![]() |
|
DVD rekordérDobrý den, lze zkombinovat DVD rekordér se Setoboxem pro nahrávání TV programů? Díky. K |
karel11
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 17 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54 | |
![]() |
|
@mmiriboyNe že bych to chtěl ale přišel jsem na to jak to udělat pomocí Fransat boxu co má ještě Cinche. A výstup videa si můžu připojit přes ten rekordér a následně HDMI in do Vu+. A nebo jednu starou TV co mi tu leží ve skříni. Kvalitou obrazu sice stojí za (nevhodné slovo)no ale o tu lidem s tímhle přístupem asi nejde.![]() ![]() ![]() T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
@mmiriboyse nediv,že se neukázal,když za 9 let vypotil 13 příspěvků |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
RE: DVD rekordérMám doma také ještě HDD/DVD rekordér Sony. Jsou to asi už poslední dny, kdy můžu na něj nahrávat z DVB-T, než to vypnou. Již jsem jej nahradil STB DVB-T2 Telesystém se dvěma tunery, takže na rozdíl od rekordéru Sony mohu nyní na externí USB HDD nahrávat 2 programy současně. To je snad jediná výhoda toho STB. Jinak budu ještě dlouho a se slzami v očích vzpomínat, jak propracované programování nahrávek měl ten SONY rekordér. To PVR programování STB DVB-T2 je takové natvrdlé. U mne například:- Programovat jde z EPG, ale často se do nahrávky nepřenese název programu. Výrazně se to zlepší, když začátek nahrávky z EPG zedituji o 1 minutu později, ale i tak název občas chybí. - Prodloužení nahrávky, aby nechyběl konec filmu, jde naštěstí celkem snadno přimo z programování v EPG. - Pokud již minul čas počátku programu, nelze jej už naprogramovat. U Sony s tím nebyl problém včetně prodloužení konce. - Pokud sleduji starší nahrávku, a spustí se nahrávání naprogramovaného pořadu, tak se sledování přeruší. Musím tu starší nahrávku znovu spustit do souběhu s nahráváním a "doskákat" k místu, kde se sledování přerušilo. - V tabulce EPG se nezobrazí, že daný program je již naprogramován pro nahrávku. - Atd., jsou i další problémy s nahráváním proti rekordéru SONY. Lze si na to zvyknout, ale jak jsem napsal, zlatý rekordér SONY. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
@Standa3No, ja si myslím, že problém je niekde inde!A to hlavne v kúpe lacného "No name" stb! Keby si aspoň trošku priplatil a z rozumom kúpil nejaký linux stb, tak tá "muzika" by bola už úplne niekde inde a o inom! VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 143 |
![]() |
|
@Standa3Všechny věci, na které si stěžuješ, velmi dobře fungují na Technisatech. Cena je ovšem vyšší, ale ta byla u DVD rekorderu asi taky. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 673 |
![]() |
|
@tornyPresne!Tiež ma napadlo to isté. T.j. "Standa3" chce porovnávať cenu DVD rekordéra, ktorý by na dnešné ceny stál možno 100 až 200€ s cenou a tým pádom a s kvalitou stb za nejakých 45€?! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: DVD rekordérSouhlasím, asi máte pravdu. Příště na koupi STB pro DVB-T2 "rozbiji plnější prasátko". Ale Linuxový STB nechci. Něco opět se dvěma tunery. To mi vyhovuje, protože absolutně většinu filmů si nahraji a pak je sleduji s rychlým přeskočením reklam. Když zjistím po několika minutách, že nahraný film je totální "blbost", tak ho smažu a pustím si jinou nahrávku. |
Standa3
![]() |
|
@Standa3A dôvod prečo nie linux?VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyNechci se zatěžovat nastavováním Linuxu k obrazu svému. Mám tisíc jiných starostí než si hrát s Linuxovým STB. Každou chvíli se tady Linuxáři předháněji v radách, jaké Image je nejlepší a jak co nastavit. Tomu se chci vyhnout.Rekordér Sony také nebyl postaven na nějakém operačním systému, ale jeho procesor byl naprogramován uživatelsky mimořádně příznivě. |
Standa3
![]() |
|
@Standa3No já pamatuju několik problémů se SONY. V EPG nefungovala česká diakritika, při přechodu na letní čas v EPG zůstal zimní a všechny nahrávání bylo třeba ručně přeřídit o hodinu. Pokud do začátku zbývala méně než hodina, spustilo se nahrávání okamžitě. Další problém byl ten že to při spuštění nahrávání automaticky přepnulo na nahrávaný program a z něho nešlo přepnout jinam a bylo nutné přepnout vstup a spoléhat se na tunery v TV. Stejně tak nešlo nahrávat dva programy současně a to ani ze stejného multiplexu. Taky to bylo dost vybíravé na externí USB zařízení a především pálené CD a DVD. Ale v roce 2009 to byl proti VCR neskutečný pokrok a lepší DVB-T box tehdy sehnat nešel.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@Standa3co ti brání koupit si nový recorder s T2,nebo s2??,uživatelsky sou daleko lepší,než STB,ale zase si přiznejme,doba nahrávání už je pryč,není důvod |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 400 |
![]() |
|
@Standa3Vieš, to že sa užívatelia "predháňajú" z radami a otázkami ohľadom lepšieho image, skínu atď mňa taktiež absolútne netankuje. Ja mám svoje "obľúbené" nastavenia a pri nich zostávam už dlhú dobu.Čo sa týka voľného času na hrátky z linuxmi, som na tom podobne, ale viem oceniť ten "luxus", ktorý mi iný typ stb nedá, tak ako linux. Čiže je to pre mňa jasná voľba. Netreba sa dívať do minulosti a zo slzmi očiach lamentovať, že aké to bolo krásne, ale treba sa pozrieť aj do budúcnosti a začať zdolávať nové výzvy! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: DVD rekordérZ diskuze k DVD rekordéru je patrné, že každý z nás má různé potřeby, své priority a různé znalosti a zkušenosti. Toto je patrné prakticky z každého jiného zde řešeného tématu. A k tomu jsou zde často také nechutné poznámky škarohlídů a rýpalů (tím nemyslím celkem rozumné reakce na můj názor na PVR/DVD rekordér v tomto tématu).Mmiriboy - Linux jsem měl nějakou dobu nainstalován doma v jenom PC, takže jsem s ním dost seznámen. Přesto nějak netoužím mít ho v STB, i když tvůj názor uznávám a respektuji. Pierrepetr - doba nahrávání je už dávno pryč? Je to věc názoru. Někdo chodí do kina, jiný stahuje filmy z internetu. Mi to nahrávání z TV vyhovuje. Nejsem maniak, který si dělá na disku zásoby filmů. Nahraji, ve vhodném čase se podívám a mažu. JanM - možná jsi měl jiný SONY rekordér. Můj měl zabudovaný Sata HDD a externí disk jsem nepotřeboval. Problémy tebou popisované neznám. Výhodou bylo souběžné nahrávání a sledování dřívější nahrávky. To, že nešlo při nahrávání sledovat přímé vysílání přes Stb u mne nebyl problém, protože mám TV se satelitním tunerem. Také si platím kabelovku, která nepotřebuje kartu a signál kabelovky mám rozbočen do dalších TV. |
Standa3
![]() |
|
@JanMMáš pravdu, diakritika u SONY nefungovala. To byla vada na kráse a ne na funkci. Většinou jsem naprogramoval jen něco na tentýž nebo následující den. Takže problémy s přechodem na letní čas jsem ani nezaregistroval. |
Standa3
![]() |
|
RE: DVD rekordérVsetci sa snazia setrit, preto nie vsetko co je nove musi byt aj lepsie. Reklama je reklama. Aj volakedy sa nahravalo na dvd z pripojeneho boxu a komu to vyhovuje cestu si najde, aj ked mozno v nasich obchodoch uz nie, lebo tu sa predava len to co je podla marketingu ziskove , cool a in a new .......![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@Standa3 @PierrepetrStanda3: Nevím proč všichni odmítají Linux v boxu protože neumí s linuxem. Znalost linuxu pro používání vůbec není potřeba. Táta má Octagon SF4008 s OpenATV 6.3 na DVB-T2, o linuxu ví kulové ale používá to jako jakýkoliv jiný box. Potom prvotním nastavení (slušný prodejce to udělá při nákupu) není používání o nic složitější než Cryptobox nebo Skylink ready boxy. Jediný zádrhel je při přeladění kanálů které je třeba ručně zařadit do favoritních skupin a taky pro ty co chtějí vrtat v Oscamu.Rekordér mám RDR-HDX870 který má z výroby vestavěný disk který nelze vymontovat (aspoň jsem to nikdy nezkoušel). Ale tuším že při nahrávání se dalo sledovat dřívější nahrávku, ale nedalo se sledovat z tuneru jiný program. pierrepetr: Je pravda že tu máme online archivy jako ivysilani, Nova Plus, iprima, MYTF1, RAIplay, VTMGO, 6PLAY a kdoví co ještě, ale všechny mají stejnou nevýhodu a to že v nich záznam vydrží týden a vlivem DRM se bude jejich použitelnost v následujících letech stále zhoršovat. Zato mi jdou přehrát nahrávky staré měsíc, rok i 10 let. Nahrávání má stále stejný význam jako před 15 lety a minimálně dalších 15-20 let tu ještě bude. Akorát VHS mezitím nahradil pevný/externí disk a už teď někteří operátoři vyžadují certifikovaný box co má kodované nahrávky. I když taky ve velkém stahuju z internetu a filmy tak prakticky nenahrávám tak spousta obsahu co vysílá TV se na internetu stáhnout nedá a ze stejného důvodu VOD služby NIKDY nevytlačí lineární TV, která tu bude beze změny i za 50 let. Problém je že propaganda některým vymyla makovice a už jim připadá normální že archiv funguje pouze 7 dnů. Hlavně že propaganda říká že to "my mladí chceme" a říká že mladí mění TV za IPTV. Já jsem ve věku 20 let vyměnil IPTV za TV a na IPTV nepřejdu dokud bude existovat DVB-S. T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@JanMAko tu čítam Tvoje príspevky Ty nahrávaš všetko a stále. Je to Tvoja vec. Aj ja som mal obdobie pred 30 letmi, keď som bol mladý, že musím všetko nahrávať lebo ak niečo nebudem mať tak skončí svet. Potom som nato prišiel, že pre koho to robím, hlavne pre seba a kedy to vlastne pozriem. Prišiel som nato, že nikdy, tak načo. Teraz som už v takom štádiu, že čo si myslím, že je hodnotné a hlavne mne sa páči tak to už mám všetko archivované v čo najlepšej kvalite. A tak, aby sa to nejakým spôsobom nestratilo. A keďže ja nepozerám stanice s reklamami veľa vecí hlavne seriály pozerám z online archívov bez nutnosti nahrávania.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 617 |
![]() |
|
@JanMMám také Sony RDR HXD870 (máš asi překlep v HDX) s diskem 160 GB. Disk Sata lze normálně vyndat, ale pro vložení jiného disku je potřeba servisní ovládač SONY s tlačítky na povely "ESC a P.RUN". Nebo dát rekordér do servisu, kde to udělají za nemalý peníz.Mi před několika roky disk odešel při nahrávání, když došlo k výpadku proudu. V PC jsem disk znovu zprovoznil a naformátoval. Nechtělo se mi kupovat nový servisní ovládač za téměř 1000 Kč, který byl v nabídce eBay. Měl jsem doma univerzální ovládač Logitech Harmony 555. V databázi ovládačů Logitech však servisní ovládač Sony nebyl. Podařilo se mi komunikovat s technickou podporou Logitech, a oni mi tyto dva povely do mého ovládače Harmony přidali. Zajímavé, že jsem některé s tebou popsaných problému neměl. Ale to už je jedno. Zanedlouho, po vypnutí DVB-T, bude u mne ten rekordér sloužit již jen jako CD a DVD přehrávač. Vyzkoušel jsem ještě nahrávat na ten rekordér přes SCART program z mé TV Sony (je starší a nemá vlastní PVR) přes vstup L1. Je to takové škrábání se levou rukou za pravým uchem. TV musí být zapnutá a v rekordéru se musí ručně naprogramovat čas nahrávání a vypnutí, nebo spustit nahrávání manuálně tlačítkem rekord a nastavit délku záznamu. Po nahrání je třeba přes editaci doplnit skutečný název nahrávky. To by mohla být tak rada pro autora tohoto vlákna. |
Standa3
![]() |
|
@Standa3A hlavně se v průběhu nahrávání nedotknout DO na té televizi. Jinak se ti GUI te televize (změna hlasitosti, infobar) dostane do nahrávky. Nevím proč chce zakladatel vlákna nahrávat na rekordér když to umí i Cryptobox za 1000 korun. A pokud má DVB-T tak nějaký box nebo novou TV stejně bude potřebovat.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: DVD rekordérDVD rekordér s HDD byl perfektní náhrada za VHS. S DVB-T tunerem a HDMI pak i dobrý na nahrávky z DVB-T, na digitalizaci VHS kazet a tak podobně. V dnešní době je opravdu lepší koupit STB a připojit k němu HDD. A nebát se Linuxu, známý mně tím taky pořád strašil, jak se v tom musí lidi denně hrabat .... ne, nemusí. A i kdyby se něco pokazilo, snadno lze nahrát zálohu, nebo nový image. Za mně STB s Linuxem + HDDDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, GigaBlue UHD Quad 4K PRO COMBO, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 719 |
![]() |
|
@Standa3Ešte raz a na záver na margo toho linux stb. To čo tu píšu iní nickovia ohľadom ovládania je pravda. Dobre nastavený linux stb je vhodný aj pre neznalého, či staršieho človeka. Príkladom je napr. moja cez 70 rokov stará mama, ktorá si tak zvykla na čítanie EPG informácií cez prehľad programov, že keby som jej tam teraz namiesto linux stb dal nejaký "no name šrot" stb, tak ma asi pošle s ním..., veď vieš kde!!!![]() ![]() ![]() Čo sa týka nahrávania, dobrý linux stb zvláda nahrávanie viac než 2 programy (niektoré aj 8!) súčastne a to aj keď sú kódované, samozrejme za predpokladu, že dekódovacia karta je čítačke a na stb beží oscam. A taktiež dobrý predajca sat techniky ti ponúkne linux už prednastavený, čiže veľakrát tam treba nastaviť iba maličkosti. VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
RE: DVD rekordérto plati, cez DO nikto kto to nepozna nevie co mu bezi na boxe ...![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: DVD rekordérTaky bych byl moc rád, kdyby mi někdo vysvětlil tvrzení, že doba nahrávání je pryč? Proč bych měl někde zdlouhavě hledat, či somrovat na internetu, když moje oblíbené pořady můžu jednoduše nahrávat z TV vysílání. Další věc jsou přímé přenosy koncertů, či sportovní událostí, jak na TV stanicích, tak na přenosových feedech. Nahrávání je stále in a dlouho bude. Vaše tvrzení bych pochopil v případě nějakých filmových novinek, což mě naprosto nezajímá a raději na ně zajdu do kina.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@SaxonTaky bych chtěl vysvětlení. Běžně se mi stává že se mi nahromadí nahrávky a dostanu se k nim až v době kdy nic zajímavého není a těch 30 dnů od IPTV mi prostě nestačí a u něčeho potřebuju i dlouhodobější archivaci. To bude nejaky batuzkar s názorem "co je nové to je lepší". Současný stav "archivu" na internetu hraje do karet vysílatelům co můžou regulovat co můžeš sledovat kdy kde a na čem a proto se zavádí certifikované boxy a kodují se i veřejnoprávní kanály. Hlavně že propaganda říká sledujte kdy chcete. A jsem rad že nejsem jediný kdo to tady chápe.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: DVD rekordérsaxon to je generacia tapatalk, beu mobilu a gps ani na zachod netrafia ...![]() ![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 54 | |
![]() |
|
![]() |