Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

IPTV zvuk - stereo / 5.1

Dobrý večer,
chtěl bych se zeptat zda má některá IPTV televize přenos alespoň s 5.1 zvukem. Dnes jsem zjistil že Telly a O2TV jedou pouze stereo. Jak je to s T-mobile nebo Vodafone? Nevíte někdo?

iPH74
Registrace: 6/2020
Odpověď v diskusním vlákně

RE: IPTV zvuk - stereo / 5.1

O2TV prý má podle svého průzkumu zachyceno, že na trhu se prodávají většinou soundbary s kanálem 2.1 a nehodlají vícekanálový zvuk zavádět. Když mě tohle napsal O2guru jako odpověď na otázku kdy zavedou u kanálů HBO DD 5.1 na Twitru tak jsem šel do toček. Telly by snad měla mít u všech svých kanálů HBO DD 5.1

Samsung UE55KS7002,Samsung UBD-K8500 Ultra HD Blu-ray Player,O2-TV,Xbox One X,WESTERN DIGITAL My Cloud 3TB

lipagamb
Registrace: 8/2006

No mě Telly řeklo, že mají pouze stereo zvuk. Tak nevím. :-(
Taky jsem z toho na prášky. Chci odejít od Skylinku a nedí se vybrat. Někdo má zvuk (Skylink), jiný programy. :-(

iPH74

Satelitní

má alespon HBO HD 5.1.Ostatní dva Filmbox ExtraHD i Animal PlanetHD jsou parodie na 5.1 nebot je tam mluvený zvuk ze všech tří předních repro. :-/ Ono vubec v našich končinách je to velká slabota s tímto zvukem.CT4 je v drtivé většině 2.0.

hobo
Registrace: 1/2007

Kvalitní zvuk a 4K rozlišení má třeba Netflix, Apple TV... Od těch našich amatérů už nic neočekávám...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

No jsem na vážkách co teď. :-(
HBO nemám - spíš mě zajímají klasické kanály jestli jsou v 5.1.

iPH74

PetrT - stačilo by mě to co má Skylink. Ale kdo to má v IPTV?

iPH74

IPTV nesleduju, ale např. na Pro7 ze satelitu, - film který běží na více satelitech současně, je audio v DD 5.1 jenom někde. Třeba z A19 je v DD 5.1, a z Belintelsatu nebo ze Skylinku jenom stereo. Ve stejný čas stejný program. a stejný to bylo z Hispasatu
Když si zapnu v telce info o programu a přepnu kanál, tak to nahoře jasně vidím a AV Res. mi to automaticky přepne do aktuálního formátu. Když jdou ve filmu reklamy, tak to skočí na stereo a po reklamách zpátky na 5.1.
Podle mě v tom je lidskej činitel. Někdo moc myslí

MMorous
Registrace: 10/2019

Pro7 z 19°E a Skylinku ? :bigeyes:

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

@iPH74

Skylink má pár programu Primy.Programy CT v drtivé většině 2.0.Nova opět parodie.... :-/

hobo

A je něco na Primě opravdu v nativním 5.1 zvuku ? Signalizace je zapnutá pořád, ale pochybuju, že třeba Prostřeno natáčí prostorově. U filmů zrovna na Primě, kde musí každý film v 21:9 oříznout tomu taky moc nevěřím...

Přijímač: Vu+Solo 4K Parabola: Fuba 85Al, multifocus: 13.0°E 19.2°E 23.5°E 28.2°E image: OpenPLi

hori97
Registrace: 2/2010

Jediný, kdo správně přepíná mezi 2.0 a 5.1 je v základní nabídce SKylinku ČT. Ostatní mají stále zapnutou signalizaci 5.1. Zajímalo bych mě, kolik pořadů na Nově a Primě je opravdu nativně v 5.1.

Přijímač: Vu+Solo 4K Parabola: Fuba 85Al, multifocus: 13.0°E 19.2°E 23.5°E 28.2°E image: OpenPLi

hori97
Registrace: 2/2010

@hori97

Ale něco je.Alespon mě nevytáčí mluveným slovem ze všech předních. ;) Což ovšem ještě poměrně nedávno bylo.

hobo

@hori97

Otázkou je,kdy a jak často je na CT ke slyšení skutečný zvuk 5.1. ;) Samozřejmě programy na nově opravdové 5.1 nikdy.Primy některé tak nějak ano.

hobo

Jasně ale vo třeba T-mobile TV? Ten vysílá jak? Teď se mi jedná především kam jít k IPTV.

iPH74

@iPH74

Asi nebudu daleko od pravdy,ale skutečné 5.1 u nás je všeobecně problémek u všech poskytovatelu. :-/

hobo

Jako ze vším. 100 let za opicema. Hlavně že na krámech lítá v LG letadlo a říkají tomu Dolby Atmos.

MMorous
Registrace: 10/2019

@iPH74

Tmobile take ne, něco má max dualne...

baronb
Registrace: 7/2007

začíná to být

jako když začínalo HD,koukat na film,kterej mě vůbec nezajímá jen proto,že je 5.1 zvuk??,mě tedy zajímá obsah,třeba mono a zašuměnej obraz

pierrepetr
Registrace: 5/2006

baronb
Takže T-mobile TV něco jo? To je asi jako Skylink? Taky jen něco podle toho co vysílá...
No je tam alespoň naděje že se to bude zlepšovat. U ostatních je striktně stereo.

pierrepetr
5.1 zvuk funguje minimálně 20 let. Většina filmů je tedy minimálně 5.1, takže to není o výběru na co koukat, ale proč koukat na stereo, kdyz vis ze to je v lepsim zvuku.

iPH74

@iPH74

Naděje umírá poslední. ;) Ale fakt u našich poskytovatelu nečekej nic převratného. :-/

hobo

Myslím, že Kuki má u hodně stanic DD 5.1.

mrsalieri
Registrace: 7/2017

Tmobile nova platforma tvgo...par programu jede cesky i v puvodnim zneni, DD zatim nikde, ale vyhledove se s tim pry pocita, ale kdo vi?

baronb
Registrace: 7/2007

Ach jo. :-(
To jako fakt musim zustat u Skylinku???

iPH74

@mrsalieri

No pokud to nemáš konkrétně ověřené,tak já osobně bych silně pochyboval. :-/

hobo

@hobo

Před rokem jsem Kuki zkoušel a DD 5.1 bylo u stanic skupiny ČT, Nova, Prima určitě, pak HBO (ne 2 a 3). To vím 100%. Pokud se do té doby něco nezměnilo...

mrsalieri
Registrace: 7/2017

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra