Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Da sa vypnut rezim HDR?

Dobry den,
da sa pri prehravani filmov HDR HLG (ci uz live, alebo z USB kluca, na tom nezalezi) tento "rezim" nejakym sposobom vypnut?
Neznasam HDR rezim pri fotografiach, nemam ho rad ani v TVP, uprednostnujem nastavenie Cinema.
Ked si stiahnem (v platenej sluzbe) film a uvidim logo HDR, ide ma trafit slak.
Dakujem za rady.

romanss
Registrace: 7/2018
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
Odpověď v diskusním vlákně

@bohus

HDR na fotaku funguje tak ze urobi viac zaberov (expozicii) s roznym expozicnym casom a potom ich pospaja do jednej fotky - vyhoda: dobre prekreslene tiene aj jasy, nevyhoda: vhodne skor na staticke zabery, rychly pohyb takto nezachytis... profi/hobby fotografi fotia do RAWu, ten ma 10/12/14 bitovu farebnu hlbku oproti 8-bitom v JPG, pripadne expozicny braketing a HDR sa robi v PC... babracka ako s kazdym konickom... a vo vysledku casto vyzeraju fotky z mobilu lepsie :)
ale hlavne je ze si spokojny

lianaboy
Registrace: 10/2008

RE: Da sa vypnut rezim HDR?

Aby sme si rozumeli - lebo ako sa zda, asi som sa nevyjadril celkom presne:
Moj TVP zobrazuje HDR uplne v poriadku, vo vysokej kvalite. Niektori moji znami sa dokonca rozplyvaju To je parada! To uz ano! - a podobne hodnotenia. Aj LG expert, ked mi TVP predvadzal, povedal ze A teraz pride to najlepsie!

Cez to vsetko, ja HDR na televizore pokladam za zbastardeny obraz. Aj ked mam HDR nastavene na Low, po prepnuti kanalu na kanal 4K HDR, obrazovka sa neprirodzene rozsvieti, kontrast vybehne hore... Proste des!
Podobny des su HDR fotografie. To vlastne ani nie su fotografie - to su omalovanky s neprirodzenymi nerealnymi skaredymi presytenymi farbami, vhodne akurat tak na hrnceky na putove atrakcie, nikam inam.

Ano, mnohym ludom sa to paci. Aj HDR fotografie, aj HDR obraz na TVP. Pri fotosutaziach neexistuje, aby medzi TOP 10 nebolo aspon 7 s HDR. 8 televizorov z 10 ma nastaveny Picture mode na Vivid, alebo Dynamic... Proste presytene farby. Ludia to maju radi.
Moj znamy si dokonca downloaduje iba filmy s HDR, o ine nema zaujem.

Mne sa to proste nepaci, je to neprirodzene a pokladam to za cisty hnus.
Ako sa zda, zablokovat to na LG OLED asi nejde (uvidime, co odpise LG Support) a ani v samotnom filme sa to vypnut neda - nejaka volba ako Titulky, alebo Jazyk tam na HDR proste nie je.
Asi to budem musiet strpiet. Len ma to hneva - kvalitny velky TVP 4K UHD, dobry film a - a musim to pozerat v HDR.
Este moznym riesenim je ignorovat filmy s rezimom HDR. A to aj - pokial mozno - robim.

Dakujem za trpezlivost pri citani mojho osobneho nazoru na HDR ;)

romanss

@romanss

jasne, proti gustu ziaden disputat ako sa hovori... myslim ze dnes je stale vacsina obsahu v SDR, takze vyhnut sa HDR urcite da, UDH Bluray disky vzdy obsahuju aj druhy disk s "obycajnym" SDR Bluray, herne konzoly maju moznost vypnut HDR, akurat to nebude take jednoduche v sluzbach typu Netflix a pripadne v TV broadcaste v HLG standarde, aj ked neviem kto v tomto standarde v nasich koncinach vysiela... ale casom to pride aj k nam

lianaboy
Registrace: 10/2008

@lianaboy

..no, naozaj teoriu fotografie vobec neovladam. Ked mam na Nikone moznost fotit HDR, tak fotim. Ci je to hnus alebo nieco ine ma vobec netrapi. Hlavne, ze moje HDR fotky vedia ludom pri cestovani pomoct...Preto som spokojny, lebo aj na dochodku sa stale da robit nieco zmysluplne, co ludom vie pomoct.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

Lidi o čem tu vlastně mluvíme,před rokem jsem kupoval 55nu 8002/samsung/,při otázce na HDR mi všichni radili vypnout a nastavit podle sebe-dnes všichni řvou-ZAPNOT,máte schízu nebo co?,samsung má vypinač HDR-naštěstí,nastaveno mám podle sebe,taky nemohu ten přemrštěný obraz jak při přehrávání ,tak z vysílaní,takže mi prosím už konečně vysvětlete v čem zas dělám chybu?! :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@spyko

Chybu nerobíš žiadnu, vtedy keď si Ty kupoval telku "odborníci" ešte nemali telku s HDR, takže Ti radili, že vypnúť :))) Teraz keď už majú, tak samozrejme zapnúť. :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

- HDR a bracketing při fotografování jsou speciální SW funkce přímo v přístroji nebo v editoru, model od modelu se mohou lišit v obsluze i konečném efektu, kde posunem expozice pomocí několika snímků vyjasníme stíny a ztlumíme jasy podle svého vkusu nebo vkusu automatu. Srovnávat to s televizí je nesmysl. Chybné HDR může fotce ubrat kontrast
- u televize je to trochu jinak, kvalita obrazu začíná kamerou a osvětlením, ale na konci jsou aparáty s různými panely a různou bitovou hloubkou. Proto se vysílá postranní signál HLG, který u lepších televizí umožní využití moderních funkcí např. je HDR10, HDR10+ nebo Dolby Vision, které starší modely nemají. To zase souvisí s barevným a jasovým rozsahem displeje a propustností HDMI. Každý výrobce to má jinak, má svoje značení a odlišnosti jsou i model od modelu.
- @romanss zkus se mrknout na nastavení průchodu obrazu ze SAT boxu do HDMI pro up-scalink formátů do 4K.

MMorous
Registrace: 10/2019

a este vypnut aj HUP aby to nebouchlo, no .... :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@MMorous

OK, vdaka, pozriem to.

romanss

@petersk

Ked som nemal TVP s HDR HLG, ja som kazdemu radil VYPNUT.
Teraz, ked uz mam TVP s HDR HLG, kazdemu radim VYPNUT.
:)))

romanss

@romanss

aj v hdr si mozes nastavit rozne parametre, jas, farba, kontrast, dynamiku atd. nemusis to pozerat tak ako to nastavil vyrobca tv, ja som sa s tym hral asi tyzden po veceroch, ale teraz som spokojny

Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro

kratos
Registrace: 4/2008

@lianaboy

hlg pouzivaju nemci aj poliaci

kratos

HDR je podla mna najlepsi napad za posledne roky a kazdy kto to videl to chce mat v TV, nie este aby to vypinal :lookaround:

kratos

@kratos

A prečo Ti vadí, že to chce niekto vypnúť. Nech vypne a komu sa páči zapnutý tak nech si to užíva. Ale u veľa ľudí je to tak, ako napr. že 8 stupňová automatická prevodovka v mojom aute že ako funguje mňa veľmi nezaujíma. Mne sa páči ako funguje, dá sa to aj na ručnú prevodovku prepnúť alebo lepšie povedané ručne prepínať, ale mne vyhovuje automatické preraďovanie. :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Jj automatika je dobra ale nie do mesta, teda myslim ked vidim chudakov ako nevedia zaparkovat, ked treba hore dole do medzery sa vpichnut. Neviem ale viem ze ked uz idu na koniec rady je jasne, ze bud je neschopny sofer, alebo automatika to proste nezvlada sa jemne posuvat po centimetroch ... kde to vidis? :)))

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

@liquere

Haha neviem, mne parkovací automat zaparkuje na centimeter a využívam to aj napriek tomu, že šoférujem už 33 rokov. A tieto automaty sú robené aj do mesta so stop and go a s inými funkciami :)))

petersk

Ja zase punam ludi co ten automat prave moc nepouzivaju, ale ani nevedia zaparkovat, ked treba medzi 2 auta a je menej miesta. Ako casto parkujes takto, medzi 2 auta ??

liquere

@liquere

Nie je to až tak často, ale zaparkujem aj bez automatu :)))

petersk

ja mám všetko zaparkované v obývačke . samozrejme manualne . ale hdr a hlg mi nejak nesedí . tie korejské opice tam zase dali kurvítko. to bude z tej 20% soje (sodža) ,v pet flašiach , čo slopú. chuť to má ako pokazený denaturák. :laughing:

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

@Brumo a jak to máš nastavený? A kabely ? Já mám na všech kabelech napsáno HiSpeed ale jestli je 2.0 nebo 2.1 tam není. Právě objednávám pro konzoli další kabel HDMI 2.1 - je sice 2-3x dražší, ale aby to bylo sichr.

MMorous
Registrace: 10/2019
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra