Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Který rozbočovač

Ahoj.. můžete mi doporučit kvalitní anténní rozbočovač? Upřednostnil bych, pokud je vůbec na trhu takový, který má F vstup a 2x IEC výstupy. Je dobré zvolit aktivní nebo pasivní? A jaká je kvalita těch aktivních? Díky.

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Který rozbočovač

Nesmysl od A do Z.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

na rozbočenie dvb-t signálu mám obyčajný spliter.

mpatri
Registrace: 2/2019

Přijde na to.. ve výhledu na většinu CZ vysílačů mám vzrostlé stromy.. anténu není kam přesunout.. tak řeším to, aby mi nezmizel slabý a dálkový příjem pl kanálů a některých českých. Zatím tam mám provizorně iec rozbočku a na jedné TV hrají ty a na druhé oné programy.. tak se musím stěhovat podle toho, který kanál chci sledovat.

Vu+ Uno4KSE, VU+Duo2, OpenATV 6.4, Gibertini 150 cm, LNB inverto single black ultra / FreeSat by UPC Direct, Digi TV, DVB-T (CZ, SK, PL)

jonnyq

@jonnyq

dodavas moc malo informaci pro vesteni z kristalove koule. ale v zasade bude lepsi zesilit rovnou na antene. rozbocovat na spliteru s Fkama nebo tuhle nekdo ve foru resil IEC konektry samoinstalacni bez spec naradi. to je tvoje vec. nicmene tim ze si rozbocil tak se ti ukazaly nedostasky tveho prijmu a rozvodu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs

díky za tip.. ty kompresní konektory mě zaujaly.. asi je zvolím a možná bych tedy zvolil tu pasivní F rozbočku. Kompletně vyměním všechny koaxy. Jaký typ koaxialu byste mi doporučili? Aktuálně tam mám 3C-2V.. ale dneska jsem četl, že si lidi na ně stěžují. Na netu jsem našel dva typy vhodné k těm kompresním konektorům a to: RG-6 PVC E1230 a Triset-113 PVC E1015.. který z nich je lepší?

Co myslíš tím zesílením na anténě?.. aktuálně je anténa připojena k napájení.. dá se to ještě nějak zesílit? Mám všesměrovou anténu Emos EM-9016C, je vybavená i LTE filtrem.

jonnyq

aha, vsesmerovou antenu :)) tak to bude alfa a omega celyho tvyho problemu :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

pseudo "antena" ufo a koax 3C-2V jsou nejhorší věci které pro příjem dvb-t existují... vlastně ne, ještě by tomu mohl "pomoct" nějaký kvalitní zesilovač, který by ten hnus co z toho leze patřičně zesílil a vyrobil z toho rušičku i pro sousedy v okolí :)))

lance
Registrace: 10/2008

@jonnyq

Používám obyčejné "téčko" za pár korun s IEC konektory. Pokud potřebuješ jiné konektory, tak to vyřeš redukcema F-IEC.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@jonnyq

Henten plastový nepodarok by som nedoporučil ani najväčšiemu nepriateľovi!
Za mňa Rv Rv Rv
Pokiaľ nezačneš používať kvalitné smerové antény, tak táto debata nemá žiaden zmysel!

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

možná na to přijde taky řada..

jonnyq

Hned na začátku

psal, že je to celé nesmysl a měl jsem pravdu! UFO je nesmysl!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@jonnyq

Nie "možná"! Ale najrozumnejšia cesta je použiť kvalitnú pasívnu smerovú anténu a až potom podľa úrovne príjmaného signálu sa dá uvažovať nad nejakým zosilnením a rozbočením signálu!
Je staré známe pravidlo antenára - že najlepším zosilňovačom signálu je kvalitná pasívna smerová anténa!
A ver, že henten plastvý gýčový bazmek dobrej anténe nesiaha ani po členky.
:)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

ok.. pokud bych si měl koupit anténu, kterou byste mi doporučili pro dálkový příjem? Je lepší širokopásmová nebo jiná? Nebo pro jeden směr jich musím koupit víc? Očekávám, že zachytí všechny CZ a PL kanály.. Nejbližší PL vysílač je odsud nejméně 90 km, ve výhledu na něj zřejmě nestojí žádný kopec.. jen zavází vzrostlé stromy kousek od domu. Nejbližší LTE vysílač je cca po 2 km, což by snad rušit nemělo?. Také bych se chtěl zeptat, zda ta anténa nebude rušena i případnou 5G sítí.. Děkuji.

jonnyq

jinak vzhledem k tomu, že jsem z Jablunkovska.. nejbližší vysílač je Javorový u Třince.. (cca 10 km) nicméně spíše bych se chtěl soustředit na vysílače v Ostravě (vzhledem k nabídce vysílaných programů). Výhled na jiné CZ vysílače díky sevření mezi horami (Beskydy) nemám.

jonnyq

zacni tim, ze nekde sezenes za 0 nejakou funkcni antenu na tohle pasmo. lidi jsou dneska schopny predelat funkcni sestavu jen diky zesilovaci zahlcenymu LTE a monterovi co rejzuje, takze se objevujou ve zbernach atp. nebo se nekomu neco vali ve stodole a na test ti ji pujci. staci se zeptat. laboruj a uvidis. a taky se koukej po strechach v okoli. treba ti bude stacit uplne pasivne a na tupo sloucit dve ani ne moc vykonny anteny podle toho co pises. tezko rict.

bublajs

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra