Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Prehrávanie videí a obrázkov z pc

Zdravím, mám taký problém, že cez mount browser som si vytvoril cifs protokol na zdieľanie obsahu z pc, zadal som local name share, IP adresu pc, meno zdieľaného súboru mám ako users/používatelia, názov pc a prístupové heslo do pc. Cez media player vidím zložky ale pod súbormi nič nezobrazí. V pc mám zadané tiež zdieľanie prúdov obsahov a stále mi to nezobrazí v enigme2. Image mám 6.3 od OpenATV a prijímač VUUNO4KSE. Kde môže byť problém?

PeMa
Registrace: 2/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Prehrávanie videí a obrázkov z pc

typy souborů? Opravnění ke čtení pro všechny uživatele?
P.S. nezobrazí znamená, že vidíš název, a neotevřeš soubor, nebo nevidíš ani název?

Antonín
Registrace: 8/2005

Nevidím ani názvy súborov iba hlavnú zložku.

PeMa

Filmy ti fungují? Pokud se to snažíš otevřít přes standardní Přehrávač médií, který je součástí image, ten ti fotky neukáže. Najdi v pluginech třeba Home media center, nainstaluj. Tady je možno volit typ otevíraného souboru - filmy, hudba, foto atd. Tady jdou sdílené fotky přes cifs v pohodě zobrazit.

koaxial & utp

Diaboltp
Registrace: 3/2006

@PeMa

samba/cifs muze byt u nekterych pc s win 10 problem , je lepsi zvolit nfs

matchboxx
Registrace: 9/2012

V počítači mám ešte starý win7, je zaujímavé, že mi to otvorí zložku public/verejné ale nie súkromné. Nemôže byť problém ešte v routri? Netreba v ňom niečo aktivovať?

PeMa

@PeMa

Doboručil by som Ti to robiť tak ako ide mount browser. Ten Ti to automaticky spraví tak ako vidí PC, keď ho najde. Neprepisuj žiadne IP a názov PC. Pusť mount browser či Ti ho nájde vôbec. A postupuj tak ako mount browser pokračuje. Ak PC nenajde mount browser / prehladávač siete tak problém máš v nastaveniach zdielania na PC.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@PeMa

Ak mount browser/prehladávač siete nenajde PC, tak je správne

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Mount browser vidí pc a spraví mi to automaticky tak, že tam nič nezmením, akurát to pýta meno a heslo pc, ktoré tam ručne zadám to je všetko. Robil som to len cez cifs ale nfs som neskúšal, nemôže byť aj tam problém?

PeMa

@PeMa

Skús a skúsil by som bez zadania hesla. A na PC Ti čo vidí, disk ktorý máš zdielaný?

petersk

@PeMa

Nepomůže toto?
Ovládací panely,programy,zapnout nebo vypnout funkce systému Windows,
zatrhnout políčko podpora pro protokol sdílení souborů SMB1.0/CIFS.OK

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

Windows je šunt. Nastaviť tam zdieľanie s Linuxom je katastrofa. Ak máš ešte nejaký druhý komp, tak najprv skús, či sa dostaneš k tým nazdieľaným súborom.
"Zdieľanie prúdov obsahov" - dostaneš sa k súborom cez DLNA. Je na to samostatný plugin miniDLNA.

Spacer
Registrace: 9/2017

V media playeri vo windows si musíš najprv zaradiť knižnice na zdielanie.

Spacer
Registrace: 9/2017

@Spacer

Zrejme budeš mať pravdu. Práve som našiel jeden článok, kde je napísané, že zdieľané súbory sa zobrazia pod položkou iné knižnice a zoznam zariadení, ktoré tieto súbory zdieľajú a mám tam len telku, no a ako pridám do toho zoznamu aj ten môj prijímač?

PeMa

@PeMa

nainstalujes tam to minidlna :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@PeMa

A v boxu nemas HDD?
Ak ano,tak naco to komplikovat :-/

A je to
Registrace: 4/2019

Obrázky, videa a hudba - mají samostatné knihovny. Takhle to funguje přes DLNA nejméně 10 let. Po wifi z foťáku do telky, nebo obráceně. Z telky si to pohodlně zavoláš po eternetovým kabelu z jakéhokoliv disku po síti, stačí Ti k tomu doinstalovat do telky VLC nebo KODI. VLC neumí průchod Dolby 5.1, jinak je OK. Vždy musíš vstoupit do správného menu/knihovny. Když např. voláš fotky, ale přes knihovnu video, tak sice najdeš správný adresář, ale přístroj Ti ho nahlásí jako prázdný. To je Tvůj problém. Nevím proč do toho tahat satelit, zabejvat se dalšími nesmysly, a dělat to složitě, když je to přes DLNA jednoduchý jako facka. A co se týče routeru nebo Switche, když jsem koupil novou telku, zkoušel jsem zavolat jeden film z noťasu v děcáku do jedný telky, a druhej film z compu v obejváku do druhý telky, první film přes 10GB, druhej 40GB, všechno křížem současně přes jeden Switch a makalo to v pohodě.
V jednoduchosti hledej sílu. R^ R^

MMorous
Registrace: 10/2019

dlna jde v pohode otestovat pres klient/server v kodi kdyby neco neslo. v pohode to maka jak na win tak androidu i v linuxu.
taktez se pripojuju k nazoru ze uz to v pohode funguje nekolik let mozna i tech 10 :)
co je bohuzel horsi je integrace dlna ovladace jako vlastnost androidu. co foun a co generace androidu je situace jina. bohuzel.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@PeMa

Musíš poriadne mountnúť PC v boxe a nastaviť PC zdielanie a žiadne DLNA a minidlna nepotrebuješ. Ešte si to over teraz ako je s pluginom Filecommander, ak ani ten nevidí súbory tak problém máš v PC s nastavením zdielania. A predtým si tam nahoď zo systémových pluginov ntfs. Ale keď sa vyznáš v tom lepšie tak tu máš návod
https://itnavody.sk/blogy/software/nastavenie-samba-servera-pre-zdielanie-suborov-na-linuxe
aj tu
https://linuxos.sk/clanok/linux-a-windows-na-jednej-sieti/

petersk

@PeMa

A keď máš win10 tak si prečítaj na začiatok toto:
https://support.microsoft.com/sk-sk/help/4092694/windows-10-file-sharing-over-a-network

petersk

Já mám nasdílený multimediální obsah na dvou E2 přijímačích,třech W10 PC,dvě android TV,android mobil,dva síťové disky,vzdálený server a žádné DLNA jsem neřešil.Používám sambu nebo FTP a nemám s tím žádný problém.Přehraji si co chci a na čem chci,včetně streamování.Po síti nemám problém přehrát UHD TV,BluRay 4k.V TV a na mobilu mám VLC a DreamPlayer TV.

DM920 S2X dual+triple 2xS2X/T2,Experimental image+GP4,T90(28E-5W)+Gibertini 150+SuperJack 24"QARL 75E-43W,universal+circular+C band LNB,Octagon SF8008 Gold OpenATV 7.6,125 USALS,Lunix Qviart 4k,Skylink,Telly.

lz405
Registrace: 7/2006

@ petersk

Už mi to šlape ako z praku, paráda. Chyba bola v názve pc, vymazal som pomlčku a HP a ide to. Všetkým sa chcem poďakovať za úprimnú pomoc, pri takejto prkotine som strávil niekoľko hodín, ale som rád, že je to vyriešené. Tu sa opäť ukázalo, že aj keď je človek zdatný v hocičom, občas narazí na nejaký zádrhel, keď si nevie dať rady proste nikto učený z neba nesopadol. Majte sa fajn, vďaka.

PeMa

Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Přes DLNA to obslouží malé dítě. Ani nemusí znát měkký a tvrdý i.

MMorous
Registrace: 10/2019

@PeMa

No ja som Ti to hovoril na začiatku, že si to odkontroluj. Ale dôležité je, že sa Ti to podarilo. Nech sa darí.

petersk

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra