Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Vysílač Javořice

Zdravím.Nevíte někdo jestli dnes vypnou mux 1.Nemůžu najít nejnovější info.Díky.

taipan1
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

Vysílač Javořice

ahoj vypínat se zatím nic nebude než poleví korona ale není mi jasný v Brně měli spouštět vysílání dvbt2 na nových kanálech začátkem května ale zatím tam jede starý vysílání tak se asi spouštět nic nebude nechápu proč v tom nepokračovaly dál lidi s tím počítaly a teď v tom dělají akorád bordel většina stejně už jede na nový systém protože s tím strašily a lidi si nakoupily settopboxy a ono nic, na slovensku to prý jede dál a budou měnit javorinu tak budou potřeba úpravy.Tam mají aspoň rozum a neblbnou lidem hlavy.

kanon
Registrace: 2/2007

RE: Vysílač Javořice

Bezdůvodné jsou nesmyslná opatření, která vůbec nic neřeší a neřešila. Nicméně když už ta opatření skvělé evropské vlády vyhlašují, tak platí. Dá se předpokládat, že na zavedení DVBT2 bude navazovat spousta nutných technických zásahů, a to například a zejména u starých lidí v bytech. Což bylo zakázané a ještě je přinejmenším nepodoporučené - když nechodí babičky navštěvovat vnoučci, tak proč by je měl navštěvovat nějaký anténář? Jestli se to udělá o měsíc později, nic se nestane.

Antonín
Registrace: 8/2005

re : ..

vypínat se bude jen MUX 3 - K30 kvůli kolizi s Kletí,tuším za měsíc .

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Přechod je pozastaven a to až do doby, než MPO předloží další novelu nařízení, která bude obsahovat aktualizovaný harmonogram procesu přechodu zemského digitálního televizního vysílání ze standardu DVB-T na DVB-T2. Výjimka se týká jednoho konkrétního vysílače, kde dojde k vypnutí DVB-T do konce května 2020. Jde o vysílač Jihlava - Javořice na 30. kanálu.

hokejka988
Registrace: 12/2013

@Antonín

Máš pravdu, nesmyslná "opatření", která zřejmě jdou někomu na ruku. MPX1 se klidně posledního března a dnes i další plánovaný termín, posledního dubna vypnout mohl, ve všech dotčených oblastech (JM, SM VČ, OL) už cca. dva roky funguje na finálních kanálech K26 PS11, která se pouze administratívně změní na MPX21 a určitě už funguje na 99.9% STA a ITA. Včera jsem mluvil s jedním majitelem vodo-topo-plyn větší firmy, má tady v okolí na starost bytový fond (několik tisíc bytů na sídlišti) několika BD a SVJ a po celou dobu normálně chodí po bytech, mění ventily u ÚT, vodoměry, řeší různé nahlášené i akutní stavy na svém oboru činnosti. Proto pokud někdo argumentuje, že by anténář musel do bytu, ano musel, ale to topenář taky, zatímco anténářům byla tato činnost znemožňena, ostatní obory do bytů můžou (sám mě dotyčný říkal, že omezení se nevztahuje na podnikatelskou činnost). Podotýkám, že plánovaná výměna vodoměru, ventilu není havarijní stav. Nechci tady rozpoutávat plamenné diskuse na toto téma, protože jsou i takoví, kteří (aspoň podle svých vyjádření) se bojí vyjít před dům a nadechnout se vzduchu, aby je vir neskolil. Anténáři holt budou muset počkat do podzimních termínů, aby mohli dokončit to co měli naplánováno na jaro/začátek léta. Jakpak to asi zvládnou když už mnoho z nich má na podzimní termíny nasmlouvanou jinou činnost? Na to "lidumilové" z ČRa, ČTÚ, DB, MPO, atd. nepomysleli.

cha-cha
Registrace: 5/2007

Vzhledem k tomu, že EU proplatí jen technické náklady by mě zajímalo, kdo zaplatí zbytek. Taky by mě zajímalo, jestli bude EU řešit, která část sdružovače byla pro PS13 (mux24) a která pro přeladění RS7 :))

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

U nás na východní Moravě se bohužel se zastavením mediální masáže o přechodu na dvb-t2 zastavila i připravenost spotřebitelů. Jelikož jsme poslední na řadě, spousta lidí čekala, dokud to jen půjde. Neberu zvláštní případy, kteří mi tvrdili, že jim stačí jenom ČT, Nova a Prima a tak se můžou na nějaké dvb-t2 vyprdnout...., ale troufám si odhadnout, že tady u nás je připravenost někde na 75% max. Sám vím o 8-mi domovech důchodců a několika desítkách paneláků jen v nejbližším okolí, u kterých správcové nehodlají nic řešit a čekají na to, co se stane. Někteří z nich po mě sice chtěli, ať tam nahoře něco přepnu a všechno pojede i na stávajících televizích bez HEVC, že prý to říkal známý a ten tomu kume, ale po sdělení cenovky za případnou konverzi a vysvětlení, že takhle to nefunguje stejně prohlásili, že to má čas... No bude sranda.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

Vysílač Javořice

Viď.článok Zprávičky

garbanka
Registrace: 8/2009

Jo, a viz můj komentář pod ním

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra