Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

z hdmi na scart

Mám televízor samsung,ktorý má 3 vstupy hdmi potrebujem aspon jeden dostať na scart dá sa to aj pomocou tohto https://www.nay.sk/winner-scart-hdmi-konvertor má stím niekto skúsenosť?Dakujem za odpovede! :)

fiesta
Registrace: 2/2016
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: z hdmi na scart

hadan scart na hdmi ale nie vstup na scart nie? :lookaround:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

Máš stímto prístrojom skúsenost,alebo porad! ;)

fiesta

z hdmi na scart

Dneska se dívat na televizi přes scart, to je jako jet se žebřiňákem po dálnici.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

@fiesta

áno, s týmto by to malo ísť ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

@fiesta

@fiesta: Nemá ten televýzor cinč konektor? (také try vedľa seba žltý, biely, čevrený okrúhli alebo džek, kde pri ňom pýše AV-IN). Napýš presne tip televýzora Samsunk. Možno nebudež potrebovať HDMI prevodnik zo skat na HDMI za 20EUR ale iba zo SKAT na cinč za 3EUR. ;)

kobram
Registrace: 4/2014

no anebo od číňana ( ze Španělska) za 3USD převodník SCART /HDMI
ten stejný co nabízí NAY SK

lubos32
Registrace: 2/2010

@lubos32

No sú tu aj iné stránky-https://www.wish.com/product/5e017d1b0cdf864bb5918226?hide_login_modal=true&from_ad=goog_shopping&_display_country_code=SK&_force_currency_code=EUR&pid=googleadwords_int&c=%7BcampaignId%7D&ad_cid=5e017d1b0cdf864bb5918226&ad_cc=SK&ad_lang=SK&ad_curr=EUR&ad_price=5.00&campaign_id=9527731350&retargeting=true&gclid=EAIaIQobChMIv4nt27-X6QIV0MreCh0IugAjEAQYASABEgISgPD_BwE&share=web

fiesta

@fiesta

nenapísal si na čo to potrebuješ.
a má to výstup YPbPr . z telky nemáš hdmi in . tam to nepoužiješ .
mám aj , aj .
zo scart na hdmi aj z hdmi na scart. mám to kôli videorecorderu .
dá sa použiť iba zo satelitných prijímačov ktoré majú možnosť prepínania farebného priestoru CVBS , RGB , YPbPr . U vuplus 4K táto možnosť nie je . tam je farebný priestor YCbCr444 a YCbCr422 . U solo2 je takáto možnosť a ako je to u ných sat. prijímačov neviem , nemám . takže u mňa je to nefunkčné .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Nejlepší by bylo napsat přesný typ televize a přesný typ toho zařízení, co chceš připojit. Je více variant, a kobram má nejspíše pravdu, že potřebuješ jenom drát.

Antonín
Registrace: 8/2005

Je to ue43ru7092 chcem to spraviť kvôli domacemu kinu,dvd recorder,vhs recorder.V hdmi1 je satelit využiť ešte hdmi2,alebo hdmi3!

fiesta

tak to potrebuješ zo scart na hdmi za 20 € (NAY). to je funkčné , ale iba na pozeranie . nahrávanie v telke funkčné nieje ani na hdd , alebo usb .nahrávanie je funkčné iba cez zabudovaný tuner.

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@Brumo

To mi je jasné,nahrávanie cez to nepotrebujem na to používam satelit jedná sami hlavne oto kino vieš videl som na nete viaceré redukcie,ale táto mi pripadá najlepšia! R^

fiesta

zo scart na hdmi . nič nepotrebuješ . ja to mám takto zapojené do hdmi in a môžem aj nahrávať . no pre prehratí z hdd už nemám zvuk .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

No podle specifikace ttv má jeden kompozitní a jeden komponentní vstup. Jinak řečeno pro přístroje bez digitálního výstupu (hdmi, d-sub, atp.) jsou k dispozici dva vstupy. Potřebuješ jenom dráty kompozitní scart-3xcinch a komponentní (pokud má blíže nejmenované zařízení komponentní signál na scartu) scart-5xcinch. Taky je docela dobře možné, že na uvedených zařízeních je výstup nejen na scartu, ale i na cinchích, pak to je 3xcinch na 3x cinch.
Bohužel jsi opět nenapsal, co přesně chceš připojovat, tak se to nedá určit přesněji. Každopádně připojovat třeba domácí kino analogovým PAL signálem je v dnešní době prasárna - omezíš se tak na cca 400x313 bodů...) Domácí kino bez digitálního výstupu se bude nejlépe vyjímat v museu nebo v popelnici.

Antonín

@digidik

Ty seš nějaká chytrá hlava, když to ten dotyčný potřebuje, tak co má dělat. O to jde, a ne o žebřiňák.

sateliťák
Registrace: 2/2006

@sateliťák

Presne tak,ale vieš na fore sú rôzni majstri! R^ R^

fiesta

@fiesta

pokial maju uvedene zariadenia moznost vystupu YUV tak radsej hladaj zariadenie YUV to HDMI aby si mohol vyuzit ich rozlisenie aj v 720p (ci 1080p ak zariadenia umoznuju toto rozlisenie na analogovom vystupe)

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

yuv nemá ale ide https://postimg.cc/SjsWzPry

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@fiesta: nešpekuluj a pripoj to priamo, veď tam máš analógové vstupy:

https://techsat24.pl/img/product_media/Telewizor-43-4K-Samsung-UE43RU7092-4K-3840x2160-SmartTV-DVB-C-DVB-S2-DVB-T2-167073.jpg

U HDMI prevodníka musíš zbytočne ťahať ešte napájanie 5V. (ktoré sa síce dá vytiahnuť z USB z TV, ale je to zbytočná komplikácia)

kobram

@fiesta

Kedysi som mal podobný problém. Kúpil som prevodník HDMI do SCART a obraz bol úplná bieda. Prevodník som vrátil. Spojil som vtedy starší tv s novým tv boxom 4-kolíkovým jackom z AV výstupu do scart v tv. Išiel obraz aj zvuk.

Karner
Registrace: 3/2010

@sateliťák

Já mám ten samí problém. Mam samšunt který jsem zdědil, Má 3x HDMI 1x SCART žádné USB, navíc jenom v Téčku. Než bych do něj cpal obraz přes SCART,ani přes HDMI ne, nesnesu dvě dálkové ovládání na stole. Pomaže do sběrného dvora ve středu přivezou novou televizi.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

@digidik

Napisal:
"nesnesu dvě dálkové ovládání na stole"
:)) :)) :))
Ty si srandista jak hovado!
Já tých DO mám na stolíku 7 a vôbec mi to netrhá žily! A aktívne (denne) využívam min. 3 až 4 z nich!
To že ti privezú novú telku, ma vôbec
nezaujíma, príjem cez DVB-T2 si mal mať poriešený už dávno!
Rv

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Při počtu univerzálních programovatelných ovladačů na trhu za pár korun, není nikde a nikdy nutné mít více než jeden ovladač. (Tím nechci popírat, že elektronika zastarává a je nutné ji občas měnit, jako auto, komp, boty :-)

Antonín

@Antonín

:))) :))) :)))
Dovoľ mi, aby som sa zasmial!
:)) :)) :))
Prečo by som mal kupovať nejaký Uni ovládač?
Veď mne to takto vyhovuje!!!
Keď chcem zap. TV a stb, v pohode mi stačí jeden DO od stb, vrátane prepínania programov, reg.hlasitosti atď., ale keď chcem použiť na TV (netvrdím, že je to každý deň!) web aplikácie, tak už musím siahnuť po DO od TV. A keď chcem použiť android media box, musím siahnuť po ďalšom DO (pre lepšie ovládanie využívam aj bezdrôtovú PC klávesnicu). A samozrejme občas použijem externé audio (zosilovač, rádio), tak to je to štvrté DO.
A toto všetko mám napchať do jedného Uni DO?
To je blbosť! Už len napr. tá PC klávesnica má svoj neoceniteľnný význam!
Myslím si, že pri tom Uni DO by bol taký chaos v ovládaní jednotlivých zariadení, v orientácii medzi jednotlivými tlačidlami a stále myslieť na to, že čo chcem a na ktorom zariadení ovládať, resp. pamätať si, že pre ktoré zariadenie je momentálne to Uni DO prepnuté.
Nie veru! Nemyslím si, že toto je tá správna cesta!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

:))) Keď si spomenul toľko DO, hneď sa mi vybavilo: https://youtu.be/fCwGrjX_Ixc?t=35

kobram
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra