![]() |
|
Zobrazení TV přijímače SamsungMáme doma (se zetěm) dva přijímače LED Samsung 75" 4k a jsme spokojeni.Porovnal jsem kvalitu obrazu pozemní televize přímo z tuneru televizoru a ze vstupu HDMI. V případě SD je obraz mnohem lepší přes HDMI z VU+Ultimo 4k nebo z Technisatu UHD, pokud je na výstupu externího přijímače nastaveno rozlišení 2160p. Lze donutit TV přijímač, aby všechno přepočítaval do 4k? Proč to nedělá automaticky? V Menu televizoru jsem možnost nastavení rozlišení nenašel. Může to ale být pouze moje chyba. Na zdejším fóru jsem již dávno četl, že nejlépe přepočítává televizor. U mne doma to neplatí. Děkuji předem za všechny reakce! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: Zobrazení TV přijímače SamsungTV Samsung takovou funkci má - jmenuje se AI Upscaling neboli Inteligentní režim a lze jej v Menu TV deaktivovat. |
Dorothea
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
RE: Zobrazení TV přijímače SamsungNejprve bych to konzultoval s manželkou, tchýní a snachou. Prevence a rodinná pohoda je základ. :)VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
RE: Zobrazení TV přijímače Samsungu vuplus je to podľa image .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
@BrumoAle na to se tazatel přece neptal, jde mu o TV a jeho nastavení. S výstupem HDMI z boxu je spokojen. |
Dorothea
Registrace: 5/2020 Příspěvků: 44 |
![]() |
|
Zajímaloby mě co dokáže připojení přes HDMI i kvalitního 4K boxu upscal. na 4K nebo přímo tuner TV UHD těchto rozměru vykouzlit z těch mnoha našich totálních SD patlanin.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
DodatekNebo už přestalo platit rčení z h.... se bič neuplete? |
hobo
![]() |
|
RE: Zobrazení TV přijímače Samsungvzdialenosť ti nepomôže . čmuhy po štetci zostávajú .![]() vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 598 |
![]() |
|
Patlaninamůže po upscalingu externím přijímačem vypadat slušně. Pozemní slovenské kanály JOJ Plus, JOJ, TA3, WAU s rozlišením 720x576 se zobrazí tak, že slovo "patlanina" by nikoho ani nenapadlo. Běžící text v dolním pásu TA3 je ostřejší.Dokonce ani ruská televize RTR, která vysílá s nízkým rozlišením,vypadá obrazově aspoň přijatelně. Chce to posoudit vlastníma očima, nikoliv mediální propagandou... Nicméně v televizoru All upscaling jsem nenašel... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostVšechny prachy, co ta 75" TV stála, padly na to její velké sklo a hromadu smart funkcí, na střeva s kvalitním video-processingem už nezbylo...![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
@samorost..plne s tebou suhlasim ohladne akejsi patlaniny. Pretoze to moze napisat iba teoretik bez praxe prijmu slovenskej terestriky tebou vymenovanych tv stanic. Pretoze cca pred dvomi rokmi som pisal nieco v podobnom zmysle ako Ty, avsak s prijmom na mensej 65" telke....Jenoducho prijem tv stanio WAU, JOJ, JOJ Plus a inych v slovenskej terestrike a PATLANINE pisu taki, ktori maju prijem realizovany na super lacnych telkach.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
@hobo..kup si kvalitnu telku a prijimaj slovensku terestriku, potom Ta ani len nenapadne pisat o patlanine.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
RE: Zobrazení TV přijímače SamsungUž při výběru typu Samsungu je potřeba se zajímat,jestli tv AI Upscaling umí,pakliže je to priorita.Ne každá tv je umělou inteligencí vybavená.Většinou se jedná o QLED tv 4K nebo 8K větších úhlopříček. |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
RE: Zobrazení TV přijímače SamsungSAM.55nu8002-mám podobnou zkušenost s DM525 na kterém mám pozemku,ale ani na samu se mi nezdá pozemka jako patlanina ,včetně poláků,nebo mě šálí zrak? ,propaganda jak z ČT?![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
@bohus31O kvalitu mojich dvou TV neměj obavu nikdy bych si nekoupil TV s cenou pod 30 tis.Slovenskou pozemní nesleduji-nemohu sleduji občas na sk kartě pouze HD.Proto jsem také napsal našich patlanin.Ale zřejmě je třeba to rčení vymazat z povědomí všech lidí.Proč vlastně všichni chtějí alespon HD verze vysílání jednotl.programu nejlépe však UHD?Vždyt do UHD TV podle tebe stačí výborná kvalita pozemního sk vysílání?A ještě čím větší zobrazovač tím lépe.Pouštět SD do UHD TV je tak trochu mimo mísu.![]() |
hobo
![]() |
|
RE: Zobrazení TV přijímače SamsungHoboNic ve zlém, ale přeci neznamená že když jsi dal za Tv přes 30000 že jsi koupil to nejlepší! ![]() |
Kombi
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 685 |
![]() |
|
@KombiNe není to nejlepší,ale není to výše zmíněná lacná telka.Mimochodem není to zas tak dávno co se tady v jednom vlákně docela vychvalovala a doporučovala Hisense 55 palcu za cenu dost pod dvacet VA panel s EDGE 100Hz![]() |
hobo
![]() |
|
@samorostMediální propaganda jde uplně mimo mě.Jenom zdvořilý jediný dotaz:zmíněné sk programy v sd pokud ty samé porovnáš z HD je rozdíl sotva patrný nebo hodně patrný na TV těchto rozměru?![]() |
hobo
![]() |
|
RE:Zobrazení TV přijímače SamsungNa 4k TV je SD většinou katastrofa.. Zlatá Plasma.. |
radbarto
Registrace: 11/2017 Příspěvků: 996 |
![]() |
|
to hoboSamozřejmě hodně patrný. HD se blíží v přepočtu 4k, je lepší než "obyčejné HD".Rozdíly Sd, HD, 4k jsou naprosto zřejmé. Jde ale o to, že patlanina SD již není patlaninou... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostno jako VHS nahraný na DVD,to je taky super qualita |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
@radbartoAno je to katastrofa.Navíc bych dodal,že jsem v podstatě koukatelné SD na UHD TV ještě neviděl a to mám TV pouhých 50 palcu.A je uplně jedno zda je to pozemní,kabel vodafone,skylink,digi.Takže mohu docela porovnávat.A nevěřím v zázraky ani kvalitních externích UHD mašinek. |
hobo
![]() |
|
RE: Zobrazení TV přijímače SamsungUpscale je vždycky dopočítání a vymýšlení neexistujících dat. Nicméně není upscale jako upscale, jsou chytré (většinou drahé) i hloupé (levné) algoritmy. Rozdíly mezi výsledky jsou dramatické. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Zobrazení TV přijímače SamsungNiekedy mi to prijde tak, ze samorost vie konkretizovat veci naprosto presne. Jeho prispevok 23:23.18 je jednoducho meomylne vystizny a plne s nim suhlasim...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
![]() |