Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

dva přijímače vu+ uno a jedna parabola

Dobrý den prosím o radu. mám vu+uno a vu+uno 4k se jednu parabolu s motorem. Jak bych mohl propojit obě vu tak abych se mohl na ně koukat. Propojit je s jednou motorisovanou anténou.Aby mohly nezavisle na sobě fungovat . Děkuji moc za jakoukoli rozumnou radu. S pozdravem Petrol mail

petrol
Registrace: 1/2019
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: dva přijímače vu+ uno a jedna parabola

Nezávisle nijak. Není zač.

bretah
Registrace: 9/2012

Dual konvertor a je to! R^

A je to
Registrace: 4/2019

@petrol

A ako chceš vyriešiť ovládanie motora z oboch stb súčastne???
Jediná možnosť, ovládať motor iba z jedného stb a ten druhý bude napojený na parabolu na priamo, mimo motor! Samozrejme na parabole treba minimálne LNB Twin!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@A je to

Vieš čo znamená výraz "dual konvertor"?
Rv

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

@mmiriboy

Lepsie ako ty! :razz:

A je to

@A je to

No o tom pochybujem, pretože z odborného hľadiska slovné spojenie a materiálny ekvivalet toho "dual konvertora" neexistuje! :laughing: :laughing: :laughing:

mmiriboy

@mmiriboy

A co je to ekvivalet? :lookaround:

A je to

@A je to

Nuž ekvivalet = ekvivalent.
To je niečo podobné ako u teba, keď Twin konvertoru vravíš "dual"! :laughing:

Len pre úplnosť, pokiaľ mi je známe, tak v minulosti bol na trhu aj typ konvertora z podnázvom "duo", ale ten bol určený na to, aby roazdelil verikálnu a horizontálnu polarizáciu na dva F-konektorové výstupy. ;)

mmiriboy

Dual konvertor může být také tohle. https://www.fonetip.cz/konvertor-manhattan-dual-ps-2-usb/dC6267106
Ale v kontextu s vláknem myslím, že každý, kdo má pět pohromadě, ví, o co go.- A netřeba chytat za slovo.

MMorous
Registrace: 10/2019

@mmiriboy

Neriesme tu vyrazy,vime voco kraci!
Takze si tam da double(twin)alebo quad,hlavne aby prijimace mohly nezavisle fungovat!
Ale petrol sa zatial moc nezapaja do diskusie

A je to

A je to

Petrol asi sa nezapojí, on je z tých "chytrejších", ktorých je tu na fóre veľa, hodia neobhryzenú kosť do arény a bavia sa a aj keď niekedy ostatní vyriešia ich problém, slovo ďakujem nepoznajú, som na tomto fóre vyše 12 rokov, viem svoje- Prepáčte, neodolal som. Skúste prelistovať niekoľko strán, či dní a dáte mi za pravdu, čo ma ale neteší

TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD

antonius
Registrace: 12/2007

Petrol asi sa nezapojí, on je z tých "chytrejších", ktorých je tu na fóre veľa, hodia neobhryzenú kosť do arény a bavia sa a aj keď niekedy ostatní vyriešia ich problém, slovo ďakujem nepoznajú, som na tomto fóre vyše 12 rokov, viem svoje- Prepáčte, neodolal som. Skúste prelistovať niekoľko strán, či dní a dáte mi za pravdu, čo ma ale neteší

TechniSat DigiCorder HD S2X Plus, TechniSat TechniSat SIR, AB CryptoBox 600, AB CryptoBox 652 HD Combo, AB CryptoBox 752 HD

antonius
Registrace: 12/2007

LSD pro vsechny!

ty kecarny jsou dneska zaplaveny strasne rozumnejma blabolama, ze uz se to neda. 100mg lsd pro kazdyho a bude klid !
k veci: nelze dvouma prijimacema ovladat jeden motor. i kdyz by to teoreticky slo, tak se to nevejde do standartu. 2 prijimace a 1motor = 2 paraboly. jedna fix druha motor jinak to neubde korektne fungovat na obou prijimacich.
konec hlaseni, jdu se projet s hofmanem :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@antonius

preto pre petrola aj s chytaním za slovíčko je dobrá len táto rada:
polož si oba prijímače vedľa seba do poličky a môžeš na nich "koukat současně". Nedoporučujem dať každý do inej izby, musel by si medzi nimi behať. prepojiť si ich môžeš napríklad špagátikom.

a tiež k veci:
dva prijímače a motorizovaná anténa je hlúposť z princípu. Už len to, že predpokladám aj na tých dvoch prijímačoch ktoré spomínaš zrejme môže byť viacero tunerov.
Pokiaľ to teda nechceš len do hospody aby si sa mohol chváliť že máš na dvoch prijímačoch 5000 staníc, tak za mňa - pozri sa do zoznamu staníc, ktoré si myslíš že by stáli za to pozerať, skontroulj si svoje jazykové znalosti a zváž koľko tých družíc v skutočnosti potrebuješ. Väčšina vyjde s jednou parabolou, tí náročnejší s T90. Ak je to naozaj málo potom jedna motorizovaná a druhá anténa fix s vybranými družicami.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@petrol

a samozrejme LNB s relevantným počtom výstupov - ak je naozaj v každom prijímači len jeden tuner, stačí LNB twin s rezervou do budúcna LNB quad.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Nezávisle (aby na každém přijímači mohla být jiná družice i během natáčení motoru) to už z principu nelze. Též ovládat motor z více přijímačů je problém - nezávisle.

Warpik
Registrace: 9/2016

Ovládání motoru ze dvou míst samozřejmě jde, ale nutno počítat s několika omezeními. Především s tím, že na obou přijímačích bude koukatelná vždy jedna tatáž družice ve směru, kam je parabola právě natočená. To je snad jasné. Nebo družice 2, které jsou hodně blízko u sebe, jako např. E51.5+E50.0
Základní zapojení systému je tak, že první kabel od recieveru připojíš k motoru a druhým propojíš motor s LNB. Když navolíš na přijímači kanál, program se podívá do tabulky, kde je uložena žádaná stanice, otočí motorem do potřebného směru a do LNB vyšle údaje o transpondéru, polarizaci, pásmu, a pozici stanice na transpondéru. To je snad jasné, a tak to jistě provozuješ.
Pokud chceš koukat na druhou televizi přes stejnou motorizovanou parabolu, můžeš použít LNB Twin, kde kabel od prvního přijímače bude
zapojen přes motor do prvního vstupu LNB, a druhý napřímo do druhého LNB vstupu. Motor ale půjde ovládat jenom jedním přijímačem. Natočíš, a na druhém přijímači můžeš navolit už jenom kanály, ale nemůžeš otáčet, protože k němu motor není připojený. To je snad jasné. Tak to tady také popisovali jiní.
Pokud chceš točit motorem nezávisle z další pozice, musíš použít nějaký nestandardní způsob. Já to kdysi provozoval na Dreamu po wifi přes VLC na notebooku, chodil jsem se dívat na hokej do garáže, abych ostatní nerušil. NA VUčku jsem to nezkoušel, nemám na to čas, ale mělo by to fungovat.
Nebudu to tady složitě vysvětlovat, princip byl popsán kdysi také tady:
https://www.parabola.cz/clanky/2716/streamovani-prijem-mpeg4-a-jine-moznosti-dreamboxu/
Pročti si a vyzkoušej. Článek je starý více než 10 let a byl napsán na Dreama, tak nezaručuji, jestli to bude fungovat. Ale možnosti od té doby pokročily.

MMorous

petrol 2vu+uno a jedna parabola

chlapci děkuji všem za radu a informace které jste mě popsali byly všechny vaše názory pro mě opravdu užitečné moc děkuji petrol

petrol

petrol

motorem jsem chtěl točit jen tím prvním přímačem Vu+uno 4k se který je v obejváku a klasické vu+uno mám v pokojičku kde spím a tam se koukat jen na televizi. To je veškerá má potřeba.

petrol

petrol

abych byl konkretní tak na vu+uno4kse jsem chtěl otočit parabolu na23.5 e sky link a v pokojíčku na vu+uno koukat na televizi na ty programy které mám na kartě předplacené.Pokud by toto bylo možné. vu+uno4k se je vícetunerový tam bych připojil koaxial do vu+uno v pokojíčku.To je veškerá moje potřeba.

petrol

@antonius

Plne suhlasim,je to tak ako pises!

A je to

K tomu nepotřebuješ ani koax kabel, stačí popojit přes lan, t.j. Mít je oba v Tvé místní síti. Odpadá dekódování a koax napojení, což je velká výhoda. Počítej s tím, že v uně4k budeš mít "zaneprázdněn" jeden tuner, právě tím obyč unem z ložnice. Zadej do googlu channelstream convertor a studuj. Hned první odkaz je i s nastavením Tvého una, rozebíralo se to i tady na parabole...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Přesně, jak píše @tukan, do Una nainstaluj plugin remotechannelstreamconverter, ten ti z uno4k natáhne seznam stanic a pak už jen přepínáš.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

Mě to chodilo taky bez koaxu, ale ani ethernet, ani druhý přijímač. Točil jsem motorem přes VLCčko a všechno po wifi 2.4 GHz ze starýho noťasu v garáži určitě přes 30m. Z obejváku ven přes zeď a skrz betonovej balkon. Router byl Edimax, MiMo, 3 antény, položenej vedle Dreamu v obýváku vedle televize. V garáži starej Notebook.

MMorous

@MMorous

A koľko krát sa Ti to zaseklo za hodinu? :)))

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra