Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Kojál DVB-T2

Přijímal jsem signál na K29 dálkově v Orlických horách vcelku bez problémů. Anténa síto PL + zesilovač 15dB LN 101. Podobně se choval i K59. Nyní po vypnutí těchto kanálů jde K28 i K26 vyloženě podle počasí a protože je krásně tak to nejede skoro vůbec. Má někdo podobné zkušenosti s dálkovým příjmem Kojálu? :(

jiriks
Registrace: 12/2018
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kojál DVB-T2

Nechci te ponizovat ale tva radoby antena je vhodna do srotuba vubec se nejedna o antenu pro dalkovy prijem kolorku dej a uvidis a dvbt2 je slapsi o neco ve mereni dbuv

Dexerwave
Registrace: 10/2017

@Dexerwave

Vím, že ta anténa není z nejlepších. Potíž je v umístění nějaké lepší. Tohle síto mám venku pod okapem střechy. V zimě jsou tam dost drsné podmínky. Na střechu umístit nelze a pod "okapem" mi každou delší smete sníh sjíždějící za střechy.

jiriks

@jiriks

Na Pardubice - Krásné výhled nemáš? Odtud přijímám bez problémů, když je problém s místní dokrývačem.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@jiriks

Polské síto, připláclé na fasádě asi není opravdu optimální.
Takže buď doplnit střechu o ,,sněháky,, nebo úmístit anténu na střechu. Satelit je to samé. Nebo internet.
Jinak platí, že pokud byly muxy 1 a 2 na hraně příjmu, tak muxy 21, 22 a 23 chodit nemusí, protože potřebují o 1dB lepší C/N než ty původní....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

@jiriks

Navíc, pokud by se na stejném kanálu nově vyskytl signál z dalšího vysílače (byť slaboučý) dále to zhorší příjem (potřebná rezerva se podune o dalších pár dB)....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat

Je to takova obehrana pisnicka. Merit, merit, merit.
Bez merici techniky muzes zkusit filtr LTE, jelikoz uvedeny zes spolehlive neni LTE odolny, takze muze dochazet k obcasnym jevum, ktere popisujes.muzes zkusit kanalovy zesilovac, muzes lehce zvysit smerovost a zisk pridavnymi direktory, atd. Ale vse je metoda pokus - omyl.

radek1
Registrace: 1/2006

@mirasat

Všem děkuji za rady a náměty. Při následující návštěvě chalupy se s tím zkusím poprat. Nejsem TV maniak co bez TV neusne, ale když u tam ta televize je - ať funguje. /Pro SirMax -na Krásné výhled ani náhodou. Je to údolí za hlavním hřebenem OH na CZ-PL hranici a směr toho údolí nic jiného nedovoluje/ :((

jiriks

@jiriks

Já osobně, než přijedu něco dělat do neprobádané lokality, tak si zjistím a na mapě najdu, o jakou nemovitost (čislo domu) se jedná, prohlédnu si mapu s vrstevnicemi, satelitní snímek, panorama nebo streetview. Jdu na https://digi.ctu.cz/dtv/pokryti udělám si profily na všechny myslitelné vysílače (nejen na ty, které aplikace ČTÚ sama nabídne). Pak jdu na http://www.gsmweb.cz/mapa/ a podívám se na okolní BTS. Pokud jsou do 500 metrů od místa příjmu, porovnám azimuty TV vysílačů s BTS mobilních telefonů. Tím pádem jsem teoreticky připraven. Přijedu na místo, vybaven měřící technikou a určitými zkušenostmi.....

mirasat

Mirasat

Zkušenostmi...ale v okamžiku, kdy na tebe vyrazí sexy paní domácí v plavkách, tak jsou všechny zkusenosti i měřicí přístroje v kopru...ani terénní profil ti nepomůže:)))

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

To je ovšem podpásovka.

mirasat

Už ani nepamatuji, kdy jsem na nějakou sexy paní domácí narazil. Poslední dobou téměř samí důchodci a podivné existence. Jak říkám kolegům, normální zákazníci jsou už dávno hotoví.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

No k smichuu pani si zavolala jsem z omka techniky na antenu a oni ji rekli ze nechytne nic z kojalu pritom merili kdyz byl vypnut behem tohoto tydne sebrali love a jeli kupodivu druhy den semtam delal ji iptv taksem se to mu smal vzal sem antenu a kojal jel. Takze bude jako zaloha

Dexerwave
Registrace: 10/2017

Trnava dnes

Zase to nefachčí ! R,ozišla sa synchro na Južnej Morave alebo maďari pridali ?

whitecreek
Registrace: 9/2018

@whitecreek

Březová kanál 29 jel v pohodě Čt na kanálu 26 ani ťuk. Na Tesla hevc v 93/74 a settoboxy Technisat Skyworth a Alma iHD nic.

jjery
Registrace: 12/2012

@jjery

Kromě úpravy anténního systému, zkus Almu 2861.

krupino
Registrace: 10/2008

Pánové. Příjem T2

není ani zdaleka totéž, co příjem T nebo dokonce analogu. Chce to trošku jiný přístup k celé problematice. Mám v praxi vyzkoušené, že většina přijímačů má s T2 problémy kvůli rozsáhlým SFN. Přijímače signál buď vůbec nedetekují nebo jen s výpadky. Odstranit problém jde ale musí se to umět!
Pokud jde o rušení k26 z Maďarska, pak by i tento problém měl být řešitelný! Podařilo se mi vyřešit kanálovou kolizi na k26 mezi vysílačem Jeseník - Praděd a polským vysílačem Kališ - Mikstat na Jesenicku.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Enik

Dík za námět. To údolí je v ose Kojál - Č.Hora. Ale Č.Hora tam nešla nikdy ani v analogu a v DVB-T pouze na některých místech v obci a kupodivu stabilnější byl vyšší kanál /60k/ než 38 a 40. DVB-T2 jsem tam neměřil. Možná máš pravdu s rušením SFN sítí. Pokusím se změnit umístění antény a měřit, měřit a měřit. Settopbox tam je DiWay....

jiriks

@jiriks

To hovoří o tom, že v daném místě se signály odrážejí od okolního terénu a elmag. pole je nehomogenní. Také mám určitou zkušenost s příjmem v Jablonném nad Orlicí. Je to alchymie ale dá se to řešit.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Pro odborníky

Mě ještě jede ČT mux na 33(Břeclavsko) kanále nevím co to je zač. :razz:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

@jackino

U nás na 33 vysílají Val.Klobouky.V Březové někteří chytají DVB-T2 26 kanál ze Zlína na druhém konci odraz Brno a já chytám na kopečku zase Val.Klobouky.

jjery
Registrace: 12/2012

@jackino

Buď zlín nebo Valašské Klobouky. OBa SFN MPX1 na K33, Zlín ERP 100kW, VK 25kW. K vypnutí obou dojde k 30. září t. r..

cha-cha
Registrace: 5/2007

Díky chlapi

Tak to bude asi Zlín,signál mám naplno a to mám na půdě za komínem jen polský sito jako zálohu na sat když se žení čerti :laughing:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra