Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Gibertiny XP 100

Zdravím,chtěl jsem se zeptat jestli nemá někdo tuto anténu,potřeboval bych vědět uchycení konvertoru,myslím pozici.Třeba foto na email.A druhý dotaz,mám tuto anténu na motoru od včerejška,v přímači jedu přes Usals,dám všechny družice povoleno a jak někam přejedu,tak se některé neudrží v menu povoleno a musím jít zpět do menu a udělat povolení znovu abych se anténa přetočila na pozici kterou chci.Topfield 7700HSCI. Díky za odpověď.
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

Gibertiny XP 100

Jinak mám konvertor uchycený tak jako Marian21 v galerii,to znamená na konci,ak jestli to má nějaký vliv na příjem poloha uchycení. ;)
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

http://www.imageworld.sk/images/gxqa7ol4va0gsxyziqh7.jpg
http://www.imageworld.sk/images/0mo5h7kt2p9q60adljbt.jpg

ak pomuze 105 gigertini original
;)
uživatel
matino300
Registrace: 5/2012
Příspěvků: 528
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

matino300 Díky,ale z toho moc nevidím.
:((
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

bude ti stačiť ?
http://www.imageworld.sk/viewer.php?file=l126cls7z90w0sjsxd3.jpg

full- 4k.
uživatel
Brumo
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 754
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

asi takto,ako - Marian21 v galerii,da sa aj 0,5 cm od kraju LNB .... ked som mal 100 Gib,+ motor, tak som to mal tak ... R^ :)

AMIKO VIPER 4K KOMBO,Vu+UNO4k,Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80,LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k, LEDTVHYUNDAI...
uživatel
mat
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 034
Galerie: mat
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

mat,ok,já že Brumo to má o dost,žádný 0,5cm,potřebuju jestli někdo skoušel z měřákem nebo přes přímač jestli to má nějaký vliv na signál.Já to vyskoušet nemůžu,jsem na tom jako Marian21,nedostanu se k němu když je anténa nasměrovaná. ;)
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

http://www.imageworld.sk/images/sos4y6a3p7j7b1tgg3e.jpg http://www.imageworld.sk/images/bd1s389pc7w2a5eef3qk.jpg
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

to je takto ťažko zisťovať . neviem aký máš prijímač a kolko ti ukazuje kvalitu signálu .
uvediem príklad
solo2 signál 99 / 92
solo 4K signál 74 / 76 . asi menej citlivý tuner
duo 4K signál 99 / 90 . samozrejme podľa počasia .
pri zmene vzdialenosti convertora plus - minus 1% . najlepšie to ukazuje v zime.

full- 4k.
uživatel
Brumo
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 754
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

Brumo díky,tak to není až zase takový rozdíl,mám Topfield 7700HSCI a signál v pohodě.22W - 45E šlape jak má,jen na Badru jsem měl kvalitu 65%,pak jsem dotáhnul motor pořádně a spadl jsem na 52%.Čekám na měřák až dorazí,protože nulový bod v mém případě 13E Hotbird mám 99% a můžu s tím docela hýbat,což na nastavení není úplně ono.
;)
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

každý transpordér má inú silu kvality a stále sa to mení . počasie - uplink .
solo 4K
http://www.imageworld.sk/viewer.php?file=1v88gcrlz3se4c8aiwzv.jpg

full- 4k.
uživatel
Brumo
Registrace: 4/2019
Příspěvků: 754
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

to vencamar tedko je tam leseni -
uz z tveho foto je videt ze LNB ti nesmeruje do ohniska paraboly
a ten uchyt original se nasuva do konzoly , prave proto aby vzdalenost
od ohniska a uhel byl presny ...
to znamena ze bud to neni orig.gibertina cos si myslim ja ,
a naslepo to trafat neni nic ani k dybych ti poslal udaje vzdalenosti od ohniskaci uhel 105 je uplne jinak nez 100
proto ti poradim sezen si orig.drzak pro LNB k tvoji parabole
ale jiz z uhle foto kam ti smeruje LNB to neni spravne a taky myslim ze motor nemas spravne nastaveny na azimut a elevaci .
;)
uživatel
matino300
Registrace: 5/2012
Příspěvků: 528
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

matino300,díky za info,ale nemáš pravdu. :laughing: Zde je odkaz na anténu - http://www.qamo.cz/gibertini-op-100xp-light-grey/
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

no ja som to samozrejme skušal tiež LnB nastavovať na 26°E, takto som to mal najlepšie, v tejto polohe...samozrejme je dôležite mat nastavene aj ostatne atributy.... R^ :) / tu to najdeš na parabole v ABC...

AMIKO VIPER 4K KOMBO,Vu+UNO4k,Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80,LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k, LEDTVHYUNDAI...
uživatel
mat
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 2 034
Galerie: mat
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

konecne sem pochopil vo co ti jde .
pozice uchyceni LNB ...na LNB mas takovou risku -carku
podle ktery ho zasunes presne na pozici do drzaku LNB
vzpominam ze sem taky testoval pozici - nesedela dle jejich oznaceni
proste wem merak, nebo skousej dle teplomneru R^
jeste info pro tebe na gibertini mi jede vse od 75E-18W dale mam stenu , motor diseq 1.2 mam manualne nastaveny + manulane nastaveny dorazy protoze mne to nechctelo automaticky jet presne na pozice , tak sem je manualne zapsal a vse OK
hodne stesti
R^
uživatel
matino300
Registrace: 5/2012
Příspěvků: 528
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

Nějak nechápu, co se tady řeší? LNB dáš do držáku a nastavíš parabolu na nejsilnější signál. Potom jemně doladíš LNB pootočením, případně posunem opět na nejsilnější signál. Všechno podle teploměrů a je jedno, jestli je to 7700HSCI nebo Uno.
Pokud ovšem chceš točit, musíš mít správně nastavený polární závěs, a to je jiná liga. Jestli Ti to nekopíruje správně orbit, tak naladíš jedno a kousek dál jsi vedle bez signálu.
Topfield je starej nejmíň 10 let, tak už nějaký zkušenosti máš.
Já ho mám taky a seřizuji podle něj normálně. Ale točil jsem Humaxem. Topfield umí 16 LNB, ale nikdy jsem s ním netočil.
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 322
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

Dneska mi příšel měřák od AB Cryptoboxu,LNB jsem posunul o 0,5cm blíž parabole,naladil jsem na nule Supertenis na maximální signál (99% síla i kvalita,16,3db) a vše jede jak z praku,i programy na Badru kde je doporučovaná 150 anténa,třeba Volta.Tím bych to ukončil.MMorous,ano podle přímače se to dá taky,ale není to ono,moje dnešní porovnání z měřákem,procenta stojí a podle db se to opravdu doladí na max.Jinak stále mi nedrží to povolení družic v menu Usals,přejedu programem třeba z 23,5 Astry na program na Badru,anténa se přetočí,ale když chci zpět,tak nic,musím zpět do menu nastavení usals a znovu povolit a přejet ručně. :-/
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

Jinak MMorous,co sem pleteš polární závěs,mám motor SG-2100 kde je to daný,stožár ve váze,nastavím nulu,u mě Hotbird,v přímači zadat přesný údaje a jede to.Píšu že chytám v pohodě 45E-22W.Motor jsem dostal zdarma jako nefunkční,byl v něm jen zalomený kabel co vede k přímači,takže jsem opravil,koupil novou anténu,ta stará byla moc těžká ( je zde v inzerci,Kovosat 85) a bylo to.
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

@vencamar

takze ty si dal na konstrukci gibertinky 100 reflektor 85?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
uživatel
bublajs
Registrace: 9/2006
Příspěvků: 7 844
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

Na to si přišel jak. :-/
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

von psal vo spravnym nastavenim LNB v uchytu ...(tedy zvdalenosti )
a to nikto nevi ...to treba skouset ...ja se stim taky vyhral na 105 gibertinke ...tedy presneji s tim uchytem v LNB ... myslim ze sem tam daval nejakou redukcii (krouzek) aby to bylo OK
teplomnery nemam na max , ladil sem hlavne east- (azerbajchan )... dale na zapad je to samozrejmost s SG 2100 pohoda az po 15 west
uživatel
matino300
Registrace: 5/2012
Příspěvků: 528
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

dnes sem vybehnul na balkon a pres sitku ti to cvaknul
R^
http://www.imageworld.sk/images/s5diqkvepe0s6xj3uzg.jpg
http://www.imageworld.sk/images/cj23wvppounyj744yojc.jpg
uživatel
matino300
Registrace: 5/2012
Příspěvků: 528
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

matino300 díky,ale já už s tím nic dělat nebudu když to běhá k mé spokojenosti.
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

http://www.imageworld.sk/images/z07tosxfv9dkvvsx1ec.jpg
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

Lepší kvalita obrázku http://www.imageworld.sk/images/mu5f0aekz5oeme1kxutu.jpg
uživatel
vencamar
Registrace: 5/2008
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Gibertiny XP 100

vencamar -hlavně že Ti to jede.
uživatel
MMorous
Registrace: 10/2019
Příspěvků: 322
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra