Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Polský vysílač k24 zrušil k24 z Chlumu u HK

dnes poláci přeladili na k24, který úplně vyrušil přechodový multiplex na k24 Chlum
- nyní v lokalitě kolem Hradce Králové nelze zachytit programy vysílané z k24 vysílače na Chlumu
-na dotaz jak se tato kolize bude řešit provozovatel odpověděl, že problémy monitorují a řeší plánované přeladění urychlit
-multiplex by měl být přeladěn na k45

fergus
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Polský vysílač k24 zrušil k24 z Chlumu u H...

Měli na to dost času. Stále se to posouvá a není k tomu důvod. Rv

neuzil
Registrace: 7/2009

Bydlím v Hořicích a zatím nemám zprávy od žádného svého zákazníka, že by došlo k rušení K24 tady ani v blízkém okolí. U mě doma taky bez problémů.
Možná je ještě brzy, ale asi to nebude tak horké.
Ještě o víkendu jsem mluvil s člověkem z helpdesku DB (provozovatel PS13) a žádné řešení zřejmě není na obzoru. Poláci evidentně přeladění K24 neodložili a DB přeladit v horizontu dnů či týdnů neumí, resp. to nezáleží úplně pouze na nich.

mediator12
Registrace: 12/2015

- horké to je, v Hradci signál z Chlumu je prostě nefunkční
- všude se to chová jinak, podle síly signálu poláků
- buď rád, že to v Chlumci jde

fergus

PL K24

Tak ono v Hořicích to směrově vychází úplně na opačnou stranu, kdežto v Hradci a okolí...

PeVy
Registrace: 2/2006

@mediator12

". Poláci evidentně přeladění K24 neodložili a DB přeladit v horizontu dnů či týdnů neumí..." Oni by to i uměli, ale proč by to dělali, že? Stát proplatí delší souběžné vysílání (necelých 50 mega se přece jak DB tak ČRa hodí) a, že vysílání PS13 na K24 někdo nebo něco ruší? O peníze jde vždy až v první řadě a divák? Ten přece nikoho nezajímá. Poláci termíny přeladění oznámili v lednu 2020 a konkrétně Sněžné Jámy tam byly (na rozdíl od jiných dřívě přeladěných vysílačů o dnešní noci) uvedeny co se termínu týká (noc z 2/3 června) naprosto přesně. Proto jakékoliv problémy s rušením jdou za námi, Poláci jedou přesně podle svého plánu a neohlížejí se na ostatní. To jen u nás se pořád berou na někoho ohledy, jednou na tu skupinu, podruhé zase na onu, atd.. Bohužel.

cha-cha
Registrace: 5/2007

Polský vysílač k24 zrušil k24 z Chlumu u HK (# 236

-pánové máte určitě pravdu, takový zmatek při přechodu na Dvb T2 a neustálé přelaďování je opravdu na padlé hlavu
-dnes jsem zkoušel k24 na různých místech v HK a nikde ani ťuk, k24 ani cz, ani poláci
-provozovatel zatím mlčí, a diváci v HK a okolí se diví,že jim z ničehonic nejdou některé programy

fergus

- něco museli pravděpodobně na vysílači vyřešit,nyní prozatím multiplex k24
z Chlumu funkční
- ale uvidíme ráno, pokud to půjde zaslouží si provozovatel R^

fergus

-ráno opět K24 z Chlumu nefunkční, takže nevyřešeno
Rv

fergus

@mediator12

Potvrzuji zrušení příjmu K24 v HK a okolí a rovněž zrušení příjmu v okolí převaděče UO Andrlův Chlum. To je od včerejška telefonů !!! :fuming: Rv

jiriks
Registrace: 12/2018

Polský vysílač k24 zrušil i PS13-k24-Vrchlabí

Potvrzuji,že ve Vrchlabí PS13-K24 je nefunkční.K45-MUX4 sice vysílá ze stejného místa,ale menším výkonem a je u mne i když jsem vzdálen cca 460m nechytatelný.Je to zřejmě i z důvodu,že někdo se rozhodl použít stožár umístěný pod kopcem a navíc anténní systém umístil do dvou třetin a né až na vrchol!Navíc na mapě D.B. i Televizním Webu je udávaná ulice Školní(která je o 30m výškově výš),ale ve skutečnosti se vysílá z ulice Družstevní- jak uvádí ČTU!Kontaktoval jsem D.B. telefonicky i písemně a na toto je upozornil- a nic.Kontaktoval jsem i MÚ Vrchlabí,že by bylo vhodné jednat s D.B. o možném přemístění tohoto vysílače do přibližně stejné pozice kde mají ČRA zprovoznit převaděč MUXU 21-22-23 a to z důvodu jednoduchosti příjmu jednou anténou a bylo mi řečeno,že z důvodu konkurence ČRA na svoje místa D.B nepřipouští!Takže asi ani nejde o diváka - co k tomu říci?Domníval jsem se, že když se něco dělá,má se to dělat pořádně - vždytˇ to není na týden!!!!

janosek
Registrace: 6/2018

Zajímavé je, že u nás nejde K 24 CZ ani K 24 Pl. Je to vůbec možné, tomuto moc nerozumím. No uvidíme.

neuzil

no ruší se to navzájem , pokud je stejný kanál záležet bude na poloze , antény , tady maj ty jejich rozhodnutí , aby lidi v této
situaci nemuseli měnit přijímače a vlastně by v té době neměli
pracovat ani anténáři , ale to teď neplatí a tak by měli pokračovat v přeladění

dnurg
Registrace: 12/2016

Včera večer v CnC televize na K24 nehrály. Měřák jsem nevytahoval, tak nevím, jak to vypadalo se signálem, ale K25 Polsko a zbytek DVB-T2 normálně jel. Poláky beru z Klodzka , zhruba 22,5dB na kanálovku z Kovoplastu.

decmen
Registrace: 2/2008

chyba mezinárodní koordinace na naší straně

:)) :)) :))

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

Dnes jsem se telefonicky spojil s Digital Broadcasting ohledně kanálu 24 Chlum a jeho příjmu v okolí Hradce Králové. Operátor, který problému skutečně rozuměl sdělil následující.Po spuštění K24 na polské straně, dochází k rušení K24 na Hradecku. Vina je na naší straně rozhodnutím o prodloužení přechodu na DVB-T2, což samozřejmě Polsko nezajímá. Broadcasting se nyní snaží přesvědčit naše kvalitní a rychle pracující úředníky o překlopení K24 na K45 rychleji.
Takže nic nového. Vzhledem ke kvalitě odpovědných úředníků si budeme muset počkat téměř až do konce srpna, pokud se nemýlím. Přeji hezký den.

neuzil

@neuzil

broadcasting se snazi presvedcit uredniky ????
sami sou liny. at to prepnou a smitec.
problem neni ve statu, problem je v lidech

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Ale posuntím toho termínu z české strany bylo zachráněno několik tisíc lidských životů.... Alespoň tak mi to tady bylo řečeno.

bretah
Registrace: 9/2012

@bretah

a kde ? v bangladezi ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

Vyhledej starší diskusi na toto téma. Od koblihářů jsem tady dostal pěkně za uši...

bretah
Registrace: 9/2012

Pozastavení přechodu bylo rozumné, ale když už se situace s covidem uklidnila, může se pokračovat okamžitě bez prodlev!!! Důvod pro odklad o 4 měsíce je pouze zájem operátorů (ČRa i DB) na co nejdelším prodlužování přechodného období, páč jim z toho kapají státní hrachy.. Žádní úředníci nebrání DB v přepnutí, upravený TPP stanoví pouze nejzažší termíny, ze strany DB je to pouze žvást a lež, každej tejden PS13 navíc je pro ně dobrej... avotomtoje

lance
Registrace: 10/2008

RE: Polský vysílač k24 zrušil k24 z Chlumu u HK

-pozastavení přechodu na Dvb T2, určitě rozumné nebylo, protože 80% uživatelů již je na DVB t2 připraveno a kolik milionů toto neprofesionální rozhodnutí poplatníky stálo, hanba všem, kteří se na tom podíleli
- oni na to překlopení spěchat nebudou, za prodloužení obdrželi, nebo obdrží dotace, které by asi museli vrátit
- budou dále vysílat z Chlumu na K24 a rušit kanál 24 poláků na území vč kraje
- takže znemožní příjem jak našich programů, tak i poláků
- je nehorázné, že tento stav kompetentní orgány vůbec nezajímá a stát platí za to co nefunguje a co zavinil někdo špatným rozhodnutím

fergus

Libušín u Kladna - 15 polských programů

Přeladění na polské straně mi potěšilo, mám 15 polských programů /k.24 a k.30 ze Sněžných Jam. Příjem je realizován velkým plzeňským sítem umístěným na půdě pod taškami a 15 ti metry koaxiálního svodu k settopboxu. Vše bez výpadků v top kvalitě.

DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),

pigfucker
Registrace: 5/2008

@pigfucker

Od teď pouze 14 😃😃. Zato o jeden víc v HD.

PeVy
Registrace: 2/2006

Lovčice

u Chlumce n.C., K45 o.k., K24 nula bodů, solo anténa směr bojiště u Chlumu. Klient mi volal, že mu týden nejde "něco" v T2. Tak jsem ho ujistil, že musí vydržet do 23.6.
Tohleto se našim fakt nepovedlo :fuming:

decmen
Registrace: 2/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra