![]() |
|
parabola technisat 45cm vo viedniNazdar vsetci, chcemsa spytat a viacmenej uistit, staci mi vo Viedni na prijem skylinku parabola 45 cm? Mam v merku kupit technisat, pisu o nej pomerne kladne, a ja som limitovany aj priestorom na montaz. Mate niekto nejake aj prakticke skusenosti s prijmom na tuto antenuv zahranici?v podstate je to os sk a cz hranic vzdusnou ciarou len par km, ale chcel by som precitat si par nazorov, aby som sa rozhodol.Dakujem |
jery751
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: parabola technisat 45cm vo viedniVe středních čechách jede na 60 /kvalitní/ stabilně, podle odhadu to pojede, ale bez rezervy a stačí mráček a bude po signálu. Asi bych to neriskoval, pokud je problém s parabolou, zainvestuj do plošné selfsat h30, ale raději h50, pokud nebude přímo na dešti, ale někde "za oknem", bude to skvělé...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
Pro 8PSK je na Skylink malá.Nekupoval bych jí. Budeš mít jen malou rezervu pro zhoršené povětrnostní podmínky. Mám doma starší Multytenne, klidně ti ji za pár drobných poskytnu.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: parabola technisat 45cm vo viedniDal bych malou 60tku od starýho Filipa, seženeš za pár korun. Jestli máš cestu přes Plzeň, napš, dám Ti jí zadara komplet. |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 527 |
![]() |
|
RE: parabola technisat 45cm vo viedniJestli je to DigiDish 45, tak ta je na Skylink málo. Některé Tp jdou, ale třeba 12344 stačí maličký mráček a konečná (lokalita Střední Čechy). Na druhou stranu, já jí používám na Freesat na 1W a běží to celkem bez problémů. Z hlediska zisku je srovnatelná s parabolami 60 cm.Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.
|
kubisek
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 106 |
![]() |
|
RE: parabola technisat 45cm vo viedniPojede ti stejně jako v Praze, Plzni, Jihlavě, Č. Budějovicích atd. O něco horší, podle Satbeams, je tady sever Čech a Moravy. V Praze chodí mi v pohodě,samozřejmě s minimální rezervou, ale kromě bouřkových mraků výpadky nemá. Doporučoval bych LNB Inverto black s dlouhým krkem, přesně doladit axiálním posuvem LNB a nezapomenout na skew. Pak se opravdu chová jako běžná 60cm. Některá LNB s krátkým krkem u téhle paraboly nejsou přesně v ohnisku. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
dakujemdakujem chlapi za reakcie,pomohli ste mi v rozhodovani.asi pojdemna 60cm parabolu,aby som mal istotu ze to pojde .Dakujem Vam vsetkym velmi pekne. |
jery751
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
@jery751technisat 46 je do Vídně jak ušitá,to mi věř.Mám ji na paneláku.Déšť nedéšť,sníh nesníh,mraky, jasno,Čím výš,tím lépe,u toho Sharpa-žádná sláva a čahonka s amkem) obě nakrmí,kor když je u okna- současně Mám ji na nerez drátu a na něm nastavené 4 družice od 23,5E--08W,a jen zastrkávám západky a na 08W nesklápím na 30°(lovím tak Metop atd).Vyhledávám podle čahonka a jen otevřu okno a je to. Před 5-6 lety byl problém a byly to 50 m ve výšce 10-11 patra anteny převaděčů.Přesunul jsem techsata o 7-8 metrů na bok do kuchyně a to vyšlo mimo ty antény a od té doby sníh nesníh,mrak nemrak |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
KorkoranUž to nehul...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonMěl jsem Tě za solidnější personu.Nemám na to věk,jako ty. |
korkoran
![]() |
|
RE: parabola technisat 45cm vo viedniČím výš, tím lépe. A pak že tu není sranda![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@Tomik535To víš ,dole vadí i hloupej kosák,masařka a motýlí žoužel![]() |
korkoran
![]() |
|
![]() |