Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

televize k řešení

přátelé,než si koupíte novou tv,projděte si to tady,tv ,co se stále řeší nebrat,stačí ti,co se spletli a že jich je,chudáci

pierrepetr
Registrace: 5/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58
Odpověď v diskusním vlákně

RE: televize k řešení

zdroje sat Astra 19,2° a kabelovka upc.
no prave jine omalovanky.
ted momentalne mi jde pouze o to jestli je spatny pouze tento jeden kus nebo jsou takhle obrazove spatne vsechny ty lepsi televize.at uz LED nb OLED.

kristian1
Registrace: 7/2016

staré PDP (plazmové ) televizory měly velkou spotřebu, ale ty novější už ne. S EDGE LED LCD to sice nejde srovnávat, ale s Direct LED LCD klidně. Měřil jsem dlouhodobě LCD TV se zářivkovým podsvícením, pak plasmovou VT20, dnes má asi 9 let. Plasmová bere asi o 10W víc, než brala LCD. OLED TV jsem zatím neměl

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

byl jsem na ceste takze neslo psat.
programy ze sat DasErste,ZDF,Bayern,Hessen, jsou cekem v pohode,(ale jsou tam ty sede mlhave stiny ve vlnach do kruhu nebo do ovalu)
sport1de,eurosport de, uz jsou samozrejme horsi,ale to je SD tam to chapu,
sky news sport hd-travnik je rozmazanej.
jinak ty rezimy-dynamicky,sport, jsou presviceny, sledovatelny jsou pouze normalni a uzivatelsky, THX,kino,apod, jsou uplne mimo hru.
je mi to proste divny ze by takhle kvalitni tv mela byt takhle obrazove spatna. to potom nema smysl kupovat si novou tv.

kristian1

jeste otazka, da se nekde v nastavovacim menu vyvolat pocet odvysilanych hodin provozu ?

kristian1

@kristian1

motohodiny asi zjistíš jen v servisním menu. Musel bys najít návod, jak se do něj dostat, a dávat pozor, co děláš.
Já si kdysi přes servisní menu opravil vadu v obraze na projekční SONY, podle návodu z nějakého zahr.fóra.
Rodičům zásahem do servisního menu zničil místní servisák CRT televizor

DM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K

geronimoh
Registrace: 10/2012

menu - nápověda - systémové informace - status4 Cxxxxx

lance
Registrace: 10/2008

@pierrepetr

A co tedy navrhuješ ty, NEBRAT ?

MMorous
Registrace: 10/2019

@pierrepetr

občas si prečítam ako sa niekto pýta ktorý z troch.
odpisujem že určite nie hlúpu smart tv.
smejem sa, ak niekto chce 4K a najlepší sw.
telku mám tak veľkú, že sa skoro nezmestila na určené miesto a väčšinu áut som mal/mám červené!

mpatri
Registrace: 2/2019

@MMorous

k čemu mám odpovědět??,já jen psal,aby se každý,kdo chce kupovat něco,kouknul,co se tady řeší

pierrepetr

Téma o houne

VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15

miky
Registrace: 7/2005

@pierrepetr

A pokaždý jim to tady na tý točně říkám: než něco koupíš, přečti si napřed manuál

MMorous

@MMorous

je to marný,je to marný..........je to marný

pierrepetr

tak tedy
status1 10 0c01-0003 0000-0800
status2 0032-117-001904 0028-019-651g
status3 00-000000-F000
status4 A00045-0000018-00000
status5 00000-10000 19d040ff
status6 0312650c-1000036
status7 00000-0751
status8 00008-00008-00000-00000
HDAVI Control 5
takze nevim kde tady z toho vyctu cas provozu ???

kristian1

@kristian1

pokud jsi servisní technik,tak je ti jasno,pokud nejsi,není to pro tebe určeno

pierrepetr

ale ja potrebuju vedet jak dlouho byla ta televize v provozu. takze co tam z toho vyctes ?

kristian1

@kristian1

já nic,není to určeno pro mě,taky nevím,proč bych měl vědět naběhaný hodiny,telka po záruce klekne i kdyby ležela ve skladu a když ne,tak super

pierrepetr

tak jde o to jestli ta televize uz nekde behala (ve vzorkovne, u zakaznika) nebo je uplne nova original z vyroby ??? a na to ma zakaznik urcite pravo vedet.
jinak tedy tech 45 jsou hodiny, ale nevim co je tech 18 ???

kristian1

18 x zapnutí :) a teď už můžeš jít klidně spát? zlepšil se tím obraz ? :)))

lance

:))) diky, řekl bych ze se obraz opravdu od minule zlepsil, uz tam nejsou ty sede stiny, a to nemecke HD ma lepsi obraz, i vic barevnejsi, je mozne ze se to teprve nejak "zabehavalo" ??? při vypnuti svitila oranzova dioda coz by mela byt udrzba panelu. uz jsem zacal resit vraceni a koupi neceho jiného,nejspis SONY AG8, takze uvidíme zítra, ale diky

kristian1

Nic se nezaběhává, když Ti OLED Panasonic nevyhovuje, TV vrať a netrap se, kup si něco jiného, pro jedince kteří chtějí "barevnější obraz" bez ohledu na realitu je lepší hafo jiných televizí ;)
Jinak ty šedé přechody vidíš z několika důvodů:
1) je to dáno omezenou barevnou informací která je přenášena v signálu, žádná TV nedokáže zázračně uplést z houna bič
2) tato TV umí odstíny šedé a černé skvěle zobrazit, takže oproti jiným TV (LED a pod.) zde vidíš v šedých a černých scénách i nějaké detaily, zatímco u jiných vidíš jen souvislý černý (šedý) flek a nic v něm. Pokud po tom toužíš, kup si tyto TV
3) nastavení TV - tato TV je ideální pro zájemce o přirozený obraz bez nepřirozeně vyhulených barev atd., tam je super, jestli chceš omalovánky z Disneylandu, tak to umí taky, ale rozešteluješ to.... kup si vhodnější TV třeba OLED Sony, LG nebo QLED Samsung vyšší třídy

Z toho co furt píšeš ("THX režim je nejhorší" a podobné skvosty) je mi jasný, že potřebuješ jinou TV, tak se netrap a vyměň ji.

lance

- Zvuk v televizi nehledej. Když máš hlouběji do kapsy, přečti si před koupí manuál, jestli k tomu můžeš připojit starší přístroj/zesík nebo domácí kino bez HDMI, krerý i s reprákama seženeš za pár stovek řádově do Kč 1 000,- a máš zvuk úplně někde jinde. Bavit se o nastaveních zvuku v televizi je ztráta času a nemá vůbec smysl. To platí úplně stejně pro televiza za Kč 5 000,- nebo Kč 150 000,-.
- Obraz bavit se o HDR na 8-mi bitech, je v podobné rovině jako o zvuku. Ideálně by bylo 16bit, 10bit je jakýsi počáteční kompromis, kde se pomocí doplňkové informace -- HLG -- obraz aktivuje na 10 bit. Je to proto, aby se nenarušil příjem na starých telkách 8 bit.
Samozřejmě je důležitý zdroj signálu. Jak obrazově, tak zvukově. České hudební TV kanály jsou v podstatě nekoukatelné a neposlouchatelné. PO obrazové stránce mi přijde, že nejkvalitnější jsou v televizi CR/SK zprávy.

MMorous

@lance

souhlas,lidi si zvykli na omalovánky a realita je prostě nežádoucí

pierrepetr

jeste se tedy zeptam znalych, bylo by na SONY 65XG9505 lonsky model lepe sledovatelne i obyc SD programy a neuskodilo by to naopak prilis tem HD programum ??? je to momentalne nejlepsi model mezi LED

kristian1

@kristian1

Já mám SONY KD-55XF9005 a v rodině KD-65XF9005. Model KD-65XG9505 jsem nestudoval, ale kvalita obrazu na panelu 55XF9005 je excelentní, telka umí p, to znamená plné 4K 3840 x 2160p. Převod z DH do UHD excelentní, SD programy normálně koukatelné, audio Dolby D 5.1 průchozí, AV Rec přes ARC spolupracuje výborně, po síti po UTP kabelu přehrává 4K filmy, neseká se, DD 5.1 přes KODI průchozí.
Na 65 palcích je u některých starších SD mazanic znatelná mírná degradace obrazu. Nutno podotknout, že mazanice typu Očko nebo Rebel jsou vesměs nekoukatelné i neposlouchatelné, ale to je obecně známý problém a stejně to skoro nikdo nepouští.
Problem s obrazem je podobný jako na YouTube. Záleží na zdroji.
Takže HD programům to neuškodí, SD je normálka a jdi do toho.

R^ R^

MMorous

koukám

,že se nic nezměnilo,furt se řeší televize

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra