![]() |
|
Reklamace TVLoni jsem si pořídil televizor Sony KD-55XF8596.Všiml jsem si,že se mě na obrazovce oběvila vada.Slítící bíly kaz,asi 1x3 mm.Je hmatatelný.Nejsem si vědomý,že by mě něco do obrazovky udeřilo.Jaký je váš názor,mám nárok na reklamaci?Děkuji za názory. |
Liska
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 432 |
![]() |
|
RE:Reklamace TVNo vidíš,to jsou ty nový výrobky.Já mám plasmu Panasonic 11 let a nikdy tomu nic nebylo..![]() |
radbarto
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 996 |
![]() |
|
Reklamace TVTak ji vem na reklamaci kde jsi ji kupoval a uvidíš co ti řeknou.Co tady čekáš za názory?![]() |
bora
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 722 |
![]() |
|
@LiskaAk ju máš ešte v záruke nárok na reklamáciu máš vždy, ale či ju aj uznajú to je už druhá vec.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 617 |
![]() |
|
@Liskapíšeš, že je hmatatelný = mechanicky poškozeno, reklamace se neuznává... |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: Reklamace TV1. zkusit se to dá vždycky2. Současné sony jsou šmejdy, dávno odlišné od původní kvalitní značky. Stalo se mi na Kanárech se Sony LCD, že praskla v rožku obrazovka na televizi tři měsíce staré visící celou dobu na zdi v domácnosti bez malých děti a psů, praskla před očima návštěvy, se kterou jsme koukali na film, asi po dvou hodinách provozu. Rozlil se z rohu "inkoust" a bylo. Určitě nedošlo k mechanickému poškození nějakým násilím. Sony reklamaci neuznala. V Česku bych asi sáhl k žalobě, ale ve Španělsku si nemůžu dělat sám advokáta a hlavně svědci nežijí na Kanárech, muselo by se složitě svědčit, prostě to nejde. Ať se Sony se svými šmejdskými výrobky, které praskají samy od sebe, klidně zapere. Vidím, že nejsem sám. Jediné řešení: už nekupovat nic od Sony. Navíc už nejsou lepší v žádném parametru. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Reklamace TVnevim teda co myslis pod pojmem hmatatelny-ze je tam boule ? pokud pouze viditelny tzm flek tak to na reklamaci rozhodne je. jak to oni posoudi to uz je dalsi vec. ale meli by to uznat. nicmene to znamena vratit celou tv nebo z toho vymenit panel a to uz takova sranda nebude, tak stastne porizeni.ctu dobre "svitici bily kaz" ? |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Reklamace TVneviem ako v českuprvá polovica záručnej doby je dôkazné bremeno na predajcovi/výrobcovi, druhá polovica záručnej doby je na zákazníkovi aby dokázal vinu predajcu/výrobcu. toto nie je v prípade opakovaných opráv a podobne. ps - ak sa jedná o hrbol/vydutie nie je o čom diskutovať. pps - sony nebrať, už za socíka mali v záručnom liste toľko výhrad z plnenia ... |
mpatri
Registrace: 2/2019 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
RE: Reklamace TVTreba skusit, bohuzial dnes sa vsade robi shit a peniaze sa davaju do rekalmy pre ten shit miesto do kvality vyrobku. Pokrok nezastavis ...![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Reklamace TVPanel - su rozni vyrobcovia (AUO, Sharp, LG atd) a Sony moc vodi nenamuti, takze hadzat vinu na Sony je neznalost stavu. Sony nema vlastny panel. Z toho vyplyva ze riziko poruch je rovnake u kazdej znacky. Dolezita je zakaznicka podpora, ale snad uznate ze mechanicke poskodenia su tazko dokazatelne na oboch stranach a je to tenky lad.Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
|
dvbinfo
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 468 |
![]() |
|
@dvbinfoJen pro větší přehled výrobců panelů bych přidal Samsung a čínský CSOT, hlavního dodavatele TCL (Thomson).Sony by měla nyní opět používat panely Sharp a už ne Samsung. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Reklamace TV@mpatri: velmi zjednodusene to v CZ ted vypada resp. bude vypadat takto:2 roky zaruka, v pripade sporu dokazuje zakaznik s vyjimkou prvnich 6 mesicu kde v pripade sporu dokazuje prodejce Pripravuje se ovsem novela zakona, kde realne bude jen 1rok zaruky, ale celych tech 12 mesicu bude muset dokazovat prodejce. |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
hele taktopočítej s tím,že to neuznají,ale taková návštěva s dětmi,které ti to náhodou zhoděj ze stolu dolů,to se může stát klidně,pak pojištění odpovědnosti rodiny té návštěvy,nechci tě navádět,ale funguje to zaručeně |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
RE: Reklamace TVPrávě pro tyhle případy mívají pojišťovny nějaký bonus/malus systém. Oni svou práci znají. Ale samozřejmě jde nějaký pojistný podvod vymyslet. Jenže je to furt trestný čin, a dělat nějaký trestný čin s dítětem, nebo cizími lidmi má svoje úskalí. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Reklamace TVPokud se vada projeví do 6 měsíců od koupi, jedná se o výrobek kupovaný již s vadou a prodejce by ti měl bez řečí uznak nárok z vadného plnění. Pojem reklamace zanikl s NOZ.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: Reklamace TVLiška se nám nějak přestal ozývat, asi se už někdo přiznal, že do toho panelu prostě ťukl......jinak ze všech reakcí pro mě plyne, že nikdo z vás nedělá v obchodě s elektronikou a už vůbec ne na reklamačním.Liška píše, že je to hmatatelné. Pokud ano, servis odpoví: mechanicky poškozeno, pouze placená oprava v ceně 15-20tis.Kč |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@meduzkamyslíš shodu s kupní smlouvou??,není to už zrušený? |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrparagraf 2161 NOZ (zák. č. 89/2012 Sb.) odst.2. Shoda s kupní smlouvou byla s NOZ zrušena.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
@meduzkano to jsem tušil,ale dlouho jsem už nebojoval s prodejcem |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Reklamace TVNejdřív bych zašel pro info do autorizovaného servisu. Jestli to rozbilo sousedovo dítě, zkusit pojistku. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 517 |
![]() |
|
![]() |