Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nastavení paraboly s motorem ve Španělsku

Zdravím potřebuji nastavit parabolu s motorem ve Španělsku alikante a ještě jižněji ideál skylink free sat máte slušnosti

BRoss
Registrace: 7/2020
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavení paraboly s motorem ve Španělsku

Zavolej si někoho místního. A nebo když si to nastavíš sám tak např. STAB HH 120 má podrobný návod jak instalovat své pomocí motor.

Vu+ Solo4K, Vu+ Ultimo 4K

nováček
Registrace: 12/2018

parabola

sa nastavuje rukami , najlepšie z južnej strany , poniektorí fachmani aj zo severnej . to bude z toho tepla . koľko je tam stupňou ?

vuplus 4k , oled 4k

Brumo
Registrace: 4/2019

V Čechách jsem už nastaví několik desítek sat. Jednalo se mi o kvalitu signálu co kdo už dokázal nulová pozice atd... (chápu že je hic, když nic nevím tak nic nepíšu. )

BRoss

Nastavení paraboly s motorem ve Španělsku

V Čechách jsem už nastaví několik desítek sat. Jednalo se mi o kvalitu signálu co kdo už dokázal nulová pozice atd... (chápu že je hic, když nic nevím tak nic nepíšu. )

BRoss

zkus toto...dishpointer...nulový bod na jih a otačej nejlépe na zemi na kolmo na tyči a otáčej ...až chytneš signál dej na stěnu...

zibi
Registrace: 6/2013

tak , keď všetko vieš , ankety nechaj tak .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

@BRoss

Jestli je to Alacant, tak ten má cca 0.5 w. Tak bych to nastavil podle Thoru - to znamená - zapsal bych si do satelitu frekvenci, např. 11 804V- CT24, ta je free, přetočil bych motor na 0, dal stožár podle olovnice do přesné svislice, posadil motor a parabolu a a naladil stanici pečlivě jako nuloý bod na nejsilnější signál. LNB bych použil černé Inverto Black Ultra s dlouhým krkem. A co nejpečlivěji bych naladil SKEW. Ať se daří :) R^ R^ R^

MMorous
Registrace: 10/2019

Mám motor amiko už jsem jich pár namontovat a osvětčil se zatím všude, parabola 100, inverto Black dávám standartně je to dobrá volba. Jednalo se mi o to že,dříve někdo psal že tam má barák (Alikante) nulovou pozici byh dal na Thor 0.8 ale nebyl jsem si 100% jisty

BRoss

@MMorous

skew u motoru???

bretah
Registrace: 9/2012

a neuvažoval si o multifocuse ? Koľko družíc reálne chceš prijímať ?

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Není to pro mně je to pro kolegu sleduje v Čechách celý orbit tak jsem mu to chtěl vyřešit i tam standart je 28. 23. 19. 16. 13. 0.8

BRoss

@BRoss

netáraj .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

Kdybys raději využil toho,že jsi minimálně o 16° západnēji a zkusil naladit nějakou "ameriku".....

Aby ti 100-ka vůbec stačila.....

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@Kamil_k4

přesně,stovka je málo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

https://www.parabola.cz/satelit/astra-3b/

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tady by se hodil Antonín..., ani nevím, proč je v báni...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@tukan

Veď Kpnt a BRoss je Antonín :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Peter

To přece namá zapotřebí...anebo jsem já jenom naivní prosťáček...

tukan

@tukan

No či si naivný to neviem, ale tu sa môže stať už hocičo. Tu už všetci čo sú na blackliste registrovaní viackrát. A podľa štílu konverzácie sa to dá hneď zistiť, že kto je kto :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

@BRoss

Skew bych nepodceňoval,až budeš točit, tak se přesnost vyplatí. A kdo si plete LNB s motorem, tak ještě jednou, SKEW se nastavuje na LNB. Ale až potom, když je přesně usazený stožár, motor a parabola, to znamená svisle, všechno v ose, směr jih atd.
Pro toho, kdo si není jistý, jak najít jih, tak nejpřesněji podle slunce.

MMorous
Registrace: 10/2019

pán profesor antonín BRoss , vie všetko .

vuplus 4k , oled 4k

Brumo

Morousi

Nechci nikoho poučovat, ani se hrát na chytrého, bretah to už načrtnul a musím s ním souhlasit. Skew u motoru neděláš, teda pokud si nemyslel skew na "nulové", výchozí pozici. Dělá ho celá parabola svým natáčením na motoru. Skew se dělá u multifokusu...

tukan

pánove (technici a odbornici....) dík za názory dál to nevede.....

BRoss

BRoss

Najjednoduchšie by bolo zistiť zemepisnú polohu aj vez Google Earth a jednoducho vypočítať si nastavenie cez https://www.digitalnitelevize.cz/nastroje/nastaveni-paraboly/. Lenže potvory tam teraz majú tento oznam:"Aktuálně řešíme s provozovatelem aplikace problém s funkčností české verze nástroje pro výpočet parametrů nastavení paraboly. "Dočasně použijte prosím anglickou verzi na stránce http://www.dishpointer.com. Děkujeme za pochopení".Keďže ja anglicky neviem, tak si poraď sám (Ja keď som sa narodil, angličtina ešte neexistovala)

TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD

antonius
Registrace: 12/2007

To normálně takhle nastavují fakt se mi jednalo o SKuŠENoST na mistě.Že se ozve ten kdo už tam funguje je to už spousty roku zpátky kdo to popisoval ale nemůžu to dohledat dík.

BRoss
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra