Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitosti

mám box s OpenPLI HDMI připojený k nové TV LG. DVB-T té telky má určitou úroveň hlasitosti a velmi podobnou hlasitost má i Xbox připojený též přes HDMI do TV. jen to VU+ hraje potichu.
Nevíte někdo jak ve VU+ boxu nastavit základní úroveň hlasitosti?

Jantars
Registrace: 2/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: VU+ SOLO4K a nastavení úrovně hlasitosti

No to menu v PLI asi nebude moc ine ako inde , to sa neda prest za 15-20 min? Este bude rozdiel aj v tom, ktora zvukova stopa je vybrata a ci je downmix zapnuty alebo nie. To treba skusat ...

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

nastavenie úrovne hlasitosti bez rozdielu , je na tv programe . x box nemá hlavný príjem cez anténu . neviem čo by si tam chcel nastavovať . uber si volume na xboxe .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@liquere:
AC3 a AAC downmix je zapnutý (nevím jestli to je dobře protože telka má podporu Dolby Atmos ale hlavně občas si zapnu 5.1 receiver do kterého zvuk z telky optikou přeposílám), automatická úroveň hlasitosti je vypnutá.
Pokud ty downmixy vypnu tak VU+ ovladačem už nemohu ovládat hlasitost.

@Brumo: historicky jsem se několikrát na xboxu pokusil neúspěšně najít nastavení hlasitosti ale hlavně by mi to nepomohlo - píšu že xbox má cca stejnou hlasitost nako DVB-T i DLNA takže naopak jediné co potřebuju řešit je VU+.............

Jantars

hlasitosť na vuplus je daná tv vysielaním . to znamená kalibráciou zvuku daného vysielania , alebo filmu . v dnešnej dobe :laughing: to bolo iba pri reklamách . tie bľačali ,ale to vie každý . aj dabovaný film má inú kalibráciu zvuku ako original . o 5.1 a DTS ani nehovorím. kalibráciam zvuku sa už nikto nevenuje . možno iba v rádiách aby dena skladba od druhej nebola tihšia , alebo hlasnejšia .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

Přiznám se že tomu moc nerozumím. Čekal jsem, že ve VU+ bude nastavení na úroveň hlasitosti nebo třeba naopak v TV bude nastavení úrovně zvuku oproti jiným vstupům. To je na palici - dětičky opustěj xbox já jdu na VU+ a je ticho, tak zvuk v TV vytáhnu nahoru, pak jdou dětičky na XBOX zapnou ho a řve to jako kráva a tak pořád dokola :-(

Jantars

@Jantars

v súbore /etc/enigma2/settings
v riadku config.audio.volume=100
sa dá úroveň zvuku nastaviť na hodnotu 0 až 100

emte
Registrace: 3/2006

to sa bavime o tom, ze nejde pridat hlasitost celkova na VU+, alebo na roznych kanaloch su rozne zvukove stopy rozne hlasne? To su dve veci.
Obidve musia ist nastavit.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

@emte config.audio.volume=40, zkusil jse 100 i 10 a žádný rozdíl. Ale obávám se že budu muset nejdřív řešit ten downmix aby byl off ale abych moh na VU stále ovladačem hlasitost ovlivňovat.......

@liquere to druhé - VU+ mám nadoraz v červeným ale aby se to dalo používat tak no musím mít níž a TV volume cca na 50% - jinak mám na TV pro DVB-T2 nebo xbox cca 15%..........

Jantars

jak jsem teď snad správně nastudoval tak když zruším downmix tak logicky mi do zvuku VU+ nesahne.
A dale pokud chci i tak zvuk chci ovladat VU+ ovladacem nezbyva nic jinyho nez poslat ovladani zvuku z telky zpatky do VU+. To jsem zkusil - na VU+ mam nastaveno predavani ovladani zvuku tj. teplomer zmizel, v TV mam HDMI cec povoleno ale nic se nedeje.......... nemusi byt nahodou box pripojeny do telky pres HDMI ARC a s podporovanym kabelem?

Jantars

@emte

dal som to až na 140 a žiadny rozdiel tam nieje . 70 , je asi na max .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

tak som sa v tej zložke pobavil . max je 80 . dal som 40 aj 140 a po reštarte je to na 80 . viac to nepustí . potom už nič nezostáva , len pridať volume na dialkovom.

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

Porovnaj ci mas rozdiel medzi AC3 bez downmixu - mal by byt casto hlasnejsi ako mpeg. ARC nie.Autoamticku hlasitost mam povolenu, ale nemam PLI, musis skusat.

liquere

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra