Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Restart oscamu přes crontab ?

Chtěl bych pravidelně cca 2x týdně restartovat oscam (přes crontab) v přijímači kde mám kartu ... někdy v 5 ráno. Vyhledával jsem něco, ale bez úspěchu ...

Poradí někdo ?

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Restart oscamu přes crontab ?

také se přimlouvám, už není tak strašné co to bývalo ale cca 1x za 2 měsíce mi ve VU+ oscam a já na to přijdu třeba až ve chvíli kdy mám na disku několik pořadů nenahraných.........

Jantars
Registrace: 2/2008

@Jantars

Přesně ... občas se sekne ...

ivo2001

nie je rozumnejsie, ked uz to potrebujete nastavit restart celeho boxu?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere - tady jsem něco vytvořil

to je taky řešení, ale někdy nevyhovuje

toto je na restart v 5:00 ráno v po + st + so
(zatím netestováno)

0 5 * * 1,3,6 /bin/sh "/var/etc/oscam_restart.emu"
(toto zapsat do crontabu root) - cesta /var/etc/cron/crontab

do souboru oscam_restart.emu - dát toto - práva 777
(soubor dát do /var/etc/ )

stopcam = killall -9 oscam_atv_emu
startcam = /usr/bin/oscam_atv_emu -r 2 -c /usr/keys/oscam_atv_emu

(ještě by tam mohl být parametr -b, což je že není vidět restart, ale v 5 ráno je to jedno ...)

Jinak je to pro oscam_atv - v img OpenATV

ivo2001

a neni lepsi najit stabilni verzi oscamu ???

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

neviem co prevadzkujete, asi box bezi stale bez vypnutia???? Osobne nepotrebujem restart nikdy, ale ked je podla mna lepsie cely system restartovat. Pokial mate kopec veci poprepajanych ked nemozete restart systemu, nie je iste ze vam to pomoze, asi bude chyba inde ... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

@bublajs

máš pravdu, ale pokud máš nainstalováno více pluginů může se něco seknout a přestává to fungovat ... restart trvá cca 5s ... a je to

Restart celého boxu je taky rychlý (třeba minuta), ale osobně mám linky na disky v domácnosti a nějak se mi to po běžném restartu nechce navázat zpět ... tak to řeším restartem přes web rozhraní

ivo2001

restart systemu sa da nastavit v menu ATV cez casovac vypnutia rozne.

liquere

@liquere

Ten používám na vypnutí v noci do Stand-by

V OpenATV je i Cron Manager - ale psát to ovladačkou je hrůza

ivo2001

he možné že má konfigurace oscamu které nerozumím není úplně optimální a tak to čas od času zatuhne......tak nějak ale žiju roky s vědomím že zátuh párkrát do roka je normální.
Proto bych uvítal nějaký jednoduchý způsob jak bych si automaticky restartoval box ze standby do stanby. Návody jak toho docílit přes standardní časovače nahrávání jsem přiznám nepobral.........

Jantars

Pro všechny tyto časovací funkce je crontab, můžeš třeba nastavit v tabulce, že se celý přijímač ve dvě v noci restartuje a ve 2:05 posune do standby.
To tuhnutí oscamu je často chybným nastavením oscamu. Nejčastěji přeteče paměť pro bufferovaná data. Občas to ale mají na svědomí i data přitékající z nebe, se kterými si oscam neví dobře rady, většinou nějaké rozsáhlejší upgrady pro kartu - jenom soudím, že je někde nedostatečný datový prostor, který přeteče. Nikdy jsem neměl dost trpělivosti logovat, ukládat někam mimo a podívat se po pádu.
Restart oscamu pomocí cronu je možný a funkční, kdysi jsem to tak na příjímačí s menší pamětí a tehdejšími verzemi oscamu dělal. Současné přijímače a současný oscam to nepotřebují - netuhnou. Tak jsme to už nenainstaloval.

Antonín
Registrace: 8/2005

@Antonín

oscam bezne vubec netuhne a pokud nekomu ano, je to vzdy v nastaveni.

chocholos
Registrace: 11/2007

ATV ma v menu casovac vypnutia, tam zmenis v prvom riadku restart systemu a nastavis kedy ...... kedze to nepouzivam treba vyskusat. To nie je casovac nahravania !!!!

liquere

@Antonín: to už se ale dostávám hodně blízko linuxu - snažím se pochopit jak zprovoznit něco čemu se říká crontab ale tak nějak tápu jestli musím na svém openpli nejdřív nainstalovat nějaký plugin........

@Bublajs: stabilní Oscam.....hmm, ale kde brát a nekrást? Přerdpokládám, že bych musel dlouhé hodiny studovat jak to funguje než bych byl schopen si oscam okonfigurovat a možná že bych to i samostudiem nedal :-(

Jantars

1. nevím jestli je v openpli naistalovaný cron, protože to už horu let nepoužívám, ale soudím že spíše jo - a zjistit to v příkazovém řádku je raz dva.
2. umět nastavit oscam je do jisté míry filtr a práh na využití za odměnu, pro neznalé jsou jiné cesty příjmu - CAM, karta, předplatné. Každopádně nastavit oscam, aby se nazahlcoval zase tak těžké není, navíc je zadarmo dokonalý popis na webu pro každého.

Antonín

ok,
asi mi nic jiného nezbude než se vzdělat :-(

Jantars

@Jantars

mam jen uplne minimalni nastaveni se kterym to chodi. ve spouste konfigu je kupa balastu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

@bublajs: Díky za info nicméně má znalosti jsou na úrovni toho, že jsem si od prodejce vyžádal zip s oscam soubory a vím kam je přes ftp nakopírovat a kde případně žije webové rozhraní toť vše.
Asi to vše takto klape až na to, že teď (spíše už ale opravdu výjimečně)se oscam zasekne (zpravidla to bývá když se má nějaký pořad načíst) nebo se taky stává že se obraz někdy rozpadá. Ruční restart oscamu vždy vše vyřeší. Možná že by to vyřešila oprava konfigurace oscamu, možná ne.
Škoda že tam není žádný watchdod který zkoumá funkčnost pluginu a pokud nejede tak ho restartuje........

Jantars

chyba nastavení a milión nesmyslného balastu v konfigu - napiš do google oscam config, vyleze odkaz na streamboard a tam je přesně pospané co je na co
pak se podívej do konfigů v tvém přijímači a vymaž zbytečnosti
kopírováním souborů, které ti pošle bůhvíkdo, který možná nikdy neviděl příkazový řádek linuxu, se nikam nedostaneš.

Antonín

@Antonín

a čo keby pán profesor poslal ten svoj . teoriu už poznáme .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

K čemu by komu byl můj konfig? Který počítá s použitím karet SkyDE, Polsat, Movistar a HRT, které mám ve svém serveru, který mám v Česku, ale k tomu používám lokální Skylink pro případ výpadku spojení, protože většinu roku žiju na dvou různých místech v zahraničí? Je nepravděpodobné, že by to mohlo být k užitku komukoliv.
Leda zbytečná práce s vymazáním IP adres, hesel, aby se mi nějaký hejhula neprolamoval ke kartám.

Antonín

pro vysvětlení - nemám tam nacpanej konfig co mi kdo poslal ale mám ho od prodejce. A do dnes tj. cca 3 roky (nebo kolik to už je let kdy vznikl SOLO4K) chodí byť s drobnými výhradami jak jsem psal.
Ze začátku záznam zatuhával výrazně více, později s aktualizacemi E2 se do zlepšilo (proto jsem si říkal že problém byl a je jinde než oscam)...

Jantars

Prodejce v českých podmínkách neznamená jistotu, většina ví o linuxu a oscamu dost málo a jenom kopírují. Jak sám vidíš - jejkich konfig nefunguje moc dobře.
Nevím, co myslíš aktualizací E2? Aktualizaci enigmy? Jako jinou verzi enigmy? Příčina padání je většinou přetečení nějakého bufferu, třeba oscam ukládá do paměti všechny ECM a až ucpe paměť tak padne.
Abychom se někam pohnuli, bylo by asi potřeba definovat, jakou verzi oscamu vlastně používáš, a co tím oscamem vlastně děláš a co tuhne...atd atd...nejjednodušší je když pustíš oscam ručně z příkazového řádku a budeš koukat, co napíše, když ztuhne. Z toho asi příčinu pochopíš sám. Nebo to někam napíšeš a on ti někdo řekne, co s tím.

Antonín

@Jantars

nevim proc, ale mam za to ze tam ten watchdog je.
dm520 OSCam: build-audi06_19-svn1.20 Build: r11420 Compiler: mipsel-unknown-linux-gnu
ibox: OSCam: 1.20-unstable_svn Build: r10656 Compiler: mipsel-unknown-linux-gnu
z4k: OSCam: 1.20_svn Build: r11572-798 Compiler: arm-oe-linux-gnueabi
bez problemu vsecko

bublajs

@Antonín

to ti nezozerem ze proamericky sorosovsk pisalek ma na servery funkcnu sky de, tak isto movistar .. mozes mat leda tak ten skylink ice a polsat 1803 .. pretoze este donedavna si hen hugovi na inom boarde radil pri hd03 karte ze ma spatny reader a pritom mu chybali len relevantne data, pane zacatecniku nebo ntaky konecni *u :)))

pelc
Registrace: 2/2020
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra