, sekce: Příjem DVB-T |
|
z hdmi na scartMám televízor samsung,ktorý má 3 vstupy hdmi potrebujem aspon jeden dostať na scart dá sa to aj pomocou tohto https://www.nay.sk/winner-scart-hdmi-konvertor má stím niekto skúsenosť?Dakujem za odpovede! |
fiesta
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 271 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
|
|
RE: z hdmi na scartJak pro koho.Asi jsi to nikdy nezkusil, takže nevíš úplně přesně, jak se to dělá, ale to je tvoje volba, proč bys to měl dělat jinak, než ti to vyhovuje. S klávesnicí ani s myší to nemá nic společného - to je jiný problém, který se řeší zcela nezávisle - a mnoho lidí ho vůbec nemá. Mně se kupříkladu jeví být lepší řešení používat myš a klávesnici na obrazovce, pro běžné ovládání MediaPC to stačí. Osobně se snažím směřovat spíše k žádnému ovladači a ovládání všeho hlasem, ale zatím to nemám dokončené. Aby to bylo univerzální, chtělo by to nějaký komp s mikrofonem na analýzu povelů, který by vysílal infra povely pro zařízení. Uvažoval jsem o Raspberry, ale daleko jsem nepokročil - a teď řeším, jak dálkově zalévat, aby mi neuschly stromky na Kanárech. A taky mi to nejde, protože mi vypadává fíčko a nemám dálkový vodoměr. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
|
|
RE: z hdmi na scartnie všetky uni dialkové sú uni . ani super uni nie je super uni . vyskúšal som čo sa len dalo kody aj kódy a aj makro programovanie a super uni vie len 5 funkcíí na zosiľňovači . mute , volume , tuner , tape 1 a aux . a aj to , tlačidlá su porozhadzované ako prišlo . a to mám tu 4 uni - alebo super uni a grc to vie . nevychvaľovať , uni , ani super uni .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 601 |
|
|
@BrumoNeboj, viem o čom hovoríš! V dávnej minulosti, ešte za éry TV typu CRT som sa "ulakomil" a za drahé prachy kúpil programovateľné (učiace sa) DO a máš pravdu, ani za toho Boha som nedokázal dostať doň všetky funkcie, ktoré boli na origo DO od telky OVP! Podľa návodu si malo to uni DO zapamätať vyslaný signál (kód) z origo DO priradiť ku užívateľom vybranému tlačidlu a samozrejme v prípade potreby zopakovať naučený signál (kód). A figu bodovú - zlatá rybka, zázraky sa nekonali! Polovicu kódov sa to DO nedokázalo naučiť! Za mňa to bolo vtedy Možno dnes sú už inteligentnejšie uni DO, ale jednkducho, nezískali si u mňa dôveru. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 166 |
|
|
@mmiriboyani dnes to nieje dobré . je plno univerzálných ktoré síce vedia , ale nie všetko . vlastne mám 4 uni dialkové , ktoré prd vedia a idú tak na 80 % .a to čo potrebujem najviac , tak to nejde .https://postimg.cc/Rq1skWKX vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 601 |
|
|
RE: z hdmi na scartŠunty jsou ovšem taky na světě, jako ve všem, v autech, satelitních přijímačích, televizí. Šunty nefungují. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
|
|
@fiestaTak jak jsi to udělal? Mám před sebou specifikaci kde píšou, že ue43ru7092 má komponentní vstup. Kobram má pravdu. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 586 |
|
|
DO ovládáníTaky jsem vyzkoušel lecos, ještě na staré video Panasonic, telku Grundig a já nevím co ještě. Doddnes mi funguje Tevion z Lídlu. K nové TV Sonce jsem si stáhl aplikaci do founa, je to přesná kopie DO a funguje tam úplně všechno. Ale origo DO je origo.DO od Sony televizí odcházejí docela rychle. U nový zatím drží |
MMorous
|
|
@MMorousČo sa týka náhrady za origo DO, mne sa v praxi osvedčili DO od fy."dalkove-ovladace.cz", ktoré zákazníkovi naprogramujú podľa jeho požiadaviek. Dokonca oni ponúkajú pre jedno DO možnosť naprogramovania ovládania až pre dve zariadenia.V praxi som sa stretol s 3 rôznymi prevedeniami týchto DO a spokojnosť, všetky funkcie fungovali! Podľa mňa toto je rozumnejšia voľba, než nejaké "no name" uni DO z Lidlu. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 166 |
|
|
@MMorousDO od Logitechu používám dvě,a kdykoliv přes jejich web si nakonfiguruji všechno co potřebuji.Harmony 300 je na čtyři zařízení.Sice byly dřažší,ale vyplatily se. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 138 |
|
|
@mmiriboyTo z toho Lídlu jsem poprvé programoval na starýho Phi DX6010, potom jsem to předělával na Topfield, a někomu jsem to půjčoval i s návodem a fungovalo to i jemu. Pak mi to vrátil a OK. Pamatuju, že na tom šlo i zastavení obrazu. Jevílo se mi to jako spelehlivý.Jak jsem psal, na Sonkách origo DO po čase blbne, v Datartu mi nabízeli nějakej universál a technik tvrdil, že to funguje na všech SONY ale tlačítka se lišily a dál nevěděl ani ťuk. Dneska je jiná doba. To co jsem si dal do founa se shoduje počtem tlačítek a všechny fungují. Kodi to seplo mobilem v pohodě, a game port se připojuje přes vlastní základnu. |
MMorous
|
|
Ještě k tematu, co se tu řešíNezaměňovat pojem redukce a převodník, rozbočovač a pod. Antonín se tady o tom něco napsal. Propojit HDMI a SCART, do toho bych jen, že se mi to líbí na obrázku, nešel. Někdy to totiž nabízejí prodejci, co neví, co je elektrickej drát. Stalo se mi, že kolega kdysi přines něco na Audio, mělo to dělat ze sterea kvadro, byla to krychlička z umělý hmoty, osazená konektorama, vypadalo to hezky a když jsme to rozřízli, bylo tam zalito asi 6 drátků bez jakéhokoliv dalšího prvku. Takže pozor na ně.Ze Scartu se dá vytáhnout audio i video buď ručně, normálně naletovat na piny podle schematu a potřeby, ale jednodušší je koupit za 67 korun krabičku, např https://foxstyle.cz/kabely-a-redukce/9105-adapter-redukce-scart-3x-cinch-s-video.html, která je již osazená potřebnými konektory a navíc má přepínač In/OUT. S Televizí, která má kompozitní nebo kompenentní vstupy, by to mělo fungovat. Z audio výstupem z televize Samsung do staré věže může být problém, protože Samsung nemusí mít sluchátkový výstup. U mojí SONY sluchátkový výstup je a dá se přepnout na Sluchátka/Audio system/Subwofer. Taky jsem se tady ptal na zkušenosti s tím ale nikdo mi neodpověděl. |
MMorous
|
|
RE: z hdmi na scartBorci tak píšem neskôr,ale mám to spravené s tím prevodníkom z nayka a šlape to 100%!Domáce kino ide s cryptoboxu ten má scart a dvd recordér+vhs recordér sú vzájomne prepojené a idú cez spomínaní prevodník do televízie do hdmi2! |
fiesta
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 271 |
|
|
@BrumoTak zrovna to prostřední ve spodní řadě je programovatelné přes pc aplikaci a zároveň je učící. Na něm jsem jako jediném rozchodil snad všechno co šlo. Je k tomu dost široká databáze kódů www.clurc.net |
pecou
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 221 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|