Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

parabola technisat 45cm vo viedni

Nazdar vsetci, chcemsa spytat a viacmenej uistit, staci mi vo Viedni na prijem skylinku parabola 45 cm? Mam v merku kupit technisat, pisu o nej pomerne kladne, a ja som limitovany aj priestorom na montaz. Mate niekto nejake aj prakticke skusenosti s prijmom na tuto antenuv zahranici?v podstate je to os sk a cz hranic vzdusnou ciarou len par km, ale chcel by som precitat si par nazorov, aby som sa rozhodol.Dakujem

jery751
Registrace: 7/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: parabola technisat 45cm vo viedni

Ve středních čechách jede na 60 /kvalitní/ stabilně, podle odhadu to pojede, ale bez rezervy a stačí mráček a bude po signálu. Asi bych to neriskoval, pokud je problém s parabolou, zainvestuj do plošné selfsat h30, ale raději h50, pokud nebude přímo na dešti, ale někde "za oknem", bude to skvělé...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Pro 8PSK je na Skylink malá.

Nekupoval bych jí. Budeš mít jen malou rezervu pro zhoršené povětrnostní podmínky. Mám doma starší Multytenne, klidně ti ji za pár drobných poskytnu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Dal bych malou 60tku od starýho Filipa, seženeš za pár korun. Jestli máš cestu přes Plzeň, napš, dám Ti jí zadara komplet.

MMorous
Registrace: 10/2019

Jestli je to DigiDish 45, tak ta je na Skylink málo. Některé Tp jdou, ale třeba 12344 stačí maličký mráček a konečná (lokalita Střední Čechy). Na druhou stranu, já jí používám na Freesat na 1W a běží to celkem bez problémů. Z hlediska zisku je srovnatelná s parabolami 60 cm.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

Pojede ti stejně jako v Praze, Plzni, Jihlavě, Č. Budějovicích atd. O něco horší, podle Satbeams, je tady sever Čech a Moravy. V Praze chodí mi v pohodě,samozřejmě s minimální rezervou, ale kromě bouřkových mraků výpadky nemá. Doporučoval bych LNB Inverto black s dlouhým krkem, přesně doladit axiálním posuvem LNB a nezapomenout na skew. Pak se opravdu chová jako běžná 60cm. Některá LNB s krátkým krkem u téhle paraboly nejsou přesně v ohnisku.

konas
Registrace: 12/2014

dakujem

dakujem chlapi za reakcie,pomohli ste mi v rozhodovani.asi pojdemna 60cm parabolu,aby som mal istotu ze to pojde .Dakujem Vam vsetkym velmi pekne.

jery751
Registrace: 7/2008

@jery751

technisat 46 je do Vídně jak ušitá,to mi věř.Mám ji na paneláku.Déšť nedéšť,sníh nesníh,mraky, jasno,
Čím výš,tím lépe,u toho Sharpa-žádná sláva a čahonka s amkem) obě nakrmí,kor když je u okna- současně Mám ji na nerez drátu a na něm nastavené 4 družice od 23,5E--08W,a jen zastrkávám západky a na 08W nesklápím na 30°(lovím tak Metop atd).Vyhledávám podle čahonka a jen otevřu okno a je to.
Před 5-6 lety byl problém a byly to 50 m ve výšce 10-11 patra anteny převaděčů.Přesunul jsem techsata o 7-8 metrů na bok do kuchyně a to vyšlo mimo ty antény a od té doby sníh nesníh,mrak nemrak

korkoran
Registrace: 10/2006

Korkoran

Už to nehul...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Měl jsem Tě za solidnější personu.Nemám na to věk,jako ty.

korkoran

Čím výš, tím lépe. A pak že tu není sranda :))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@Tomik535

To víš ,dole vadí i hloupej kosák,masařka a motýlí žoužel ;)

korkoran

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra