Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

DM 525 a Oscam

Ahoj prosím o radu jestli by někdo věděl co je špatně. Na DM525 jsem nainstaloval image Merlin OE2.5 a snažím se rozchodit Oscam. Ten jsem bez žádné zahlášené chyby nainstaloval a když ho chci spustit jdu přes modré tlačítko do emulátorů, tam ho vidím (Oscam 11.577-r798) tak na něj kliknu a objeví se obrazovka s červeným/zeleným tlačítkem na spuštění. Zmačku zelené, kontrolní tečka se přehodí na zelenou, ale nic se neděje. Odsud se dá vyskočit pouze tlačítkem exit na DO a když tam jdu zpátky svítí zase červená. Mám zkušenost pouze s DM 900, kam jsem si dával taky Merlin a tuším, že oscam byl už součástí a hned mi to bez problémů běželo. Díky.

Arsenalek
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DM 525 a Oscam

Bohužel ti neporadím,naopak potřeboval bych poradit-jak si do 525 dostal merlina/je v něm čeština?/ a co si tam měl před tím ,mám totiž DM 525 dvb-t2/c a starý ATV 5.3,chci změnu jen už jsem dlouho mimo enigmu,děkuji. :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

@spyko

Je nový, dělám dobrý skutek pro někoho do rodiny a mám s tím starosti :-) Image jsem tam dostal klasicky - zapnout zadním vypínačem a podržet přední než dobliká. Pak flash přes notebook. Češtinu nastavíš pak po rebootu přes DO.

Arsenalek

@@@@

robiš niečo chybne, šlape to v pohode, ešte raz: instal merlin, instal GP4, instal cam feed, z adonov si stiahneš oscam, prepíšeš configy , reštart boxu a musi to isť

maros30
Registrace: 1/2006

@maros30

Můžeš mě ještě nasměrovat, kde v adonech najdu ten oscam? Prolezl jsem to a nevidím ho.

Arsenalek

@@@@

ako som pisal, musiš si nainštalovať cam feed, hladaj toto na nete: gp4-cam-feed-configs_1.0-r11_all.deb

maros30

@@@@

po nainštalovaní reštart gui, a v adonoch najdeš potom cams aj configy, nainštaluješ, prepíšeš svoje configy, reštart primača a musi to isť

maros30

@maros30

A ten GP4 cam feed mi pojede pod Merlinem?

Arsenalek

@@@@

trochu to asi nechapeš, GP4 je plugin, cam feed je sučasť pluginu, a samozrejme že to pojde

maros30

@@@@

http://wiki.blue-panel.com/index.php/GP4_Installation_(en)

maros30

@maros30

Aha já měl GP image na starým DM500 tak mě to mátlo :-)

Arsenalek

@Arsenalek

oscam tam dostaneš aj bez GP4 ak tam nemáš nainštalovaný plugin GP4 jednoduchšie pre teba bude tam dať príslušný deb baliček oscamu ktorý spustíš cez dreamcc alebo syscc

peto197601
Registrace: 3/2019

@peto197601

Pravě přes ten syscc jsem se to snažil pustit a nic se nedělo. Viz muj uvodni popis.

Arsenalek

@@@@

na OE2.5 nie je nič lepšie ako GP4

maros30

@Arsenalek

možno tam máš oscam pre dreamcc je tam rozdielne umiestnenie

peto197601
Registrace: 3/2019

Jestliže se chcete něco dozvědět, musíte se naučit používat telnet a program oscam spustit ručně z příkazového řádku. Uvidíte vše. Tak je to v linuxu prosté. Jinak můžete jen do nekonečna bastlit metodou pokus omyl, aniž byste tušili co děláte.

Antonín
Registrace: 8/2005

Súhlas s Antonínom, s telnetom(ssh) cez putty(netreba žiadne syscc/dreamcc/muchacc) by mal začať každý, kto sa o niečo podobné pokúša. Najmä, ak je to veľmi jednoduché. A hlavne mám spätnú väzbu, vidím čo sa deje, čo môžem využiť aj neskôr pri spúšťaní pluginu cez DO.

baltik
Registrace: 6/2019

webif ma v sobe terminal a kdyz tam neni lze jej tamtez doinstalovat, takze neni potreba nic dalsiho.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra