![]() |
|
Co přijde místo DVB-T2 nebo satelitní televize?Možnosti, že tradiční distribuci čeká postupný útlum, věří 82 procent provozovatelů vysílání. Ve vyspělých zemích se dokonce předpokládá, že masivní nástup 5G proběhne v horizontu jednoho až dvou let.![]() Info: https://nevion.com/news/press-releases/survey-5g-to-be-preferred-access-to-tv/ |
mini
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 692 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72 | |
![]() |
|
@EnoSatPokud myslíš polský placený(!) MPX4 tak, ne, ten v DVB-T2 není. V Polsku v této chvíli vysílání v DVB-T2 není. Ani v kompresi H.264, ani v H.265. Nějaké povolení bylo vystaveno pro testovací MPX v oblasti Gdaňska, ale jestli v DVB-T2/H.265 vysílá je otázka. Informace z Polska (věrohodné) na toto téma schází. |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
@cha-chaDVB-T/T2 vseobecne terestrial - ked sa pise DVB terestrial, vypada to ako... , ano konkretne TV Mobilna je len v mode DVB-TTBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W
|
EnoSat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 274 |
![]() |
|
@bublajsKdes přišel na 100 procentní pokrytí satelitem? Naopak... geograficko-montážní omezení u stavby paraboly jsou mnohem častější, než bílá místa mimo dosah vysokorychlostního internetu. Televize přes net je rozhodně dostupnější pro větší počet obyvatel, než SAT |
michalnew
Registrace: 3/2019 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
@EnoSatAno, DVB-T/MPEG4-H.264/AVC. Přijímám ji na K24 z oblasti katowického wojwodství. |
cha-cha
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 1 150 |
![]() |
|
@michalnewZbyva vyřešit geoblokaci, ale to je politický problém, ne technický.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 152 |
![]() |
|
@lglbNa slovensku totálne zbytočné.Škoda peňazi bolo do toho vrážať, nuž, ale čo sa dá robiť, niekto sa dobré nabalil.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
@michalnewPíše:.....Televize přes net je rozhodně dostupnější pro větší počet obyvatel, než SAT A na takýto nezmysel si prišiel ako, hmm? ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 143 |
![]() |
|
RE: Co přijde místo DVB-T2 nebo satelitní tele...misto T2 bude prave ta 5G,6G, ale sat zatim vydrzi nez ho za X desitek let nahradi budouci worldnet, jinak tedy klasicke programove vysilani zahyne uplne, bude jen live zpravodajstvi,live sport, a archiv, |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Co přijde místo DVB-T2 nebo satelitní tele...Satelitní vysílání tady bude pořád, buď jako DTH (příjem v domácnostech) nebo jako podpora služeb 5G. S rozvojem 5G půjde i televize po IP. Pozemní televizní vysílání bude fungovat tak dlouho, jak bude společenská objednávka po lineárním vysílání. To je podle mne otázka generační výměny potencionálních diváků.Nové technologie budou uváděny tak, aby to bylo finančně zajímavé/únosné pro všechny strany - tvůrce obsahu, operátory, výrobce zařízení a spotřebitele. Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS
|
Dusan
Registrace: 9/2004 Příspěvků: 1 197 |
![]() |
|
RE: Co přijde místo DVB-T2 nebo satelitní tele...Nove technologie su cim dalej, tym vyrazne lacnejsie, ale ceny pre koncoveho zakaznika taku chut klesat nemaju!!!![]() |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
@mmiriboyPřizeně... satelit můžeš mít pouze, když máš okna na baráku tím správným směrem, a to ještě Ti nesmí bránit majitel domu v instalaci paraboly... Kdežto vysokorychlostní (20 megabit +) připojení můžeš mít defacto všude |
michalnew
![]() |
|
@michalnewHold, to o čom vravíš je snáď možné iba v meste, ale ak bývaš na dedine, tak tam je zvyčajne opak pravdou! Sat príjem - no problém, ale o spoľahlivom IPTV môžeš iba ak, tak snívať! Aj keď rôzni lokálni provraideri ponúkajú takéto služby, zvyčajne ich kvalita je mizivá.![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyNesmysl... vysokorychlostní net přes LTE je dostupný VŠUDE... A k IPTV... mohu Tě ubezpečit, že mám službu s více než 200 kanály, z nichž 70+ jede ve Full HD,přičemž půlka z nich v kvalitě "Sat original"... neřeším světovou stranu, neřeším vítr, déšť, sníh.... Naopak mám archiv na 7 dnů s možností záznamu |
michalnew
![]() |
|
C pásmo5G nahradi sat, a to v C pásmu. Už teď Nordic rušičky staví...T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@DusanMožná nastane ústup filmových kanálů (jako třeba britský Disney) které nahradí služby jako Netflix nebo HBO Go a TV je poslední platofrma kam se film dostane, tak u jiného obsahu (TV soutěže) dokud bude obsah vytvářený exkluzivně pro konkrétní kanál, tak poptkávka po lineárním vysílání bude, protože tam je to vždy jako první a to udrží plnoformátové kanály. Nedovedu si představit že by Fort Boyard nebo Star Academy vysílala nelineární služba. Další co bude klasickou TV držet je třeba sport, protože tam chtějí ten fotbal nebo hokej vidět všichni ve stejnou dobu. Ta vaše "generační výměna" pokud vůbec proběhne, tak nejdříve za 50 let. Mám 20 let a lineární TV používám stejně jako 2 generace přede mnou, protože adekvátní náhrada neexistuje.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
RE: Co přijde místo DVB-T2 nebo satelitní tele...a ten sat internet, co chce sirit cez sat Elon Musk sa ako bude primat?![]() Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro
|
kratos
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
@kratosSatelity budou na nízké dráze a v pohybu. Takže žádná ostře zaměřená anténa. Přijde mi to jako telefonní systém Iridium, vynikající řešení pro oblasti, kde nikdo nebydlí. |
torny
Registrace: 3/2018 Příspěvků: 675 |
![]() |
|
@kratosTak jsem se ještě podíval na stránky the verge a píšou tam o samonaváděcí motorové parabole. |
torny
![]() |
|
@tornyTakove automatické paraboly se daji sehnat i na normální televizi. Stojí cca 30-40 tisíc.T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
![]() |
|
@JanMivane, zvanis ho..vnamuhahaha mas jeste co studovat. mozna zkus nejaky drogy. treba te napadne co spasnejsicho nez uplna (nevhodné slovo)ita jako je tohle Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@michalnewVieš, ale mne je v podstate takáto služba z "úbohými" 200 programami v podstate ukradnutá. Keď cez sat vysielanie reálne príjmam okolo 3000 funkčných tv programov A samozrejme dalo by sa ešte aj viac!To že ty "neriešiš svetovú stranu, vietor, dážď či sneh. Tak to v podstate neriešim ani ja, pretože ak to raz a poriadne nastavím a naladím (teraz mám na mysli parabolu), tak potom už nieje čo riešiť. To, že občas (raz za uhorský rok) vypadne príjem signálu, pretože v atmosfére je silné elektromagnetické búrkové rušenie, alebo na p. napadá sneh - tak to ma netrápi. Konec koncov ani to tvoje ospevované LTE nefunguje večne, aj tam existujú výpadky, či už vďaka údržbe systému alebo poruche. ![]() A čo sa týka archívu, tak ten mi je tiež v podstate ukradnutý. Nevyužívam takéto služby a keď tak, tak asi tiež len raz za uhorský rok! ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@mmiriboyVzhledem k počtu vykřičníků ve Tvé reakci jsem naopak přesvědčen o tom, že jsem udeřil hřebíček na hlavičku. Z mé strany vše... |
michalnew
![]() |
|
@michalnewTie výkričníky udávajú iba dôraz na pravdivosť mojich tvrdení, čiže žiaden "hřebíček nebyl udeřen", ale vzhľadom na tvoju konečnú reakciu usudzujem, že ti došli všetky argumenty, aj keď bolo z môjho pohľadu iba výkrikom do tmy!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
![]() |
|
@JanMJj. Inzerují se soupravy pro karavany. Nějak se mi nedaří zjistit, zda antény na Starlink budou sledovat dráhu družice, nebo zda se pouze samy nastaví na konkrétní výřez oblohy. |
torny
![]() |
|
RE: Co přijde místo DVB-T2 nebo satelitní tele...zase tu ujo vykričník rozdáva svoje múdra![]() "reálne príjmam okolo 3000 funkčných tv programov" haha a kolko z nich je reálne použitelných? 3-4?!!!! ![]() Milujem samoľúbe ,sebestredné a nútené drísty výkričníkového čviriboja a zopár ďalších.
|
suto123
Registrace: 9/2018 Příspěvků: 467 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 72 | |
![]() |
|
![]() |