Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs. Skylink

Viete porovnať aktuálnu kvalitou obrazu/satelitného príjmu (bitrate, výpadky pri daždi/sneženie, ...) na Digi TV resp. Magiu v porovnaní so Skylinkom?
Plánujem odchod od Skylinku. TV mám 65" 4K, chcem použiť CA modul.
Prosím o aktuálny stav prípadne relevantné informácie do budúcnosti. Historické názory a skúsenosti mi nepomôžu, staré fóra som si už prečítal :-)
K programovej ponuke, cenám a úrovni služieb informácie mám, k tomu momentálne nepotrebujem komentáre.
Ďakujem!

Žilinec
Registrace: 5/2020
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs....

Neporovnateľne lepšie, pootoč parabolu a zistíš ...
Mám oboje, od Skylinku už je lepší len SL LIVE

Dzordzo
Registrace: 8/2007

oboje myslím SL a DIGI ...

Dzordzo

@Dzordzo

Takže Digi TV aj Magio majú vyššiu kvalitu obrazu?

Žilinec

Digi určite, Magio nemám ...
Stačí porovnať ponuku HD programov - viď Viasaty, Prima love ...
Barrandovy ale len cez vlastný prijímač ...

Dzordzo

Mám DIGI aj Skylink, ale

a to je dôležité povedať neprijímam ich rovnakými STB, trochu dávnejšie 1-3 roky dozadu keď ma to ešte trochu "bavilo" som porovnával dátové toky samozrejme u rovnakých programov v rovnaký čas a väčšinou alebo vždy ?, vyhrával Skylink, čo sa týka výpadkov pri zlom počasí, tam je Astra jednoznačne silnejšia ako Thor /Intelsat/, prijímam obidve družice na 60 cm parabolách, mikro alebo mini výpadky signálu máva z mojich skúseností DIGI aj keď sa nejedná o dlhé výpadky ale o také občasné mierne "škobrtnutí" teda vlastne "zakostičkovanie" obrazu, ktoré u Skylinku nepozorujem, ale ako som už spomínal na začiatku ťažko povedať či daný občasný obrazový diskomfort nespôsobuje u Digi ten ich shitný Kaon prijímač, ale asi nie.
V dnešnej dobe je vzácne keď sa ľudia rozhodujú pre poskytovateľa TV vysielania na základe kvality, bežnejšie je rozhodovanie podľa ponuky TV staníc/ceny za ich poskytnutie, Digi sa dá už objednať aj bez viazanosti, nepoznám presne tie podmienky, ja mám ešte zmluvu s viazanosťou, ale asi tam bude mesačná výpovedná lehota čo by ti malo stačiť na prípadné vyskúšanie, Skylink zatial platiť nebudeš.

satylu
Registrace: 1/2015

antik

ja som mal skylink aj antik, a antik mal dobrú ponuku programov.

8K TV LG 65QNED993PB,100Hz,DVB-C

Marko337
Registrace: 1/2015

@satylu

Vďaka za info. Rozhodujem sa samozrejme prioritne podľa programu. Ale nechcem padnúť s kvalitou. Ten rozdiel v kvalite bol pred pár rokmi medzi Skylinkom a Digi TV dramatický. To by som radšej zvažoval inú alternatívu ako Digi TV. Ale ako čítam, tak v kvalite nie je dnes rozdiel medzi Skylinkom a Digi TV.

Žilinec

@Dzordzo

Vďaka, info mi pomohla.

Žilinec

@žilinec

mám modul DIGI 5 rokov a možnosť porovnať s SL v rovnakom prijímači:
- kvalita Digi/magio SAT - určite dolu nepôjdeš s obrazovou kvalitou
- navyše podstatne viac "pozeraných" programov je u Digi v HD, v SL boli v SD alebo vôbec
- dátový tok som porovnával nahrávkami v rovnakom čase z oboch platforiem, vychádzalo to veľmi podobne, u niektorých programov v Digi bol súbor väčší ale tunajší guruovia ma presvedčili že to o ničom nesvedčí
- výpadky - mám solo Gibertini 85 na 1W, solo Gibertini 85 na 19.2E, na ktorej je ešte 23.5E a 13E. Výpadkov mám menej na Digi, prekostičkovania čo tu píše kolega určite nie sú. Skylink išiel dolu pre zdvihnutie FEC a SR takže pri búrke u mňa vypadáva skôr ako Digi
- teletext je na všetkých základných staniciach - čo SL niekedy tvrdil že sa nedá
- HbbTV u Digi nie je, na druhej strane ak má na mňa vyskakovať neustále reklama tak mi to vôbec nevadí a u SK staníc v HbbTV aj tak nič nie je
- zvukové stopy - tých je určite menej ako u SL, DD5.1 len u HBO programov a Filmbox Premium, zase mnohé programy sú v AAC
- modul Digi funguje bezchybne, vzhľadom na to, že pri nahrávaní ak máš viactuner modul obslúži len jeden TP tak u Digi som na tom lepšie pretože dodatočné dekodovanie funguje 3 dni bez problémov, čo sa u SL povedať nedá
- u programov JOJ, Markiza funguje po 22hod často potreba zadania PIN, trochu "opruz" ak nemáš kvalitné EPG a to čo dávajú zisťuješ len prepínaním po kanáloch
- EPG u niektorých staníc je bez popisu, len názov programu u ca 4-och staníc je len málo kedy (BBC Earth, AXN black and white, po novom NGC wild SK, History je úplne bez)
V EPG je SL bez debaty inde, ale dá sa to ošetriť inak.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@Zilinec ked vo svojej telke 65" UHD 4K budes pouzivat v sachte Cl+ CAM nagra DIGI SK 0,8W namiesto CAM Skylink 23,5E, tak rozhodne neprohloupis...Cim skor tak urobis, tym lepsie pre Teba!

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

@Dagy2

Ked sa mozem este pripojit,mozete mi tu poradit? Zobrat freesat alebo digi sk, dakujem

galaxy
Registrace: 8/2010

@galaxy

ale to musíš vedieť len ty sám.
- zoznam programov a čo za to chce jeden a druhý nájdeš na internete. A samozrejme v tom záleží čo pozeráš. Ak šport, potom nie je o čom rozmýšľať - Digi. Ak tematické kanály, potom nie je o čom rozmýšľať - Digi. Ak filmové programy - potom nie je o čom rozmýšľať - Digi.
- ak kvalita obrazu - nie je čo rozmýšľať - digi
- ak možnosť mať svoj prijímač - Digi
- ak peniaze - zostaň so základom u SL za 5.30 či koľko stojí teraz Mini to zrejme inde okrem možno Plustelky nedáš.

Takže napíš čo chceš sledovať a môžeme vymyslieť čo s tým, inak ťažko ti radiť. Len asi toľko že Freesat = Skylink "B" :))) ?

Dagy2

Jedoznačně Skylink. R^

emtech
Registrace: 9/2006

@Dagy2

Perfektná info! Vďaka!

Žilinec

emtech

si bol teda dlho v karantene. tak 5 rokov minimalne. :)))

Dagy2

oboje myslím SL a DIGI ...

Dzordzo

Ahojte, vedel by ešte niekto do tohto porovnania pridať aj Antik Sat? Tiež mi už lezú v Skylinku na nervy, a chcel by som odísť. Platil som si balík Kombi + HBO. Dôležitá je pre mňa kvalita obrazu a programy Nova Sport 1 a 2 HD, Sport 1 a 2 HD, MTV Dance a Hits, Fine Living a Travel Chanel. Ďakujem

TV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta

Matrix44
Registrace: 11/2009

Souhlasím se vším, co je zde napsáno. Jediné (ale pro mě dost velké) plus pro Skylink je EPG. Je fakt, že např. u DIGI u programů ČT (ze kterých nejvíc nahrávám) je popis programů katastrofální, skoro nebo vůbec žádné info např. u filmu nebo seriálu. Skylink to má fakt pěkně podrobně kompletní informace. U Orange SAT je to něco mezi (EPG takový základ, ale alespoň nějaká informace oproti DIGI).

jirka67
Registrace: 2/2006

@jirka67

epg k reklamám ? No ďakujem ...

Dzordzo

@Žilinec

Digi je na tom momentálne lepšie ....a čo sa týka budúcnosti tak T-com sa vraj dohodol s Discovery ,ale zavolaj si radšej do TV-8 tým kúzelníkom čo im ukážu karty a krištálová gula.... :laughing:

maradona
Registrace: 8/2018

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra