Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Freesat vs. Dolby Digital

Dobry den priatelia. Rad by som sa na nieco spytal. Okrem obrazu som velky fanusik aj kvalitneho zvuku. Taktiez som buduci odchodilec zo Skylinku, ale to je ina. Vzhladom k technike, ktoru doma pouzivam mi tato umoznuje vyuzivat zvuk Dolby Dogital stanic na satelite. Volal som aj na zakaznicku linku freesat no bohuzial tam zamestnavaju zrejme ludi od konkurencie a teda otazku mi nezodpovedali. Ako som spominal toho casu som v skylink, kde vacsina hlavne ceskych programov ponuka Dolby Digital zvukovu stopu konkretne - CT1,2HD, CT Sport HD, PrimaHD, Prima Cool HD, Prima Max HD, NovaHD, Nova Sport 1,2HD, HBOHD a zo slovenskych iba Jednotka a Dvojka HD. Idem teda priamo k zdroju k vam a chcem sa spytat ako je to s Dolby Digital stopou na Freesat. Dakujem za kazdy vecny koment. Dovod mojho odchodu zo skylinku je zrejme jasny, no ja nebudem vyplakavat, ale riesim. Pekny den

swina62
Registrace: 9/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Freesat vs. Dolby Digital

Freesat mám ještě z dob UPC a největší slabina je právě zvukový doprovod.V dolby digital toho je pomálu, např HBO,dva Filmboxy,pár Maďarů pár dokumentárních a jinak bída.Ahoj

Kombi
Registrace: 10/2007

@swina62

Co.se týká DD tak to je u stanic ČT šířeno jen na stanici ČT Sport HD. Ale podle vyjádření jejich podpory pravděpodobně neví co sami nabízí, protože před pár dny mi na obdobný dotaz přišla odpověď, že zvuk Dolby digital nabízí na stanicích ČT od roku 2008. Pak tedy nevím, proč mám u ČT 1 a 2 jen stereo. :)

dcermak
Registrace: 4/2020

V pozemáku vysílají na všech CT kanálech v DD2.0,pouze některé filmy a sporty např. MS ve fotbale nebo v hokeji 5.1.Standart je ale 2.0! Ve Freesatu ale ne,tam je standart stereo Rv

Kombi

@dcermak

Kocúrkovo,
to vieš zabralo by im to obroooovský dítový tok :laughing:

VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7

kostik123
Registrace: 3/2009

@swina62

Ono je to s tím DD u nás trochu podivné.Velmi často v případě CT pouze 2.0.I některé programy jako třeba Nova,Filmbox Extra HD i jiné jsou nonstop 5.1 ale mluvené slovo zní taktéž nonstop ze všech tří předních repro což se třeba nikdy nestane v případě HBO 5.1 zvuku.Domnívám se,že skutečné 5.1 musí mít monolog,dialog pouze ze středu,pokud jsou tam i mluvící. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@hobo

Suhlasim, ze nie je DD ako DD. Na Skylinku Jednotka a Dvojka HD vysielaju DD 2.0, ale PrimaHD a jej dcery + NovaHD vysielaju DD 5.1. Samozrejme aj HBO HD. U CT HD a CTSport HD je to tak ako si pisal kombinacia 2.0 - 5.1.......zabavka bola pocas MS v hokeji na CT Sport prenos 5.1 a reklamy 2.0 a teda dost to otravovalo ked sa kazdu chvilku menil zvuk. Ja mam doma pripojenych 7.1 a som rad, ze vyuzijem obcas 5.1. BTW pozeral som Bad Boys for Life 7.1 Dolby Thru HD - Master a paradicka. Tak ci tak vam dakujem za odpovede a teraz viem, ze sice freesat ponuka viac ako Skylink no na ukor kvality 21.storocia. U digi je to rovnake ako u freesat....snad sa niekedy dockame 21. storocia. Diky moc

swina62
Registrace: 9/2010

Příklad

Specielně porovnat 5.1 u Primy a Novy.Oba programy nonstop 5.1 a v případě Novy žvatlání ze všech předku.Prima v pořádku pouze střed. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

Se zvukem Dolby Digital je to na českých kanálech bída. ČT vysílá Dolby na všech kanálech, ale akvizice kupují pouze s dvoukanálovým zvukem, což je nepochopitelné u koncertů na Artu, tady jsem Dolby 5.1 ještě nezažil. Nova DD 5.1 vysílá, ale DD5.1 to není. Kvalitní DD 5.1 je pouze na Primě, ČT1, HBO vše na Skylinku.

Kamil
Registrace: 1/2006

Kamil
HBO i na Freesatu, jako jeden z mála.

Kombi

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra