Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

HDMI-Jack na HDMI

Dobry den, delam si doma experiment se zpracovanim signalu pomoci HDMI a potreboval bych nejak zaimplementovat video z HDMI a audio z Jacku 3.5mm (pripadne jinym analogovym signalem) do jednoho HDMI vystupu s tim, ze vstupni audio z HDMI by se zrusilo a na vystupu by byl pouze obraz ze vstupniho HDMI a zvuk ze vstupniho Jacku. Nemuzu nikde najit zadny slucovac, pripadne nejake jednoduche mixovaci zarizeni, ktere by bylo schopne tohoto kroku. Nasel jsem pouze zarizeni, ktere je schopne extrahovat audio z HDMI a posilat jej oddelene pomoci Jacku, tedy presne opacnym smerem, ktery potrebuju ja. Dalo by se to vyresit napriklad notebookem, kde by se spustil obraz ze vstupniho HDMI, treba nejakou grabovaci kartou, a pomoci zvukove karty dostat do PC zvuk z vnejsiho zdroje a spustit je zaroven. Ovsem ja bych potreboval neco malych rozmeru a mene slozitejsiho, nez k tomu pouzivat PC. Dale jsem nasel zarizeni, ktere ma video vstup VGA a audio vstup pomoci Jacku a prevadi jej sloucene na HDMI. Kdyby misto VGA vstupu bylo HDMI, bylo by to presne to zarizeni, ktere prave potrebuju. Nechci prevadet HDMI na VGA a opet na HDMI, ale asi to bude jedina dostupna moznost...

Neznate prosim nejake mixovaci zarizeni, ktere by pozadovanou operaci zvladlo? Mozna prevest analogovy zvuk na digital a digital sloucit do HDMI?

Dekuji za jakekoliv reakce! R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HDMI-Jack na HDMI

Pokud chceš do digitálního obrazu přidat analogový zvuk, pak je cesta z obrazu udělat analog, a pak digotalizovat. (To jsou ty převodníky, co uvádíš.)
Nebo digitalizovat zvuk a v digitální podobě mixovat s digotálním obrazem do jednoho streamu. Možná nějakým minicompem?
Jeví se mi ovšem, že jsi se vydal do slepé uličky a že to celé by mělo být jinak. Možná se ovšem mýlím.
Co vlastně chceš přesně dosáhnout? odkud je to HDMI a odkud ten zvuk?

Antonín
Registrace: 8/2005

Blustream HD11AU nebo CYP AU-11CA.
Pripadne 3 konvertory od Black Magic (HDMI to SDI - Audio to SDI - SDI to HDMI).
Prvni reseni tezko rici jak bude fungovat, druhy je jistej uspech, ale drazsi.

drhans
Registrace: 12/2009

@bobo2

to chces jakoze realtime ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

drhans

Dekuji moc za odpoved!!! Zkousel jsem hledat dal a zeptal se Googlu slovy "HDMI audio embedder" a hned jako prvni se mi shodou okolnosti ukazal ten tebou prvni uvedeny. Vypada to, ze je to presne to zarizeni, ktere bych potreboval! Je to sice ta levnejsi varianta z uvedenych, ale asi do toho pujdu. Dekuji ti drhans za odpoved a jsem rad, ze si presne porozumel memu dotazu!!! R^

Zdravím Vás!

bobo2

bublajs

Jestli narazis na zpozdeni, tak s tym pocitam. Je to domaci experiment, kde jsem chtel do HDMI signalu s videem z venkovni kamery dostat napriklad radio nebo jiny zvukovy doprovod pomoci Jacku.

Zdravím Vás!

bobo2

Ak som to dobre pochopil, tak potrebujes prehravat obraz (napr. sportovy prenos z TRT 4K) a dopasovat k tomu zvuk (napr. z Ceskeho Rozhlasu/Slovesnkeho Rozhlasu).

Ak to je to, co potrenujes, tak kazdy Hi Fi receiver ci zosilovac by mal dokazat kombinovat vstup HDMi a k tomu si zapnut nejaky audio signal.

Ja som to tak davno bezne mal v obyvacke na starej Yamahe 701, ze mi obraz siel napr. zo satu a do toho som si pustil svoju muziku z ineho audio vstupu. Video a audio vstupy sa dali nezavisle kombinovat.

jasne, stoji to viac, ale mas doma kvalitne stereo, ci zaklad dobreho domaceho kina..

Be independent and your TV screen will never be the same.

sato
Registrace: 2/2006

@bobo2

a nebo za 30 USD čínská verze..
V alikovi zadat : HDMI 4K2K AUDIO INSERTER

lubos32
Registrace: 2/2010

Pokud to je z kamery, tak si dovedu predstavit rekorder, ktery ma i audiovstup. Pripojit kameru (TVI/AHD?) radio poslat do audiovstupu prislusneho kanalu a pak uz jen nastavit vystup. HDMI je dnes standadni vystup rekorderu. Cena prizniva a jeste muzes poridit zaznam, mit vzdaleny pristup..

Bloud
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra