen citace tvého příspěvku z 27.04.2020, 21:51:55 .... což dobře víš :laughing:
ty nesmysly cos tu naplácal - že 13-16-19 nelze dát vedle sebe na T90 a pod. ... neokecáš... příště raději mudruj nad něčím, o čem máš aspoň nějaký šajn, a ne nad T90 a T55 které jsi neviděl ani z rychlíku ;)

lance

@lance

Pravdu díte. Určitě to neokecám. Z toho rychlíku jsem koukal jenom od 46E do 1W. Pravda je taková, že jsem musel vlevo nastavit kousek ráhna pro LNB, aby to vidělo na Thor. Teď jsem to neávno pootočil, abych vpravo u kraje měl 51.5E+52E
Abych Vám pravdu řekl, osobně mi 16E nikdy nepadla do oka. Ještě když jsme začínali, možná že to znáte, T-kusy, polarizační destičky, elektromagnetický polarizéry a podobný vymoženosti, tak 16E nikdy nebyla zajímavá, jako např Cable+, Sirius. Hispa a pod. Tenkrát mi na Kovosatku 150 chodilo kde co, výpadky v dešti nepamatuji.
Potom přišel motor, měl jsem to nastreamovaný po wifii i do garáže /VLC/ kvůli hokeji. Vadily mi ale prodlevy a motor jsem vyhodil a koupil T-90, docela šikovná hračka.
Ten donekonečna diskutovaný problem 13-16-19 - se musím přiznat -
jsem nedotáhl do konce, protože Centauri EMPčko Wtrojka mi přestala přepínat čtvrtou kaskádu a docela mě to otrávilo, takže jsem na to přestal koukat. Pár let jsem to ani nepustil. Až nedávno, pokáceli mi tu nějaký přerostlý stromy, tak jsem vzal motor, namontoval starou 85 a otočil na Hi30w, no a když jsem to naladil, tak to přendali na 51.5.
Pravdu máte, že člověk se musí pořád učit, aby měl šajn. Jestli máte tu 13-16-19 vymakanou, zkuste být kolegiální a prozraďtemi, co tam máte za LNB. Mám jich tu po parabolách a krabicích hafo, ale abych sed a zkreslil nějaký šikovný brejličky -úzký Inverto na normální - nějak je málo času.

MMorous

@MMorous

...pisal som Ti vyssie, ze LNB 13_16_19 vedla seba na T-90 normalne umiestnis.
Nic za tym nehladaj, pretoze T-90 nemozes porovnavat s multifocusom na offset-ke, kde sa rozostup LNB 3stupne riesi inak. Avsak na T-90 klasicke LNB ulozis s rezervou vedla seba a mas v poho rozostup LNB 13_16_19. Viac po lopate to napisat neviem...

bohus31

@MMorous

člověče, namísto vypisování svého životopisu (gratuluji) si za 10s můžeš najít na google X fotek T90 s rozmístěním LNB (navíc odkaz na fotku T55 tady máš přímo ve vlákně od Tabiho: http://www.tabi.cz/new_stranky/55.jpg)
uvidíš jasně, že T90 "rozstřeluje" pozice nepoměrně dál od sebe než běžné paraboly, 13-16-19 (tj. rozestup 3 st) se instalují na T90 úplně normálně s normálními origo držáky a s normálními LNB o průběru 6cm !! ostatně to zde napsali už i jiní... S úzkými LNB a spec. držáky se na T90 docela běžně dělá rozestup 2st ;)

lance

@lance

JJ díky za info i fotečku. Paráda.

MMorous
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra