Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Octagon+tv Lg

Dobry den,mel bych na vas dotaz.Koupil jsem tento tyden prijimac Octagon SF 8008 a zatim marne bojuji z problemem s propojenim tv.Chtel bych,aby se tv prepla na vstup Hdmi po zapnuti satelitu,to uz me funguje,ale nejde to obracene!Kdyz satelit vypnu tak se me neprepne na Dvbt-2.Zkousel jsem ruzna nastaveni v sat.i tv(mam lg oled)Dekuji za rady...

tomek
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Octagon+tv Lg

Nemyslím si že tohle jde.. HDM CEC funguje tak, že po konkrétních pinech jde info o aktivním vstupu. Tzn,že po zapnutí sat se aktivuje automaticky ten správný HDMI vstup na TV. ALe při vypnutí
už není co by se za impuls poslalo,aby se aktivoval nějaký tuner v TV ( TV nemá paměť-alespoň myslím- ze které by vyčetla poslední vstup, před kodem s HDMI CEC) TV si pamatují pouze poslední aktivní - a to jen některé.

lubos32
Registrace: 2/2010

Tomek

Mám také Octagon SF 8008 a tv Lg.Před měsícem jsem prodal tv LG 55LA660S a tam mněl ten samí problém jak zapl Octagon zapla se i tv ale jak vypl Octagon tv se už nevypla.Ted si koupil tv 70 Lg UM7100Pla a tam HdMi CEC funguje bez problému.Jak při zapnutí tak i při vypnutí.Řešili to už na Ab foru a prostě starší telky Lg se jen zapnou při zapnutí Octagnu ale už se nevypnou.Není to myslím problém v Octagonu ,ale prostě v Tv LG.

Vu+DUO 4K SE,BlackHole 3.1.0H.Octagon SF8008 OpenAtv6,4 100 Emme Esse 100.Motor DIGIPOWER SG2100A.85E-30w.TV65Samsung QE65Q80T.Dab anténa VATEN DAB 10PZ.

ROSTA
Registrace: 1/2006

@ROSTA

Ale pokud jsem dobře pochopil tazatele, tak řeší, že se po vypnutí satelitu nepřepne vstup TV zpět na DVBT.. Neřeší automatické vypnutí TV po vypnutí satelitu.

lubos32
Registrace: 2/2010

@tomek

Měl sis koupit octagon combo a bylo by to vyřešeno.TV se mi sama přepla do DVB-T jen při výpadku proudu,ale při vypnutí satelitu ne.

jjery
Registrace: 12/2012

RE: Octagon+tv Lg

Řešení které funguje se všemi TV a saty je programovatelné DO s makro příkazy.

Antonín
Registrace: 8/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra