![]() |
|
VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitostimám box s OpenPLI HDMI připojený k nové TV LG. DVB-T té telky má určitou úroveň hlasitosti a velmi podobnou hlasitost má i Xbox připojený též přes HDMI do TV. jen to VU+ hraje potichu.Nevíte někdo jak ve VU+ boxu nastavit základní úroveň hlasitosti? |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitostiNo to menu v PLI asi nebude moc ine ako inde , to sa neda prest za 15-20 min? Este bude rozdiel aj v tom, ktora zvukova stopa je vybrata a ci je downmix zapnuty alebo nie. To treba skusat ...Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitostinastavenie úrovne hlasitosti bez rozdielu , je na tv programe . x box nemá hlavný príjem cez anténu . neviem čo by si tam chcel nastavovať . uber si volume na xboxe .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitosti@liquere:AC3 a AAC downmix je zapnutý (nevím jestli to je dobře protože telka má podporu Dolby Atmos ale hlavně občas si zapnu 5.1 receiver do kterého zvuk z telky optikou přeposílám), automatická úroveň hlasitosti je vypnutá. Pokud ty downmixy vypnu tak VU+ ovladačem už nemohu ovládat hlasitost. @Brumo: historicky jsem se několikrát na xboxu pokusil neúspěšně najít nastavení hlasitosti ale hlavně by mi to nepomohlo - píšu že xbox má cca stejnou hlasitost nako DVB-T i DLNA takže naopak jediné co potřebuju řešit je VU+............. |
Jantars
![]() |
|
RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitostihlasitosť na vuplus je daná tv vysielaním . to znamená kalibráciou zvuku daného vysielania , alebo filmu . v dnešnej dobe![]() vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitostiPřiznám se že tomu moc nerozumím. Čekal jsem, že ve VU+ bude nastavení na úroveň hlasitosti nebo třeba naopak v TV bude nastavení úrovně zvuku oproti jiným vstupům. To je na palici - dětičky opustěj xbox já jdu na VU+ a je ticho, tak zvuk v TV vytáhnu nahoru, pak jdou dětičky na XBOX zapnou ho a řve to jako kráva a tak pořád dokola :-( |
Jantars
![]() |
|
@Jantarsv súbore /etc/enigma2/settingsv riadku config.audio.volume=100 sa dá úroveň zvuku nastaviť na hodnotu 0 až 100 |
emte
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 130 |
![]() |
|
RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitostito sa bavime o tom, ze nejde pridat hlasitost celkova na VU+, alebo na roznych kanaloch su rozne zvukove stopy rozne hlasne? To su dve veci.Obidve musia ist nastavit. Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitosti@emte config.audio.volume=40, zkusil jse 100 i 10 a žádný rozdíl. Ale obávám se že budu muset nejdřív řešit ten downmix aby byl off ale abych moh na VU stále ovladačem hlasitost ovlivňovat.......@liquere to druhé - VU+ mám nadoraz v červeným ale aby se to dalo používat tak no musím mít níž a TV volume cca na 50% - jinak mám na TV pro DVB-T2 nebo xbox cca 15%.......... |
Jantars
![]() |
|
RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitostijak jsem teď snad správně nastudoval tak když zruším downmix tak logicky mi do zvuku VU+ nesahne.A dale pokud chci i tak zvuk chci ovladat VU+ ovladacem nezbyva nic jinyho nez poslat ovladani zvuku z telky zpatky do VU+. To jsem zkusil - na VU+ mam nastaveno predavani ovladani zvuku tj. teplomer zmizel, v TV mam HDMI cec povoleno ale nic se nedeje.......... nemusi byt nahodou box pripojeny do telky pres HDMI ARC a s podporovanym kabelem? |
Jantars
![]() |
|
@emtedal som to až na 140 a žiadny rozdiel tam nieje . 70 , je asi na max .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitostitak som sa v tej zložke pobavil . max je 80 . dal som 40 aj 140 a po reštarte je to na 80 . viac to nepustí . potom už nič nezostáva , len pridať volume na dialkovom.vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
![]() |
|
RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitostiPorovnaj ci mas rozdiel medzi AC3 bez downmixu - mal by byt casto hlasnejsi ako mpeg. ARC nie.Autoamticku hlasitost mam povolenu, ale nemam PLI, musis skusat.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
![]() |