![]() |
|
Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs. SkylinkViete porovnať aktuálnu kvalitou obrazu/satelitného príjmu (bitrate, výpadky pri daždi/sneženie, ...) na Digi TV resp. Magiu v porovnaní so Skylinkom?Plánujem odchod od Skylinku. TV mám 65" 4K, chcem použiť CA modul. Prosím o aktuálny stav prípadne relevantné informácie do budúcnosti. Historické názory a skúsenosti mi nepomôžu, staré fóra som si už prečítal :-) K programovej ponuke, cenám a úrovni služieb informácie mám, k tomu momentálne nepotrebujem komentáre. Ďakujem! |
Žilinec
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 7 |
![]() |
|
RE: Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs....Neporovnateľne lepšie, pootoč parabolu a zistíš ...Mám oboje, od Skylinku už je lepší len SL LIVE |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
RE: Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs....oboje myslím SL a DIGI ... |
Dzordzo
![]() |
|
@DzordzoTakže Digi TV aj Magio majú vyššiu kvalitu obrazu? |
Žilinec
![]() |
|
RE: Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs....Digi určite, Magio nemám ...Stačí porovnať ponuku HD programov - viď Viasaty, Prima love ... Barrandovy ale len cez vlastný prijímač ... |
Dzordzo
![]() |
|
Mám DIGI aj Skylink, alea to je dôležité povedať neprijímam ich rovnakými STB, trochu dávnejšie 1-3 roky dozadu keď ma to ešte trochu "bavilo" som porovnával dátové toky samozrejme u rovnakých programov v rovnaký čas a väčšinou alebo vždy ?, vyhrával Skylink, čo sa týka výpadkov pri zlom počasí, tam je Astra jednoznačne silnejšia ako Thor /Intelsat/, prijímam obidve družice na 60 cm parabolách, mikro alebo mini výpadky signálu máva z mojich skúseností DIGI aj keď sa nejedná o dlhé výpadky ale o také občasné mierne "škobrtnutí" teda vlastne "zakostičkovanie" obrazu, ktoré u Skylinku nepozorujem, ale ako som už spomínal na začiatku ťažko povedať či daný občasný obrazový diskomfort nespôsobuje u Digi ten ich shitný Kaon prijímač, ale asi nie.V dnešnej dobe je vzácne keď sa ľudia rozhodujú pre poskytovateľa TV vysielania na základe kvality, bežnejšie je rozhodovanie podľa ponuky TV staníc/ceny za ich poskytnutie, Digi sa dá už objednať aj bez viazanosti, nepoznám presne tie podmienky, ja mám ešte zmluvu s viazanosťou, ale asi tam bude mesačná výpovedná lehota čo by ti malo stačiť na prípadné vyskúšanie, Skylink zatial platiť nebudeš. |
satylu
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 385 |
![]() |
|
antikja som mal skylink aj antik, a antik mal dobrú ponuku programov.8K TV LG 65QNED993PB,100Hz,DVB-C
|
Marko337
Registrace: 1/2015 Příspěvků: 249 |
![]() |
|
@satyluVďaka za info. Rozhodujem sa samozrejme prioritne podľa programu. Ale nechcem padnúť s kvalitou. Ten rozdiel v kvalite bol pred pár rokmi medzi Skylinkom a Digi TV dramatický. To by som radšej zvažoval inú alternatívu ako Digi TV. Ale ako čítam, tak v kvalite nie je dnes rozdiel medzi Skylinkom a Digi TV. |
Žilinec
![]() |
|
@DzordzoVďaka, info mi pomohla. |
Žilinec
![]() |
|
@žilinecmám modul DIGI 5 rokov a možnosť porovnať s SL v rovnakom prijímači:- kvalita Digi/magio SAT - určite dolu nepôjdeš s obrazovou kvalitou - navyše podstatne viac "pozeraných" programov je u Digi v HD, v SL boli v SD alebo vôbec - dátový tok som porovnával nahrávkami v rovnakom čase z oboch platforiem, vychádzalo to veľmi podobne, u niektorých programov v Digi bol súbor väčší ale tunajší guruovia ma presvedčili že to o ničom nesvedčí - výpadky - mám solo Gibertini 85 na 1W, solo Gibertini 85 na 19.2E, na ktorej je ešte 23.5E a 13E. Výpadkov mám menej na Digi, prekostičkovania čo tu píše kolega určite nie sú. Skylink išiel dolu pre zdvihnutie FEC a SR takže pri búrke u mňa vypadáva skôr ako Digi - teletext je na všetkých základných staniciach - čo SL niekedy tvrdil že sa nedá - HbbTV u Digi nie je, na druhej strane ak má na mňa vyskakovať neustále reklama tak mi to vôbec nevadí a u SK staníc v HbbTV aj tak nič nie je - zvukové stopy - tých je určite menej ako u SL, DD5.1 len u HBO programov a Filmbox Premium, zase mnohé programy sú v AAC - modul Digi funguje bezchybne, vzhľadom na to, že pri nahrávaní ak máš viactuner modul obslúži len jeden TP tak u Digi som na tom lepšie pretože dodatočné dekodovanie funguje 3 dni bez problémov, čo sa u SL povedať nedá - u programov JOJ, Markiza funguje po 22hod často potreba zadania PIN, trochu "opruz" ak nemáš kvalitné EPG a to čo dávajú zisťuješ len prepínaním po kanáloch - EPG u niektorých staníc je bez popisu, len názov programu u ca 4-och staníc je len málo kedy (BBC Earth, AXN black and white, po novom NGC wild SK, History je úplne bez) V EPG je SL bez debaty inde, ale dá sa to ošetriť inak. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs....@Zilinec ked vo svojej telke 65" UHD 4K budes pouzivat v sachte Cl+ CAM nagra DIGI SK 0,8W namiesto CAM Skylink 23,5E, tak rozhodne neprohloupis...Cim skor tak urobis, tym lepsie pre Teba!Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@Dagy2Ked sa mozem este pripojit,mozete mi tu poradit? Zobrat freesat alebo digi sk, dakujem |
galaxy
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
@galaxyale to musíš vedieť len ty sám.- zoznam programov a čo za to chce jeden a druhý nájdeš na internete. A samozrejme v tom záleží čo pozeráš. Ak šport, potom nie je o čom rozmýšľať - Digi. Ak tematické kanály, potom nie je o čom rozmýšľať - Digi. Ak filmové programy - potom nie je o čom rozmýšľať - Digi. - ak kvalita obrazu - nie je čo rozmýšľať - digi - ak možnosť mať svoj prijímač - Digi - ak peniaze - zostaň so základom u SL za 5.30 či koľko stojí teraz Mini to zrejme inde okrem možno Plustelky nedáš. Takže napíš čo chceš sledovať a môžeme vymyslieť čo s tým, inak ťažko ti radiť. Len asi toľko že Freesat = Skylink "B" ![]() |
Dagy2
![]() |
|
RE: Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs....Jedoznačně Skylink.![]() |
emtech
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 378 |
![]() |
|
@Dagy2Perfektná info! Vďaka! |
Žilinec
![]() |
|
emtechsi bol teda dlho v karantene. tak 5 rokov minimalne.![]() |
Dagy2
![]() |
|
RE: Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs....oboje myslím SL a DIGI ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs....Ahojte, vedel by ešte niekto do tohto porovnania pridať aj Antik Sat? Tiež mi už lezú v Skylinku na nervy, a chcel by som odísť. Platil som si balík Kombi + HBO. Dôležitá je pre mňa kvalita obrazu a programy Nova Sport 1 a 2 HD, Sport 1 a 2 HD, MTV Dance a Hits, Fine Living a Travel Chanel. ĎakujemTV Sony Bravia XR-55A90J, CAM TechniSat TechniCrypt IR CI+ Skylink karta
|
Matrix44
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 579 |
![]() |
|
RE: Kvalita satelit. príjmu Digi TV/Magio vs....Souhlasím se vším, co je zde napsáno. Jediné (ale pro mě dost velké) plus pro Skylink je EPG. Je fakt, že např. u DIGI u programů ČT (ze kterých nejvíc nahrávám) je popis programů katastrofální, skoro nebo vůbec žádné info např. u filmu nebo seriálu. Skylink to má fakt pěkně podrobně kompletní informace. U Orange SAT je to něco mezi (EPG takový základ, ale alespoň nějaká informace oproti DIGI). |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
@jirka67epg k reklamám ? No ďakujem ... |
Dzordzo
![]() |
|
@ŽilinecDigi je na tom momentálne lepšie ....a čo sa týka budúcnosti tak T-com sa vraj dohodol s Discovery ,ale zavolaj si radšej do TV-8 tým kúzelníkom čo im ukážu karty a krištálová gula....![]() |
maradona
Registrace: 8/2018 Příspěvků: 1 143 |
![]() |
|
![]() |