Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Vytvorenie particie ext4 pre nekonečné nahrávanie

Chcem sa spýtať mám dm820 HD image Dream OS OE 2.5,v ktorom som cez platený program AOEMI Passist a AB Pro na 3 mesiace 8 GB usb Kingston formatovat na ext4 v notebooku pre nekonečné nahrávanie ako mi poradil 005jon,ale žiaľbohu po zaschnutí usb do dreamboxu inicializovaní na media/HDD a po nastavení Zaznamovych ciest mi vždy nahraje len okolo 4 GB veľkosti súboru, vypíše hlášku chyba zápisu pri nahrá vaní,plný disk,hoci veľkosť disku je okolo 7,55 alebo 7,56 GB,chcel som nahrávať cez časovač,kde som si nastavil 3 hodiny a 45 minút záznamu,po hodine a 9 minútach mi to vyplo,Viem že FAT32 nahrá len 4GB hoci veľkosť disku alebo USB je väčšia, či je potrebné si zakúpiť 32 GB usb flash disk, Môžem priložiť aj súbory na súkromnú správu ak by mi niekto vedel s tým pomôcť,alebo sa to dá spraviť cez telnet alebo online cez Teamviewer

Janyck1982
Registrace: 6/2015
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vytvorenie particie ext4 pre nekonečné nah...

prečo si to nenaformátuješ v dreamboxe ? a aj tak ti viac ako 7,2 Gb nenahrá (linux počíta inak). a ani nenapíšeš aký tam máš dátový tok . tri hodiny sa ti tam nezmestia . to by si musel mať mpeg2 s dátovým tokom 1100 bitrate a s rozlíšením do 540 riadkov .
a prečo si sa ulakomil na 8 gb usb kľúč .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo

Nerozumiem, zistiť mám bitrate tohto kanálu, ktorého chcem nahrávať,aké mám možnosti aby som nahral 3 hodiny 45 minútový záznam, myslím veľkosť USB?

Janyck1982

@Brumo

Bezne si nahraval zapasy z NHL. Velikost i 22 GB z feedu na 22w ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

čo ďalej ? dať iný usb s inou kapacitou aby to nahrávalo tak ako má , alebo sa snažiť ušetriť .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@Brumo

Ved si kup daky SSD disk za 35€,daj redukciu na USB a mozes nahravat ovela viac,ako 8Gb :)))

mercedes77
Registrace: 1/2006

na DM boli love na hdd už nie :))) ináč ako tu už bolo spomenuté robí sa to boxe

peto197601
Registrace: 3/2019

asi teda mam rozbitej prijimac

@Brumo
asi teda mam rozbitej prijimac. nasel hned nekolik nahravek nad 24GB :)

@Janyck1982
fakt zkus koupit nejakej externi usb3 ssd disk, nebo si ho z komponent sloz sam. eventuelne ho vyuzijes jako externi disk a aspon se ti tam neco vejde. klasicka flashka ma spatnej pomer cena/vykon

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

no čo už . nie je usb ako usb . ja mám tiež vo vuplus duo4k 8 gb usb na rozšírenie pamäte , ale hlavne iba na picony z hdglass17 a stalo sa mi že po reštarte nabehol default skin a musel som zakaždým meniť vzhlad . tak som crashlog poslal samannovi a ten mi odpísal , že je vadný usb , aby som ho vymenil .
tak som tam dal a data 3.0 8gb a picony sa mi už aj zobrazujú .
divne že ? u blackole to nerobilo , iba u vti.
tak , ešte skús vymeniť to usb .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

Brumo

A proč dávaš picony na usb?, duo4k není staré duo, má velkou flash...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

modernizácia . :laughing:

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

Ďalší "umelec", ktorý si myslí, že nejaká USB flashka ho vytrhne!
Od samých začiatkov používam pri sat stb ako záznamové médium HDD. Samozrejme v dnešnej dobe sa vyplatí aj SSD disk. A žiadne obmedzenia (jeden súbor
z max.veľkosťou 4GB) v podobe FAT32, exFAT ma netrápia. A pri linuxoch je toto obzvlášť podstatné, keď sa preferuje ext3, alebo ext4!

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Poraďte mi takže usb je zlá voľba,takže mi radíte kúpiť do dreamboxu 820 hd interný alebo externý SSD disk asi lepšie by bolo interný značku akú 500 GB alebo 1 TB,Ak si kúpim namontujem ho do dreamboxu treba ho aj inicializovať a správa sa ako ext4 či ho treba prvý krát formatovať na túto particiu lebo zatiaľ s SSD diskami nemám skúsenosti,a líši sa niečím SSD disk pre notebook a pre dreambox s enigmou 2, či je ten istý pošlite mi link ktorý SSD by bol pre mňa vhodný

Janyck1982

@Janyck1982

externi bude mit tu vyhodu, ze se k tem datum snadno dostanes a budes moct plne vyuzit potencial technologie. pokud pouzijes interni budes limitovanej pouzitym rozhranim.
takze vem kalkulacku a pocitej co se vyplati. mozna jsem koukal blbe, ale za 1500Kc seem videl 500GB usb3 nvme disk

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

@Brumo

a kolik mas prenosovku v malejch fajlech na takovym usb 8GB ?

bublajs

Asi mas flasku ionizovanu .... :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@bublajs

Ak by som kúpil interný namiesto externého povedzme napríklad 500 GB a cez interný sa nedá cez program DCC FTP skopírovať do notebooku a potom do smartfónu,je mi jedno nech nekúpim blbosť ja mám v smartfóne micro SD 256 GB a mám tam dosť nahrávok, interný to nezvládne a externý áno,lebo nechcem stále pripájať na usb port

Janyck1982

@Janyck1982

tak si na tom dmku pust minidlna server a kopiruj si to do founu treba pres X-plore na androidu. podle me je jedno jestli je disk interni nebo externi hlavne jestli funguje. problem bych pak videl hlavne prenosu tech dat nekam.

bublajs

bublajs

minidlna server nepoznám neskúšal som ako funguje a čo dokáže,tak pošlite link na externý a aj interný harddisk aby som si vybral a uvazim čo bude najlepšie

Janyck1982

Janku

A šak skus uvážit i bez linků...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

len značka Seagate na stránke hegishop@hegishop.sk

Janyck1982

Rozdiel medzi interným a externým HDD nevidím v praxi žiaden. Mám doma obidva typy! Pripojenie cez ftp je úplne v pohode. A veľkosť HDD?
To závisí na hĺbke tvojej peňaženky, ja mám 2ks 2TB a jeden 1TB.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

A čo sa týka inicializácie a formátovania, samozrejme, ak je disk nový, treba ho správne naformátovať, najlepšie priamo cez stb! Inicializáciu disku potrebuješ, keď napr. zmeníš image na stb a nechceš stratiť dáta z disku.
Ako som už spomenul, cez ftp sa v pohode dostaneš aj na externý ale aj na interný disk. Čo napr. u mňa v praxi znamená, že externý disk je v podstate nastálo pripojený cez USB k stb, vôbec ho neodpájam. Prenosy dát z a na disk riešim výhradne po domácej LAN a wi-fi sieti.
;)

mmiriboy

@mmiriboy

ak kupim väcsi ako 1 TB nekupim,pisal som im na emailovu stranku zatiaľ neodpísali.Zariadim sa podľa toho čo odpíšu.Viac ako 70Eur nedám.Aj tak väcšiu kapacitu nevyužijem.Do dreamboxu 820 HD ide 2,5" HDD,nenašiel som iné HDD pre môj dreambox myslím len tú Seagate
https://www.hegishop.sk/e-298-hdd-1tb-25-seagate-sata-5400rpm-interny

Janyck1982

@Janyck1982

na alze maj jeste WD. podle mas za 80 2TB. delej jak myslis

bublajs

Aké pripojenie cez ftp? Zapnem sambu a idem z PC na box absolútna pohoda.

Spacer
Registrace: 9/2017
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 48

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra