Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Kojál DVB-T2

Přijímal jsem signál na K29 dálkově v Orlických horách vcelku bez problémů. Anténa síto PL + zesilovač 15dB LN 101. Podobně se choval i K59. Nyní po vypnutí těchto kanálů jde K28 i K26 vyloženě podle počasí a protože je krásně tak to nejede skoro vůbec. Má někdo podobné zkušenosti s dálkovým příjmem Kojálu? :(
uživatel
jiriks
Registrace: 12/2018
Příspěvků: 61
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Kojál DVB-T2

Nechci te ponizovat ale tva radoby antena je vhodna do srotuba vubec se nejedna o antenu pro dalkovy prijem kolorku dej a uvidis a dvbt2 je slapsi o neco ve mereni dbuv
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 522
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dexerwave

Vím, že ta anténa není z nejlepších. Potíž je v umístění nějaké lepší. Tohle síto mám venku pod okapem střechy. V zimě jsou tam dost drsné podmínky. Na střechu umístit nelze a pod "okapem" mi každou delší smete sníh sjíždějící za střechy.
uživatel
jiriks
Registrace: 12/2018
Příspěvků: 61
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jiriks

Na Pardubice - Krásné výhled nemáš? Odtud přijímám bez problémů, když je problém s místní dokrývačem.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
uživatel
SirMax
Registrace: 1/2014
Příspěvků: 1 162
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jiriks

Polské síto, připláclé na fasádě asi není opravdu optimální.
Takže buď doplnit střechu o ,,sněháky,, nebo úmístit anténu na střechu. Satelit je to samé. Nebo internet.
Jinak platí, že pokud byly muxy 1 a 2 na hraně příjmu, tak muxy 21, 22 a 23 chodit nemusí, protože potřebují o 1dB lepší C/N než ty původní....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
uživatel
mirasat
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 3 019
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jiriks

Navíc, pokud by se na stejném kanálu nově vyskytl signál z dalšího vysílače (byť slaboučý) dále to zhorší příjem (potřebná rezerva se podune o dalších pár dB)....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
uživatel
mirasat
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 3 019
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Kojál DVB-T2

Je to takova obehrana pisnicka. Merit, merit, merit.
Bez merici techniky muzes zkusit filtr LTE, jelikoz uvedeny zes spolehlive neni LTE odolny, takze muze dochazet k obcasnym jevum, ktere popisujes.muzes zkusit kanalovy zesilovac, muzes lehce zvysit smerovost a zisk pridavnymi direktory, atd. Ale vse je metoda pokus - omyl.
uživatel
radek1
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 351
Odpověď v diskusním vlákně
 

@mirasat

Všem děkuji za rady a náměty. Při následující návštěvě chalupy se s tím zkusím poprat. Nejsem TV maniak co bez TV neusne, ale když u tam ta televize je - ať funguje. /Pro SirMax -na Krásné výhled ani náhodou. Je to údolí za hlavním hřebenem OH na CZ-PL hranici a směr toho údolí nic jiného nedovoluje/ :((
uživatel
jiriks
Registrace: 12/2018
Příspěvků: 61
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jiriks

Já osobně, než přijedu něco dělat do neprobádané lokality, tak si zjistím a na mapě najdu, o jakou nemovitost (čislo domu) se jedná, prohlédnu si mapu s vrstevnicemi, satelitní snímek, panorama nebo streetview. Jdu na https://digi.ctu.cz/dtv/pokryti udělám si profily na všechny myslitelné vysílače (nejen na ty, které aplikace ČTÚ sama nabídne). Pak jdu na http://www.gsmweb.cz/mapa/ a podívám se na okolní BTS. Pokud jsou do 500 metrů od místa příjmu, porovnám azimuty TV vysílačů s BTS mobilních telefonů. Tím pádem jsem teoreticky připraven. Přijedu na místo, vybaven měřící technikou a určitými zkušenostmi.....

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
uživatel
mirasat
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 3 019
Odpověď v diskusním vlákně
 

Mirasat

Zkušenostmi...ale v okamžiku, kdy na tebe vyrazí sexy paní domácí v plavkách, tak jsou všechny zkusenosti i měřicí přístroje v kopru...ani terénní profil ti nepomůže:)))

On Air!
uživatel
Saxon
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 17 675
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Saxon

To je ovšem podpásovka.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
uživatel
mirasat
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 3 019
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Kojál DVB-T2

Už ani nepamatuji, kdy jsem na nějakou sexy paní domácí narazil. Poslední dobou téměř samí důchodci a podivné existence. Jak říkám kolegům, normální zákazníci jsou už dávno hotoví.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
uživatel
omar3
Registrace: 5/2015
Příspěvků: 1 344
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Kojál DVB-T2

No k smichuu pani si zavolala jsem z omka techniky na antenu a oni ji rekli ze nechytne nic z kojalu pritom merili kdyz byl vypnut behem tohoto tydne sebrali love a jeli kupodivu druhy den semtam delal ji iptv taksem se to mu smal vzal sem antenu a kojal jel. Takze bude jako zaloha
uživatel
Dexerwave
Registrace: 10/2017
Příspěvků: 522
Odpověď v diskusním vlákně
 

Trnava dnes

Zase to nefachčí ! R,ozišla sa synchro na Južnej Morave alebo maďari pridali ?
uživatel
whitecreek
Registrace: 9/2018
Příspěvků: 60
Odpověď v diskusním vlákně
 

@whitecreek

Březová kanál 29 jel v pohodě Čt na kanálu 26 ani ťuk. Na Tesla hevc v 93/74 a settoboxy Technisat Skyworth a Alma iHD nic.
uživatel
jjery
Registrace: 12/2012
Příspěvků: 829
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jjery

Kromě úpravy anténního systému, zkus Almu 2861.
uživatel
krupino
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 204
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pánové. Příjem T2

není ani zdaleka totéž, co příjem T nebo dokonce analogu. Chce to trošku jiný přístup k celé problematice. Mám v praxi vyzkoušené, že většina přijímačů má s T2 problémy kvůli rozsáhlým SFN. Přijímače signál buď vůbec nedetekují nebo jen s výpadky. Odstranit problém jde ale musí se to umět!
Pokud jde o rušení k26 z Maďarska, pak by i tento problém měl být řešitelný! Podařilo se mi vyřešit kanálovou kolizi na k26 mezi vysílačem Jeseník - Praděd a polským vysílačem Kališ - Mikstat na Jesenicku.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
uživatel
Enik
Registrace: 11/2005
Příspěvků: 2 457
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Enik

Dík za námět. To údolí je v ose Kojál - Č.Hora. Ale Č.Hora tam nešla nikdy ani v analogu a v DVB-T pouze na některých místech v obci a kupodivu stabilnější byl vyšší kanál /60k/ než 38 a 40. DVB-T2 jsem tam neměřil. Možná máš pravdu s rušením SFN sítí. Pokusím se změnit umístění antény a měřit, měřit a měřit. Settopbox tam je DiWay....
uživatel
jiriks
Registrace: 12/2018
Příspěvků: 61
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jiriks

To hovoří o tom, že v daném místě se signály odrážejí od okolního terénu a elmag. pole je nehomogenní. Také mám určitou zkušenost s příjmem v Jablonném nad Orlicí. Je to alchymie ale dá se to řešit.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
uživatel
Enik
Registrace: 11/2005
Příspěvků: 2 457
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pro odborníky

Mě ještě jede ČT mux na 33(Břeclavsko) kanále nevím co to je zač. :razz:

Skylink//1.9°+13°+16°+19.2°+23,5°+39°+42°+0,8°w+30°w//Octagon SX88+ SE WL
uživatel
jackino
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 4 674
Galerie: jackino
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jackino

U nás na 33 vysílají Val.Klobouky.V Březové někteří chytají DVB-T2 26 kanál ze Zlína na druhém konci odraz Brno a já chytám na kopečku zase Val.Klobouky.
uživatel
jjery
Registrace: 12/2012
Příspěvků: 829
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jackino

Buď zlín nebo Valašské Klobouky. OBa SFN MPX1 na K33, Zlín ERP 100kW, VK 25kW. K vypnutí obou dojde k 30. září t. r..
uživatel
cha-cha
Registrace: 5/2007
Příspěvků: 944
Odpověď v diskusním vlákně
 

Díky chlapi

Tak to bude asi Zlín,signál mám naplno a to mám na půdě za komínem jen polský sito jako zálohu na sat když se žení čerti :laughing:

Skylink//1.9°+13°+16°+19.2°+23,5°+39°+42°+0,8°w+30°w//Octagon SX88+ SE WL
uživatel
jackino
Registrace: 1/2009
Příspěvků: 4 674
Galerie: jackino
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra