Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Satelitni radio, ktere radi poslouchate

Preji prijemny den, rad bych si dovolil udelat mensi anketu, ktere satelitni radio si radi pustite a poslouchate. Je mi jasne, ze je hromada internetovych radii, ale rad bych se zeptal, jestli je nekdo mezi nama, kdo posloucha radio pres satelit. Jasne, "proc na to slozite, kdyz to jde lehce (pres internet)", ale i tak bych se rad zeptal na satelitni prenos.

Pokud vubec nekdo odpovi, asi se budem lisit clovek od cloveka podle osobniho vkusu, ale napriklad mne se zalibili BFBS radia nebo ruske Energy (ci NRJ) radio. A jakozto Cech si obcas pustim slovenskou Europu 2.

Dekuji za kazdy prispevek! Treba aspon objevim neco noveho!! R^

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 89
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelitni radio, ktere radi poslouchate

12344H Astra 23 Radio 10 (bývalé Radio 10 Gold) nebo
kdyby chtěl někdo vyloženě 80s nebo 90s tak na netu
https://www.online-radio.nl/radio-10-80s-hits

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod

skohy
Registrace: 8/2006

@tukan

jj,to už jelo na ty filmové stanice.Myslím,že bylo i Dolby Prologic plus nebo 2. Mělo to nabýt prostorového dojmu "kinosálu" filmu v místnosti,kde se člověk dívá na film...
ale už si ti moc přesně nepamatuju... :laughing: :laughing:

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Pan Ježek z Kladna dělal tenkrát extendery na Pandu (každý ho měl) ta dynamika byla užásná amj. Amstrad srx 200 ho měl z výroby i snad 510 a 800 tuším

Ferguson HF 8900 / SG2100 / Triax 105cm / Inverto Eco Green/Ariva 200 HD / SG2100 / No Name 120cm / Inverto Black single/Magic Module/X-Cam / Multicrypt Technisat / SkyLink/CsLink/ SkyItalia / MTV Unlimited / Když všechno zklame, je třeba přečíst si návod

skohy

@Skohy

Ani nevíš, jak jsi mě s odkazem na "Laxík" potěšil! Děkuji.

Mirko.
Registrace: 4/2003

Shoky

Expander. Pokud se bavíme o Wegener Panda.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

antena rock

antena rock

robert red
Registrace: 11/2015

Capital Gold, Capital FM, Antenne BAYERN, Rock Antenne, Bayern1.

On Air!

Saxon

@Saxon

Omlouvám se...odborná terminoligie nikdy nebyla můj koníček ale chtěl jsem pouze informovat (prostě taková krabička s trimry)ale bylo to něco, Pace to měl také z výroby
snad je tento odkaz korektní
http://www.correct.cz/import/ex520m.txt
psal ho sám výrobce těchto Expanderů

skohy

Skohy

Není za co se omlouvat. Je to fajn připomenutí, tehdy byl z analogového SAT zvuk opravdu skvělý. Pace s WP i Nokia s nějakou licencí Pandy. Měl jsem Pace 914 a pak i Mediamastra...

On Air!

Saxon

@tukan

Pace MSS 1000 a těch peněz snad jsem za něj tenkrát dával 18000 kč
Dolby Pro Logic ,display,snad 4x 25w..krásná krabička s vestavěným Videocrypt dekodérem.Dnes muzeální kousek

skohy

@Saxon

9500 nebo 9800 ,krásně se to ovládalo a umělo již tenktrát vkladát Pidy stanic a různá jiná kouzla ani nevím na jakém čipu to stálo.A hlavně byla nezničitelná (ovladání motoru a Diseq povelů)nadstandartní..snad jen škoda že už takto naložený přijímač neuměl D2Mac.Musel jsem přikoupit 600sx a obracet čtvercovou antenu na němčoury přes zrcadlo abych změnil polarizaci na frantíky na TV SAT2 abych měl mcm která hrála tenkrát výborná rocková okénka.Už ani nevím pozice družic ale trik se zrcadlem byl famózní.

skohy

@bobo2

Pro milovníky klasiky: Radio Swiss Classic
Satellit: EUTELSAT HOT BIRD 13C
Orbitposition: 13° E
Transponder: 17
Norm: DVB-S2 (8PSK)
Frequenz: 11.526 GHz
FEC: 2/3
Polarisation: horizontal
Symbolrate: 29.700Msym/s
Service Name: Swiss Classic
Service-ID: 14034
Audio-PID/PCR: 224
Jazykové mutace: D F I,bez reklamy a zpráv, pouze uvadění titulů

plachtak
Registrace: 1/2015

@jamess96

Tak ta Aiwa měla DBX? Já měl Technics 240 X no a ten zvuk byl s DBX nenormální a k tomu zesilovač Technics SUV 505,v této kombinaci bezkonkurencni. :)))

Archibald
Registrace: 9/2015

@ Archibald

538 má distribučný FTA signál na 16E, nie každý prijímač si však poradí s nízkou SR, ktorú používajú. Ďalšia možnosť FTA príjmu 538 je na 9E v rámci paketu Joyne.
Ale je dosť možné, že už to nebude to pravé orechové po kvalitatívnej stránke - nielen technickej ale aj obsahovej.

anonym2
Registrace: 1/2006

@ xilt

bobo2 dal názov vlákna tak, ako by šlo o aktuálne fungujúce rádiá. Ale ak ísť do histórie, tak nepochybne Evosonic Radio bolo - aspoň podľa môjho skromného názoru - vôbec to najlepšie, čo sa v Európe objavilo. Škoda, že chlapci nemali viac premakaný business plán :-(

anonym2
Registrace: 1/2006

23,5E - CZ - ČRo 1 a 2, Country aj.
23,5E - SK - Jemne, Vlna
23,5E - SRB - Beograd 202
16E - HR - HR 1 a 2
27,5W - UK - BBC Radio 2
54,9E - RUS - Chanson (slabý signál, takže radši poslech přes net)

tekapo
Registrace: 1/2016

@anonym2

No měl jsi pravdu,po technické stránce slabé!

Archibald
Registrace: 9/2015

....

Merto fm turksat 42e https://metrofm.com.tr/

42e,39e,28,2e,26e,23,5e,19,2e,16e,13e Maximum E85 + motor(1w par.80cm)//full dvb-t2 cz,sk //CCcam// VU+ Solo SE v2 //

marceles
Registrace: 9/2006

Ahoj všem satelitní rádia vůbec nevyužívám a defcto o ně nestojím mám doma pouze internetový rádia a tam jedu na čas rock rádio,u nás jen v dvbt ale beru jej z netu,jinak rádio hey a beat v práci na analogu a přes kopec když tam mám práci tak antena rock a někdy když není signál analogu tak přes mobil čas rock tam hrají aspoň pro mě super.

kanon
Registrace: 2/2007

@Archibald

ano,ten TAPE DECK měl Dolby B , C , DBX a HX PRO.
Jako ten DBX fungoval tak,že pokud si ho chtěl pouštět,tak si tu kazetu musel i v systému DBX nahrát! Pokud si měl kazetu třeba v Dolby B nebo C a pustil to v DBX,udělalo to nehorázný rámus a nedalo se to poslouchat! Já tehdá nahrával hlavně CD v Dolby DBX!Udělalo to věrnou kopii CD. Z rádií jsem vše valil pouze v Dolby C,protože holky,pro které jsem vše nahrával měly na svých Walkmannech maximálně Dolby B :laughing: :laughing: :laughing: Byla to prostě pro mne zábava,dlouhé hodiny náhravání u satelitního rádia a pak pohoda poslech :laughing: :laughing: :laughing:

jamess96

@marceles

to jsem poslouchal též ještě v analogu i se Star FM! Na tom Metro FM pouštěli neuvěřitelné remixované verze. Nevím kde to brali,protože tady jsem nikdy na to nenarazil.
Nejvíce mne tehdá sbrala verze písničky od U96-Das Boot...
Nikdy jsem to pak už nesehnal... :-/ :lookaround:

jamess96

jasne stary sd prijimac a aby sa lepsie zaspavalo nieco tam bleka z astry 19 po germansky ....
to boli casy o co pisete, to sa pich... jaj sorry to je o radiach. :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

astra 23 -Arrow classic rock, internet- Asterisk radio

zoly
Registrace: 9/2012

Rádia šířená přes satelit jsou určitě fajn, ale na mě, jako mladou generaci, už to působí jako relikt, byť chápu, že s kvalitní audio sestavou se jedná o výbornou alternativu éteru. Přeci jenom bez paraboly si nepustíte nic a internet v tomhle směru válcuje vše a třeba se službou tipu Amazon Music HD si pustím do sluchátek super kvalitní FLAC rádio namixované přímo pro mě i na paloučku v lese, ale i adekvátně zpoplatněné.. Jinak k tématu to mám podobně jako xilt, BBC 1 a 1Xtra je záruka kvality, takže satback na 27,5W. Howgh

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

Jamess

Dolby DBX je širokopásmový kompandér, kdežto Dolby NR pracuje pouze s vyšším pásmem(každý NR systém má jinou charakteristiku). Oba systémy jsou třeba jak při záznamu, tak při přehrávání a jsou logicky individuální. Kdežto HX Pro se používá jen při záznamu a přehrávat Takovou nahrávku ho můžeš na jakémkoliv magneťáku. HX Pro řeší pouze dynamický rozsah, nikoliv omezení šumu.

On Air!

Saxon
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 89

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra