Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

transkodovani

Zdravim, cim dal casteji zacinam byt mimo domov a zacinam uvazovat, ze si vytvorim streaming kanalu z meho bydliste. Chtel bych se zeptat... slysel jsem neco o tom, ze VUcka umi transkodovat signal a tim zmensit bitrate. Chapu to dobre, pokud bych poridil VU+, ktere transkodovani umi, ze bych mu nastavil transkodovani tak, aby moje uploadovaci rychlost zvladla bitrate, poridim verejnou ip, VU+ jednoduse necham v miste bydliste zaple a muzu si na druhe strane republiky streamovat kanaly, ktere prijimam doma vcetne nataceni paraboly? Ja VU+ nemam a do hlavy se mi dostal tento napad a jestli to opravdu funguje tak, jak jsem to poslal, tak to asi co nejdriv realizuju! Diky moc za vsechny odpovedi!!!

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: transkodovani

streaming funguje aj pri vypnutom vuplus . a dátový tok sa dá nastaviť . rozlíšenie obrazu je max 720p .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

Brumo

720p by bylo plne dostacujici!! Diky za odpoved Brumo!!! R^

Zdravím Vás!

bobo2

To ale bude fungovat jen jestli je rychlost pripojeni na obou stranach stabilni. Jestli ne, muze se vyplatit Slingbox, kterej prizpusobuje rychlost podminkam.

drhans
Registrace: 12/2009

Jinak da se na VU+ ladit dalkove? Pres webove rozhrani? Asi ne, ze?

Zdravím Vás!

bobo2

je to tak, ale musíš mít domů sestavenou nějakou VPN, z hlediska bezpečnosti je standardně přístop z boxu ven do netu již nějakou dobu zablokovaný.
Já jsem teď na dovolené a plánoval jsem si takto streamovat nahrávku F1 ale nemám tak silný net v místě tak jsem chtěl transkodovat - v openwebif si nastavíš parametry jaké tvé připojení zvládne. Bohuže aktuálně mi to nefachčí - odkaz který to generuje VLC nevímproč nepřehraje :-(. Takže nakonec jak blbec sestavuju VPN a stahuju celou nahrávku přes FTP do notebooku kde si ji pak přehraju lokálně.........

Jantars
Registrace: 2/2008

@Jantars

A máš statickú IP adresu? Ak nie tak by si mal ísť cez ddns.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@Jantars

"z hlediska bezpečnosti je standardně přístop z boxu ven do netu již nějakou dobu zablokovaný" a ako to je zablokovaný, ja som si to nevšimol. Ja nemám ani vpn a stream von funguje bez problémov.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

Ináč k tomu transcodingu by som pripomenul takú vec, že podľa mňa nie je to rovnako na každom boxe čo to ovláda. Mal som možnosť odskúšať na Formuler F1 a Octagon SF8008. Na obidvoch je označené, že by to mal ovládať transcoding. Pri F1 je uvedené len trancoding a pri Octagone multitranscoding. No podľa mňa na F1 je hardwarový transcoding a a Octagone je "softwarový" transcoding. Ak ide stream z F1 a na klientovi pustím remotechanelstreamkonvertor alebo Dreamdroid kde to streamuje priamo podľa IP adresy /nie cez m3u stiahnutý z OpenWebifu/ tak ak odmerám bitrate tak na F1 je ten bitrate čo je nastavený na F1 a s Octagonom nie. Na Octagone sa mi len vtedy prejaví zníženie bitrate ak idem cez m3u stiahnutý ako ten transkódovaný.

petersk

petersk

...takze v zaveru nebudu muset investovat do drazsiho VU+, ale na transcoding normalnich HD kanalu v normalni norme DVB-S2/8PSK (4K nepotrebuju) mi bude stacit Formuler F1? Mne slo akorat o to, ze pokud nekde jinde mimo bydliste prepnu na kanal na jinem satelitu, tim padem bych mel pretocit dalkove parabolu a muzu koukat na kanaly na ruznych satelitech. Uvital bych, pokud by slo i dalkove ladit, coz by se celkem hodilo v pripade feedu ci novych kanalu, ale abych pravdu rekl, nikde jsem moznost ladit kanaly dalkove, tak vubec nevim, jestli to vubec jde...

Zdravím Vás!

bobo2

Bobo aky to vyznam nebyt doma ale zaroven chciet byt doma ? To sa pouziva docasne obcas inak je vzdy len horsie ako byt doma pri tom... ked raz budes viac mimo ako doma budes zase tam doma. :laughing: :laughing:
Teplo je svina ........nuda? :laughing: Ked vidis dialkac vo webife nemozes ladit? Ale je to skrabanie sa cez hlavu.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@bobo2

Tak ja používam na streamovanie von ten Formuler F1. Je to dvojtuner+jeden káblový. Točiť anténu pretočí ak prepneš na iný kanál na inej družici. a ladenie je v podstate tak ako liquere písal. Cez ten DO čo je na OpenWebife ale je to dosť zdlhavé. Ale v podstate ak v Dreamedite nahodíš nový kanál a nahráš to späť do boxu by to malo fungovať.

petersk

liquere

OK, ten dalkac a screenshoty ve webif... to mi ani nedoslo... tim padem neni co resit! Omlouvam se liquere.

Jinak diky za odpoved petersk!!!

Zdravím Vás!

bobo2

bobo2

A není lepší si koupit na Alíku nějaký ten IPTV za 50E ročně ?

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Jimmy

Kdepak... mne se libi ta technicka moznost, ze se z venku podivam na to, co je moje! Libi se mi, ze to je proste muj prijem a muj prenos pres net! Libi se mi to technicke vyuziti!!!

Zdravím Vás!

bobo2

@bobo2: tak to je hustý. :))) Jsem rád, že nejsem jedinej (nevhodné slovo) :)))

Jantars

@bobo2

Ak Ťa to takto baví a do budúcna to plánuješ dlhšie využívať veľmi dôležitá je rýchlosť netu na uploadovej strane takže v podstate u Teba doma. Neviem aký máš net, ale v tomto prípade treba rozmýšľať v 1Gbs. Ak nie je možnosť aspoň 300 Mbs. Lebo počítaj s tým, že server musí stíhať uploadovať streamy a ostatné veci.

petersk

@bobo2

Pro stream z VU+ stačí mít povolené porty a nějakou app k tomu určenou. E2 streamer, nebo třeba Dreamdroid. Na routeru nastavit NAT pro porty 80, 8001 a 8002

VU+ UNO4K - Dual FBC-S/S2 + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C, Fe85 - 13E, 19E, 23.5E, 28.2E

lext
Registrace: 10/2008

bobo2

Jestli rád experimentuješ, tak tomu pak rozumím a fandím ti ! Tak ať se dílo podaří, měj se.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

@bobo2

Obávam sa, že mimo domova asi málokedy nenájdeš na hoteloch rýchly internet. Mám s tým určité skúsenosti. Povedz, čo urobíš so streamovaním, keď internet klesne na 5 Mbt? Chceš či nechceš s experimentovaním je v takomto prípade koniec. Ja mám na cestách so sebou maličký android tv box, na ktorom mi stačí aj nižšia rýchlosť, aby som mohol pohodlne sledovať Skylink Live, Magio Go, O2 tv a iné služby. Napríklad aj apku České a slovenské tv, ak by som nemal nič predplatené. Okrem toho niektoré tv služby sú na mesiac zadarmo. Tak pouvažuj, či sa oplatí len experimentovať alebo sa aj vybaviť malým android tv boxom.

Karner
Registrace: 3/2010

@lext: díky za info asi jsem to pomotal s tím že na OpenWebIf se už přímo nedostanu.
Každopádně sorry ale otevírat něco dovnitř napřímo je dnes už dost hazard, osobně bez VPN ani ránu. Internet je plnej strojů který jen testujou sockety, když mě ještě na veřejný IP visel NAS tak jsem si nechal zapnutý report kdykoli se někdo pokusil přihlásit z neznáme IP adresy. Bylo to neskutečný, NAS byl na neexponované veřejné IP, samozřejmě náhodně vybraný port a přesto tuto kombinaci denně testlo několik desítek "útočníků"........

Jantars

@Jantars

Souhlasím, já mám sice řešení bez VPN, ale mám to povoleno jen pro konkrétní adresu z práce a to spíš pro nastavení nahrávání, než ke koukání, moje linka 45/5 není to pravé pro stream HD videa. Další řešení je dát VU do DMZ pokud router podporuje. Ale myslím, že nahoře popsané řešení s Android boxem je správná cesta. Mám Skylink v tabletu a vlastně nepoužívám ani jednoho řešení, bo není čas. Nastavení do práce bylo spíš jen ukázat kolegům co jde. Prostě kdo si hraje nezlobí. SAT vlastně mám jako hračku na TV kouká rodina. :))

VU+ UNO4K - Dual FBC-S/S2 + Vu+ Turbo USB tuner DVB-T2/C, Fe85 - 13E, 19E, 23.5E, 28.2E

lext
Registrace: 10/2008

tak teď jsi mě dostal. Mám OpenPli, před cca dvěma lety při přechodu na novou main verzi jsem se už nedostal na webové rozhraní boxu zvenku ačkoli bylo vše správně namapováno. Dogooglil jsem že to zatrhli kvůli bezpečnosti, pořádnou VPNku jsem už stejně plánoval a protože linuxem v podstatě nevládnu abych ho síťově překonfiguroval tak jsem si zprovoznil SSL VPN.

Jantars

@Jantars

A myslíš, že pri VPN to nie je? Mylím "internet je plnej strojů který jen testujou sockety". Pri VPN ešte viac, lebo každý si myslí, že VPN je všeliek a na bezpečnosť zabúdajú. Môj syn sa dostane do VPN za 10 sekúnd a cez verejnú IP napriamo za 5 sekúnd. :)))

petersk

Mne stacilo VPN pred 30 rokmi, ked jeden z nej chcel urobit fedoraciu a dnes zije v Prahe .... :laughing: :laughing: :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere: jsem starej tak rozumím, hustý :-)
@petersk: tak to snad nemá cenu ani komentovat, porovnáváme tu otevřenou nechráněnou službu proti šifrované VPN. Jak by se tvůj synek mohl prolomit za 10s do VPN bez neprolomeného protokolu bych chtěl vidět :-). Neblázni, pokud by to byla pravda tak celé naše IT zkolabuje.
Pokud se domů připojuješ VPNkou a wifi máš WPA3 s uživateli autentikovanými radiusserverem tak jseš na tom léme než 99% českých domácností a 98%lépe než české firmy....

Jantars
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra