![]() |
|
Jaký dvoutunerový přijímač DVB-S?Hledam nahradu za sat prijimac Topfield 7710 s dvema tunery, který bude umet naladit na LNB 1 monoblok Astra 3B a Astra 1 KR a na LNB 2 Hot Bird 13�E a rozezna, pokud možno, automaticky vsechny tri satelity (Diseq C 1.0). Mozna je to hloupa otazka, ale napr. SatGo 7070, ktery je deklarovan jako dvoutunerovy, to neumi, protoze na vstupu 2 neni napajeni LNB a je tam jen pro nahravani bud z vystupu dualniho konvertoru stejneho satelitu nebo pres smycku. Nepotřebuji bezpodmínečně nahrávat. Nechci linuxový, protože ho neumím. |
cigi5359
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
RE: Jaký dvoutunerový přijímač DVB-S?Doporučuji linuxový a naučit se ho, eventuálně si někoho požádat. Lepší varianta neexistuje.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Jaký dvoutunerový přijímač DVB-S?znamená to, že chceš Skylink + FTA 19E + FTA 13E ?Aká karta Skylink - ICE v mode CRW, IRD, alebo M7 ? |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Jaký dvoutunerový přijímač DVB-S?ten monoblock bych tedy nahradil dvema samostatnymi LNB, a stb rozhodne se sachtou na modul, v tvem pripade se dvema sachtami, Canal+, nemecke fta bude za dva roky koncit takze tam to bude potreba necim nahradit, a linux se neni duvod bat rozhodne to maka a obsluhuje lip nez obyc. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Jaký dvoutunerový přijímač DVB-S?Určite linux, pokud je dobře nastavený od prodejce, pak se nemusí v podstatě nic dělat. Doporučil bych třeba Qviart Twin Lunix 4K, nebo ZGemma H9 Twin. |
gsmobil
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
RE: Jaký dvoutunerový přijímač DVB-S?Taktéž jsem pro linux,ale zkus Technisat,ten je bez,typ ti neřeknu neb už nemám přehled,mám kabel a pozemku.Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Jaký dvoutunerový přijímač DVB-S?Výhody linuxu je ovšem potřeba umět používat. Já bych jiný nechtěl, ale taky bych rozuměl tomu, že to není pro každého. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@cigipokiaľ nepotrebuješ kombo a neveríš na UHD a tak ako píšeš v Linuxe sa neorientuješ tak Technisat Technicorder ISIO STC/SC.dve CI+ šachty, keď odídeš od skylinku, pôjde ti v ňom dobre Telly alebo iný operátor, komfort naladenia a veľké množstvo funkcií pri nahrávaní, vyhľadávaní programov v EPG, strih v prijímači, možnosť interného HDD v šuplíku atd atd. Ale treba sa pozrieť na ceny u rôznych predajcov. A máš ho so zárukou že sa dovoláš pomoci bez posmeškov že si si kúpil niečo čomu nerozumieš ![]() |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Jaký dvoutunerový přijímač DVB-S?Antoníne vlastně máš pravdu :-). Já k linuxu dolezl z donucení proto, že jsem chtěšl komfortnější nahrávání a rozumné zobrazení ve smyslu grafický engine (tady jsem striktně ortodoxní a krom OpenPLI mi nic jiného nevyhovuje), o dalších výhodách včetně FBC tunerů jsem neměl ani tušení..... ale jak říká gsmobil pokud nemám odpor k it a něco málo umím tak se v podstatě obejdu bez znalosti linuxu, jen musím koupit od prodejce který nakonfiguruje a pak případně pomůže když je nějaká změna. V podstatě na běžné používání stačí základní IT znalosti (specificky linux znát netřeba), na dekódování příjmu je ovšem třeba něco vědět (tomu se vyhýbám takže tak jak mi prodejce oscam dodadl nakonfigurovaný tak dodnes jede bez mé znalosti).Takže za mě netřeba se linuxu bát ale pokud jsem člověk s odporem k PC tak je blbost abych si linux pořizoval - takovej člověk potřebuje on/off krabičku........ |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
cigi5359Už ten nadpis napovedá o tom, že si v sat technike zrejme úplný laik! Veď DVB-S je v podstate už na ústupe. A v dnešnej dobe sa SD stb už asi ani nevyrábajú!Ale kolegovci ti radia dobre, linux stb je dobrá voľba, hlavne keď ako ty, ako laik si kúpiš ten stb už nastavený! A ver, že ak začneš používať takýto linux stb, tak si veľmi rýchlo zvykneš na jeho konfort. Toto nevravím teraz iba za seba! Ale vravím to aj za ľudí, resp. z pohľadu ľudí, ktorí tiež sú na tom tak ako ty, ale!!! Majú doma linux stb a nevedia si vynachváliť trebárs zobrazenie EPG, pekný a kvalitný obraz. A to, že takýto stb zvládne pamäťovo xy satelitných pozícií je len a len veľmi dobre! Ale, koniec koncov, je to tvoja vec, že čo si kúpiš! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 143 |
![]() |
|
RE: Jaký dvoutunerový přijímač DVB-S?Nastavený box zcela jistě nestačí! Respektive stačí do prvního problému (čti rozvrtání). Mít linuxový přijímač a nerozumět mu, je stejné jako si koupit Mercedes a nemít řidičák (uznávám, nepřesné přirovnání). Jistě lze koukat na linuxový přijímač aniž by člověk musel vůbec vědět, že je v tom linux. Ale okolo musí být někdo, kdo to ví a bude umět udělat spoustu věcí, pro které se linuxový přijímač kupuje, a bude umět upgradovat, odstranit chyby...Ale každého je věc, co si koupí za svoje prašule. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@mmiriboyNejsem úplný laik, jen jsem to trochu zkrátil. Vím, že je DVB-S2, ale šlo mi spíš o to, co ten přijímač umí. Na svých pracovních pobytech v cizině jsem si naladil a instaloval dost satelitních příjmů, některé přijímače jsem nastavoval bez návodu, vím co je LNB, Diseq, transpondér atd., atp. Podle popisu by mi ten Technibox vyhovoval, ale jsem zmatený z odpovědi OMKO a po zkušenosti s Gosat 7070.Hledám někoho, kdo to vyzkoušel, protože mám dojem, že všichni jen koukají na Skylink (a jim podobné) a chtějí současně nahrávat ty klenoty české TV tvorby, aby jim něco neuniklo. Proto odpovídají tak, jak mají naučeno. Pokud má přijímač dva tunery a podle fotky zadního panelu dva oddělené napájené LNB, měl by umět ladit každý tuner zvlášť. Nemusí Diseq najít automaticky, to ani já úplně nepotřebuji, to si naladím sám. |
cigi5359
![]() |
|
@Dagy2Přesně tak, jen chci mít odděleně Skylink + FTA 19,2°E a na druhém vstupu FTA 13°E. V podstatě mi vyhovuje i ten můj Topfield 7710, ale už blbne, sám se vypíná a restartuje, mizí signál a někdy zvuk. Ten Technibox ba byl to pravé pro mne s bonusem internetu a mediaplayeru. Nahrávání v dnešní době není tak úplně nutné (někdy se ale hodí), máme internet. |
cigi5359
![]() |
|
![]() |