![]() |
|
porovnanie dvb-t anténZdar,chcel by som si kúpiť novú dvb-t anténu a rozhodujem sa medzi týmito dvoma Televes Ellipse Boss 700 vs Televés DAT BOSS LR TFORCE LTE 700 bývam v TN a mám takmer priamy výhlad na vysielac Velka javorina vzdusnou ciarou podla google map je to 26 kilometrov. Aký máte na nich názor, cenu prosím neriesit ani iné návrhy zaujíma na nazor na tieto dve anteny. Len tak mimochodom kedze ide o vysokoziskove anteny, je mozne aj napriek tomu naladit nejake presahy ? Ja viem asi blba otazka tak ma neukamenujte. Diki za odpovede ![]() |
GIGN1987
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 168 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
@AntonínProtože mi se to takovým způsobem povedlo, i když je třeba si přiznat že v mojí lokalitě (Ostrava) jsem to měl celkem jednoduché. Vzdálenost od vysílače Hošťálkovice zhruba 5 km hraje to i na obnažený koax. Hladnov na tom bude podobně se vzdáleností podobně i když je slabší. Ale taky jsem si vylámal zuby na "zázraku z Polska" se ziskem 30 dB co nechytil ani prd. Přes pasivní pokojovku jsem seo dostal k logaru a jede to. Stejně tak u počítače si veškerý software instaluju sám a servis jsem potřeboval jenom jednou když na NTB selhala síťová karta, protože u těch nových už to nejde jednoduše vyměnit. Musím se smát tomu jak CZC nabízí že za 1000 korun v PC nastaví jméno užitvatele a nainstaluje chrome.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
RE: porovnanie dvb-t anténdobre takze problem je nakoniec vyrieseny, antena pod strechou zostane povodna teda male sito otocene na velku javorinu pouzil som aktiviny rozbocovac na oba kable ktore isli do zasuvky som dal f konektory tiez jeden f konektor na dalsi koaxial a na druhom konci nova koncova zasuvka z nej ide kabel do telky, hadam to bude fungovat![]() |
GIGN1987
![]() |
|
tak hodněsuper............... |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 398 |
![]() |
|
RE: porovnanie dvb-t anténdej tam Alcad BU-116 a pojede jak z praku ta JavořinaVu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 533 |
![]() |
|
RE: porovnanie dvb-t anténkdyž nepojede Javorina tak ti půjde OboraVu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 533 |
![]() |
|
@JanM"Ale taky jsem si vylámal zuby na "zázraku z Polska" se ziskem 30 dB co nechytil ani prd."Jeden takový zázrak jsem sousedovi v místě slabého signálu instaloval také. Jenže tam byl od novoty špatný zesilovač. Prodejce to velmi neochotně vyměnil, ale až za týden. Asi nevěřil a sám vyzkoušel. Vyměněný kus šlape jako hodinky. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
@GIGN1987No konečně rozumné rozhodnutí,od začátku diskuse,byla jasná vada zásuvky u tebe🙋😾 |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: porovnanie dvb-t anténcelkom ale nechapem jednu vec, pred preladenim z 5.5.2020 to slo bez problemov a zrazu problem, to mi niekto vysvetlite co ma spolocne preladenie vysielaca na nizsie kanaly vs ucastnicka zasuvka, btw skusal som sirokopasmove sito otocit na vysielac nad oborou naladil som to iste ako na Javorine bez problemov cize nad oborou riesit nejdem prijmam javorinu a drietomu, btw nemá niekto len tak info kedy by mohla byt spustena plustelka viac z drietomy ? aspon ci sa nad tym neuvazuje |
GIGN1987
![]() |
|
@Standa3To mi to prodejce vyměnil (teda vlastně vrátil peníze) bez problému, tedy v rámci 14denní lhůty kdy lze vracet bez udání důvodu. Konkrétně to byla tuším že EMOS EM-9016C, tedy podivná imitace satelitu nebo spíše UFO. Se zapnutým zesilovačem ani prd, po vypnutí napájení aspoň slabý signál z Hladnova, stále horší než pasivní prutovka a samozřejmě se nemůže rovnat logaru. Na pasivní prutovou pokojovku, se dá při správné poloze diváků v místnosti a sprváném umístění bez rezervy chytit i Hladnov (PS13) a poláci. Na logaro jedou všechny 3 polské muxy bez problému. Zajímala by mě cílová skupina těhle zázraků protože to s mizerným výkonem stojí 2x tolik co logaro. Asi lidi co ničemu nerozumí a jdou jenom po číslech. U satelitních parabol je to aspoň realita že větši má větší zisk. Asi je třeba normálním lidem vysvětlit že zisk 10 dB je více než 40 dB.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |